Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Vadībā arī Perijs un Hendrijs

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Vadībā arī Perijs un Hendrijs
Džo Perijs

Šefīldā (Anglija) notiekošajā 2010. gada pasaules čempionātā snūkerā noslēgušās vēl divu spēļu pirmās sesijas. Vadībā šajos dueļos izvirzījušies Džo Perijs un Stīvens Hendrijs.

Džo Perijs, kuram līdzšinējā sezona bijusi ļoti vāja, čempionātā vismaz patlaban rāda ļoti atzīstamu spēli un pēc pirmās sesijas atrodas vadībā pret Maiklu Holtu ar 7:2. Lai arī neviena century viņa rēķinā pagaidām nav [Holtam 2. freimā bija 112 punktu breiks – aut.], tomēr stabilitāte un augsts sāncenša pieļauto kļūdu izmantošanas procents ir viņa panākumu atslēga. Perijs mača gaitā vairākas reizes nozaga Holtam teju uzvarētus freimus. Īpaši šajā ziņā izceļams 5. freims, kad Holts, sasniedzis 64 punktu atzīmi, nenogādāja lūzā freimbumbu, un pēcāk Perijs ar 65 punktu klīrensu izrāva uzvaru freimā, tobrīd panākot 4:1 savā labā.

Cīņas turpinājumā Holts spēja savā labā noslēgt vēl vienu freimu, taču lielākoties viņa darbības liecināja par to, ka viņš jau ir samierinājies ar neveiksmi vēl pirms pirmās sesijas noslēguma. Tā, piemēram, sesijas pēdējā freimā Holts pāris minūtes apdomāja, kā labāk izkļūt no pretinieka sagādātā snūkera, taču neatradis pieņemamu risinājumu, blieza uz dullo. Protams, šādā veidā viņš izkārtoja sarkanās bumbas pateicīgās pozīcijās Perijam, kurš šo dāvanu arī labprāt pieņēma.

Spraiga cīņa otrajā sesijā solās būt mačā starp Stīvenu Hendriju un 18 gadus veco pasaules čempionāta debitantu Zangu Andu no Ķīnas. Pēc pirmajiem deviņiem freimiem Hendrija pārsvars ir minimāls – 5:4.

Sesijas pirmos četrus freimus savā labā noslēdza Hendrijs, bet jaunā ķīnieša sniegums nebūt neatstāja pārliecinošu iespaidu. Šķita, ka septiņkārtējam pasaules čempionam Zangs īpašas grūtības nespēs sagādāt. Un tomēr... Pēc pārtraukuma situācija krasi izmainījās. Zangs atzīmējās ar sērijām 83, 69 un 64 punktu apjomā un trīs freimus atspēlēja. Bija viņam iespējas arī panākt neizšķirtu, tomēr 8. freimā viņš vairākas reizes kļūdījās uzbrukumā, un izdevības palika neizmantotas. Bet sesijas noslēdzošajā freimā pāris rupjas kļūdas jau pieļāva titulētais Hendrijs, ļaujot sāncensim atkal pietuvoties kopējā rezultātā.

Perijs un Holts, kā arī Hendrijs un Zangs nākamās sesijas aizvadīs rītvakar (18. aprīlī). Bet šīvakara programmā vēl Marka Selbija un Kena Dohertija mača pirmā sesija, kā arī Džona Higinsa un Barija Hokinsa dueļa otrā sesija. To sākums plkst. 21:00.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-17 20:52, pirms 14 gadiem
Likās,ka Hendrijam būs viegla pastaiga,pēc 4:0 nekad neiedomātos,ka sesija beigsies tikai ar viena freima pārsvaru!!! Ceru rīt redzēt arī kādu 100 pkt sēriju Hendry izpildījumā!