Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

papildināts "Masters" finālā Ķīna pret Honkongu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

"Masters" finālā Ķīna pret Honkongu
Marko Fu

Londonā notiekošā "Masters" snūkera turnīrā būs Āzijas fināls. Tas noskaidrojās pēc tam, kad pusfinālos uzvaras guva honkongietis Marko Fu un Ķīnas spēlētājs Dings Junhui. Fu ar rezultātu 6:4 uzveica Marku Alenu, bet Dings ar 6:3 guva uzvaru pār Džeimiju Koupu.

Kā pirmais tika izspēlēts pusfināls starp Marku Alenu un Marko Fu. Turnīra iepriekšējās kārtās gan Alens, gan Fu bija demonstrējuši labu sniegumu. "Uz papīra" Alenam pretinieki bija ļoti nopietni. Vispirms Ronijs O'Salivans, ar kuru Alens tomēr tika galā un lika apklust Londonas "Wembley Arena" tribīnēm, kurās lielākā daļa sanākušo skatītāju atbalstīja četrkārtējo "Masters" čempionu. Pēc tam viņam pretim stājās pasaules čempions Nīls Robertsons, un arī viņš tika sakauts.

Savukārt Fu sāncenši pirmajās divās spēlēs bija Stīvens Magvairs un Pīters Ebdons. Fu, kuram pēdējā laikā labu spēli izdevies parādīt reti, šajā turnīrā beidzot izskatījās atkopies no iepriekšējām neveiksmēm. Magvairs tika apspēlēts ar 6:4, bet Ebdons tika atstāts sausā.

Ne Alens, ne Fu skatītājus nepievīla arī pusfinālā. Abi mača pirmajos divos freimos guva pa panākumam, turklāt ar labām sērijām – 70 punkti Alenam, 82 punkti Fu. Tad spēlētāji steidzās pierādīt savas prasmes arī spēlē no aizsardzības, un pēc aptuveni pēc 35 minūšu ilgas cīņas uzvaru 3. freimā svinēja Alens. Bet, dodoties pārtraukumā, rezultāts jau bija kļuvis 3:1 Alena labā.

Pēc neilgas atpūtas Fu lūkoja samazināt kopējo rezultāta starpību. Sākums izskatījās cerīgs, jo viņš bija ticis priekšgalā ar 45-0. Tomēr Alens prata atspēlēties un beigās ar 48 punktu sēriju panāca 4:1.

Vai intriga bija izplēnējusi? Fu tā noteikti neuzskatīja, un kā apliecinājums tam bija viņa 130 punktu breiks spēles 6. freimā. Tam sekoja vēl divas iespaidīgas sērijas – 97 un 136. Un rezultāts jau 4:4!

Pēc šāda notikumu pavērsiena Alens tā īsti arī neatguvās. Viņam nākamajos freimos bija potenciāli labas sēriju iespējas, bet stabilitāte bija zudusi. Galarezultātā Fu izcīnīja uzvaru ar 6:4 un iekļuva finālā.

Par Fu sāncensi finālā kļuva Dings Junhui, kurš ar rezultātu 6:3 apspēlēja Džeimiju Koupu.

Arī šajā duelī par spēles līmeni nevarēja sūdzēties. Dings maču uzsāka ar 42 un 68 punktu sērijām, bet Koups ar 101 punkta century – 1:1. Nākamajos divos freimos pārliecinošāk nospēlēja Dings, 4. freimā sasniedzot arī 102 punktu breiku, un ieguva divu freimu pārsvaru.

Bet 5. freimā iespēju pietuvoties sāncensim neizmantoja Koups. Pēc 58 punktu atzīmes sasniegšanas viņa nākamais uzbrukums nebija precīzs, bet Dings ar 68 punktu klīrensu uzvarēja freimā – 4:1. Nākamajā partijā izvērtās saspringta cīņa par pēdējām krāsainajām bumbām, un tajā pārāks izrādījās Koups. Noteikti ne vienam vien snūkera līdzjutējam šajā brīdī gribējās vilkt paralēles ar pirmo pusfinālmaču. Dings tāpat kā Alens spēles otrajā pusē sāka kļūdīties, un šis zaudētais freims varēja kalpot par būtisku pavērsiena punktu. Tomēr tā nenotika, un Dings pēc panākuma spēles 7. freimā jau pietuvojās turnīra finālam soļa attālumā.

Uzvaru ķīnietis varēja gūt 8. freimā, taču to viņam liedza Koups ar lielisku 73 punktu breiku. Kas Dingam neizdevās iepriekšējā, tika paveikts nākamajā partijā, un vieta finālā tika nostiprināta ar breiku 58 punktu apjomā.

Finālmačs tiks izspēlēts svētdien (16. janvārī) līdz 10 uzvarētiem freimiem. Pirmās sesijas sākums pēc Latvijas laika paredzēts plkst. 16:00, bet otrās – plkst. 22:00.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-01-16 16:15, pirms 13 gadiem
Pēc spēles kvalitātes un pieejas es liktu uz Fu 10:7 uzvarēs