Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Dingam pārliecinoša uzvara "Masters" finālā

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Dingam pārliecinoša uzvara "Masters" finālā
Dings Junhui saņem "Masters" trofeju no turnīra galvenā sponsora "Ladbrokes" pārstāvja Gerija Makilraita rokām.
Foto: AFP/Scanpix

Par 2011. gada "Masters" snūkera turnīra uzvarētāju kļuvis ķīnietis Dings Junhui, kurš finālmačā ar rezultātu 10:4 piespieda kapitulēt honkongieti Marko Fu.

Fu un Dings vēl samērā nesenā pagātnē, pērnā gada novembrī, bija tikušies Āzijas spēļu finālā, un toreiz uzvarētāja lauri tika Fu. Saprotams, Dings alka revanša, un uzvara tik prestižā turnīrā, kāds ir "Masters", būtu vērtējama daudz augstāk par vienas pasaules daļas valstu rīkotajām sacensībām.

Ar spēles plāna izpildīšanu Dingam finālmača pirmajā sesijā veicās pat ļoti labi. Pirmajos divos freimos viņam izdevās noturēt pretinieku tālāk no spēles galda, bet pašam iespēt 120 un 74 punktu sērijas, kas deva vadību ar 2:0.

Bet 3. freimā pēc samērā ilgas cīņas aizsardzībā pie pirmās kaut cik reālās izdevības tika arī Fu un pārvērta to 80 punktu guvumā. Freimā pirms sesijas pārtraukuma Fu pēc Dinga neiesistas freimbumbas tika pie vēl vienas iespējas, taču neprecīza izeja uz brūno bumbu noveda pie neveiksmīga uzbrukuma, un nedaudz vēlāk Dings panāca 3:1. Līdzīga izdevība Fu radās arī 5. freimā, taču atkal par galveno klupšanas akmeni kļuva brūnā bumba. Arī šoreiz viņam to neizdevās iedabūt lūzā, un pēc brīža Dings ar pēdējo melno bumbu pamanījās "nozagt" freimu.

Nedaudz veiksmes bija tas, kas Fu nepieciešams, un par tās trūkumu viņš nevarēja sūdzēties, kad 6. freimā, attīstot sēriju, laimīgā kārtā pa diagonāli pretējā lūzā ievēlās viņa sistā zilā bumba. Šo fortūnas pasniegto dāvanu Fu izmantoja lietderīgi un ar 82 punktu breiku guva savu otro panākumu. Tomēr līdz ar to viņa veiksmes limits vismaz pirmajā spēles daļā bija izsmelts, un Dings, pateicoties 60 un 66 punktus lielām sērijām nākamajos divos freimos, sesiju pabeidza ar rezultātu 6:2.

Vakara sesijā spēlētāji, ovāciju pavadīti, atkal devās zālē, un šajā stundā Fu izvēlētais "walk-on" gabals, kurā grupa "Black Eyed Peas" dzied par sajūtu, ka vakars būšot labs, šķita jau daudz piemērotāks.

Un patiešām... Vismaz sesijas sākumā par izdevušos vakaru nebija melots, jo Fu samērā ātri ar 69 un 56 punktu sērijām divus freimus atspēlēja. Tāpat viņš bija ļoti tuvu uzvarai arī trešajā freimā pēc kārtas, taču pats pamanījās visu sagandēt, beigās nesaprotamā kārtā atsakoties no iespējas uzbrukt un censties raidīt lūzā arī rozā bumbu. Tā vietā honkongietis izvēlējās aizsardzības sitienu, pēc kā iekrita pretinieka snūkera lamatās, no kurām izkļūt neizdevās. Dings nogādāja lūzās rozā un melno bumbu, izraujot uzvaru freimā ar 77-74. Dramatiskā galotnē izcīnītais panākums deva Dingam pārliecību nākamajā freimā, kurš tika pabeigts ar 94 punktu breiku – 8:4.

No piedzīvotajām neveiksmēm Fu tā arī vairs neatkopās, un mača turpmākos notikumus pilnībā kontrolēja Dings. 13. freimā ķīnietim 83 punktu breiks, nākamajā par diviem punktiem lielāks, un uzvara rokā!

"Lielisks mačs, un man bija liels prieks spēlēt finālā pret Marko," teica uzvarētājs.

"Domāju, ka šobrīd esmu labāks spēlētājs nekā pirms dažiem gadiem, daudz pieredzējušāks," savu panākuma atslēgu atklāja Dings.

Savukārt Fu nekautrējās atzīt savas kļūdas, kas viņam liedza pacīnīties par titulu: "Bija freimi, kuros varēju uzvarēt, taču to neizdarīju, un Dings mani par to sodīja. Tagad apzinos, ka laikam vajadzēja mēģināt sist to rozā bumbu [11. freimā], bet tobrīd nejutos tam gatavs."

Dingam šis ir pirmais "Masters" tituls. Iepriekš viņš bija spēlējis turnīra finālā 2007. gadā, bet toreiz nācās piekāpties Ronija O'Salivana priekšā. Par uzvaru turnīrā Dings nopelnījis 150000 sterliņu mārciņu lielu naudas balvu, bet Fu – uz pusi mazāku.

  -3 [+] [-]

, 2011-01-17 03:14, pirms 13 gadiem
pam pa ram .. čau hrjak

  +3 [+] [-]

, 2011-01-17 08:27, pirms 13 gadiem
11.freims luuzuma punkts. Ko lai saka, Dings monstruaali nospeeleeja. Uzlikt snukeri, kad laukumaa tikai rozaa un melnaa, turklaat ar pirmo meegjinaajumu!!! Pelniits panaakums, turklaat speele augstaa liimenii visa turniira garumaa!

  -2 [+] [-]

, 2011-01-17 08:44, pirms 13 gadiem
biju par Fu līdz 11. freimam, bet pēc tam bija pofig. par tik tupu rīcību nebija pelnījis uzvarēt!