Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Sveils un Selbijs jau ceturtdaļfinālā

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Sveils un Selbijs jau ceturtdaļfinālā
Džo Sveils

Snūkera turnīra "Welsh Open" trešajā sacensību dienā izspēlēti visi atlikušie 1. kārtas mači, kā arī aizvadītas pirmās 2. kārtas spēles. Uzvaras izcīnīja un vietas ceturtdaļfinālā nodrošināja Džo Sveils un Marks Selbijs.

Džo Sveils 2. kārtā spēlēja pret Martinu Gouldu, kurš dienu iepriekš bija pieveicis Stīvenu Hendriju. Savukārt Sveils turnīra pirmajā dienā bija apspēlējis Marku Allenu.

Mačā nevienam no spēlētājiem izteikta pārsvara nebija, un lielākoties freimu iznākumi tika izšķirti diezgan saspringtā cīņā. Tā pirmajos divos freimos attiecīgi melnā un rozā bumba nodrošināja panākumus Sveilam, turpretim nākamajā dažas nelielas sērijas un neveiksmīgi sāncenša mēģinājumi atspēlēties ļāva Gouldam samazināt rezultāta starpību. Bet pēdējā freimā pirms pārtraukuma nācās pat veikt pārspēles ar melno bumbu (respot black). Melno bumbu lūzā izdevās raidīt Sveilam un aptuveni 15 minūšu ilgajā starpbrīdī viņš varēja doties, esot vadībā ar 3:1.

Pēc pārtraukuma lielas izmaiņas mača gaitā nesekoja. Spēle joprojām bija saraustīta, ar nelielām sērijām un abpusējām iespējām uz labvēlīgu iznākumu. Taču joprojām izšķirošajos mirkļos labāk sekmējās Sveilam, un beigās viņš triumfēja visā mačā ar 5:1.

Bet pašreizējais "Welsh Open" čempions Marks Selbijs arī spēris vēl vienu soli tuvāk sava troņa aizstāvēšanai. Viņš 2. kārtā ar 5:1 apspēlēja Deividu Gilbertu.

Labu sniegumu parādīja seškārtējais pasaules čempions Stīvs Deiviss, kurš 1. kārtā samēroja spēkus ar trīskārtējo šī titula īpašnieku Roniju O'Salivanu. Nonācis zaudētājos ar 0:2, Deiviss parādīja raksturu un ar 132 un 62 punktu sērijām panāca neizšķirtu. Tiesa, pēc pārtraukuma viņam vairs tik labi neveicās, un galarezultātā pārāks tomēr izrādījās O'Salivans.

Tāpat jāpiemin, ka turnīrs nu palicis bez vietējiem censoņiem, jo zaudējumus piedzīvoja abi atlikušie velsieši Metjū Stīvenss un Dominiks Deils [pamatturnīrā bija pieci Velsas pārstāvji – L.B.].

2008./09. g. "Main Tour" – "Welsh Open"

Rezultāti – 1. kārta

Spēle Rezultāts
Marko Fu – Fergals O'Braiens5:4
Dings Junhui – Metjū Stīvenss5:3
Džons Higinss – Dominiks Deils5:2
Ronijs O'Salivans – Stīvs Deiviss5:2
Nīls Robertsons – Džeimijs Burnets5:3
Marks Kings – Deivs Harolds5:3

Rezultāti – 2. kārta

Spēle Rezultāts
Marks Selbijs – Deivids Gilberts5:1
Džo Sveils – Martins Goulds5:1

     [+] [-]

, 2009-02-19 09:35, pirms 15 gadiem
Tāds dīvains toto koeficients:
3.40 1.28
Ronijs O'Salivans Stīvs Deiviss.

Protams, visu cieņu vecmeistaram, bet

     [+] [-]

, 2009-02-19 10:12, pirms 15 gadiem
Mukurs rakstīja: Tāds dīvains toto koeficients:
3.40 1.28
Ronijs O'Salivans Stīvs Deiviss.

Protams, visu cieņu vecmeistaram, bet
tie ir Deila - Higinsa koeficienti