Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Kārters izcīna pirmo titulu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Kārters izcīna pirmo titulu
Alisters Kārters

Par 2009. gada "Welsh Open" snūkera turnīra uzvarētāju kļuvis Alisters Kārters, kurš finālā ar rezultātu 9:5 apspēlēja Džo Sveilu. Kārteram šī bija pirmā uzvara kādā no "Main Tour" reitinga turnīriem.

Finālmača pirmā sesija aizritēja Sveila zīmē. Iesākumā gan Kārters rādīja diezgan atzīstamu sniegumu un bija arī vadībā ar 2:1, taču turpinājumā pazaudēja savu spēli, un iniciatīva pārgāja pretinieka pusē. Sveils ar lielām sērijām gan neizcēlās, taču spēlēja nedaudz stabilāk, kas ļāva viņam uzvarēt nākamajos četros freimos un panākt 5:2 savā labā. Sesijas pēdējā freimā pārāks tomēr bija Kārters – 5:3.

Jāatzīst gan, ka pirmajos astoņos freimos abi spēlētāji pieļāva diezgan daudz kļūdu. Arī Sveils vairākkārt rupji kļūdījās un varēja norakt kādu no freimiem. Viņam par laimi Kārters dotās izdevības nespēja izmantot.

Otrajā sesijā viss sagriezās kājām gaisā... Līdz ar mača atsākšanos pie spēles galda pilnībā dominēja Kārters. Šīs sesijas pirmajos divos freimos viņš atzīmējās ar century breikiem 116 un 109 punktu apjomā, bet nākamajos trijos pārsvaru nodrošināja ar 61, 91 un 67 punktu sērijām. Turpretim Sveils izskatījās pavisam bezpalīdzīgs, kopumā šo piecu freimu laikā spējot gūt tikai 17(!) punktus. Spēles 14. freimā viņam gan bija iespējas tikt kaut pie viena panākuma otrajā sesijā, tomēr tas neizdevās, un Kārters ar 39 punktu klīrensu nodrošināja uzvaru freimā ar 65:54, bet visā mačā triumfēja ar 9:5.

"Džo [Sveils] pirmajā sesijā spēlēja ļoti labi. Savukārt es gribēju ātrāk tikt prom un atgriezties vakarā," atzina uzvarētājs. "Ļoti daudz man palīdzēja Terijs [Kārtera treneris Terijs Grifitss; 1979. gada pasaules čempions – L. B.]. Viņš pārtraukumā spēja iegrozīt man prātu pareizajā virzienā."

Savukārt Sveils atzina, ka ar Kārteru otrajā sesijā nav bijis iespējams līdzvērtīgi cīnīties: "Biju vadībā ar 5:2, bija labas iespējas, taču palaidu tās garām. Ali spēlēja lieliski, līdz ar to es neko daudz nespēju mainīt."

Ņūportā izcīnītais tituls Kārteram kļuva par pirmo panākumu reitinga turnīros. Tāpat nozīmīgs šis mačs bija arī tiesnesim Kolinam Hamfrīsam, kuram pirmo reizi tika uzticēts tiesāt reitinga turnīra finālu.

Par uzvaru Kārters saņems 35000 sterliņu mārciņu lielu naudas balvu, kā arī 5000 reitinga punktus. Sveilam pienākas uz pusi mazāka summa un 4000 punktu. Bet naudas prēmiju (£2000) par turnīra lielāko breiku ieguva Marko Fu, kurš mačā pret Fergalu O'Braienu sasniedza 142 punktu atzīmi.

Nākamais "Main Tour" reitinga turnīrs būs "China Open", kas 30. martā sāksies Pekinā. Tas spēlētājiem būs pēdējais lielais pārbaudījums pirms gaidāmā pasaules čempionāta Šefīldā (Anglija). Bet vēl pirms Ķīnas turnīra snūkera līdzjutējiem būs iespēja sekot līdzi notikumiem snūkera Čempionu līgā, kā arī "World Series of Snooker" lielajam finālam Maskavā.

2008./09. g. "Main Tour" – "Welsh Open"

Rezultāti (fināls)

Spēle Rezultāts
Alisters Kārters – Džo Sveils9:5

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-23 09:37, pirms 15 gadiem
njā Kārters nospēlēja super

     [+] [-]

, 2009-02-24 10:58, pirms 15 gadiem
Apsveicam Kārteru ar pirmo!