Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

papildināts Dings un Koups sasniedz "Masters" pusfinālu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Dings un Koups sasniedz "Masters" pusfinālu
Dings Junhui

Londonā notiekošajā 2011. gada "Masters" snūkera turnīrā kļuvuši zināmi pirmie pusfinālisti. Tie ir Dings Junhui un Džeimijs Koups, kuri ceturtdaļfinālā pārliecinoši uzveica attiecīgi Greiemu Dotu un Marku Kingu.

Cīņā ar Dotu Dings ļoti labi aizvadīja spēles pirmo daļu, uzvarot trijos no pirmajiem četriem freimiem, turklāt visos ar century breikiem (divi 124 un 108). Savukārt Dotam neklājās viegli, jo nospēlēt tik sekmīgi kā 1. kārtā pret Džonu Higinsu vairs neizdevās.

5. freimā Dotam nācās krietni pasvīst, lai ierakstītu savā kontā otro panākumu. Viņš gan nogādāja lūzā freimbumbu, taču nākamais uzbrukums bija neprecīzs, un Dings, protams, meklēja iespējas izveidot snūkeru. Īpašu panākumu gan nebija, taču cīņa ieilga, jo Dots vairākas reizes nespēja nogādāt lūzā zaļo bumbu. Pēc vienas no šādām epizodēm ar skota muti tika piesaukts pat Jēzus. Vai tas palīdzēja, grūti spriest, taču ar ceturto mēģinājumu bumba beidzot krita lūzā, un Dinga pārsvars tika samazināts līdz vienam freimam.

Vēl vairāk pietuvoties sāncensim Dotam tomēr neizdevās. To liedza gan nelielas veiksmes trūkums, gan paša kļūdas. Spēles 6. freimā Dots konstruēja breiku un atradās ļoti labā pozīcijā, lai panāktu neizšķirtu, taču izeja uz nākamo sarkano bumbu radīja liekus sarežģījumus. Spēles soģis Jans Verhāss paziņoja par "touching ball", pēc kā Dots mēģināja spēlēt sarkano bumbu no neērtas pozīcijas un... neiesita. Dings vienā piegājienā guva 74 punktus, un freims bija galā.

Pēc tam Dots vēl vairākas reizes nospēlēja ne visai pārliecinoši, dodot iespējas Dingam. Pēdējais tās nekavējās izmantot un uzvarēja arī divos nākamajos freimos, visā mačā pārliecinoši triumfējot ar 6:2.

Par Dinga sāncensi pusfinālā kļuva Džeimijs Koups, kurš ar rezultātu 6:1 neatstāja ne mazākās cerības Markam Kingam.

Kings un Koups 1. kārtā bija aizvadījuši divus krasi atšķirīgus mačus. Kingam izdevās patiešām lielisks duelis pret divkārtējo un vēl esošo "Masters" čempionu Marku Selbiju, turpretim Koups, pats spēlējot vāji, bija uzvarējis vēl vājāk spēlējošo Šonu Mērfiju.

Ceturtdaļfinālā abi bija pilnīgi mainītās lomās. Koups bija nopietni uzlabojis savu spēli, kamēr Kings pilnīgi pretēji – kaut kur savu labo sniegumu pazaudējis. Tiesa, tika ziņots, ka Kings esot arī nedaudz apslimis, un šis apstāklis noteikti viņam nepalīdzēja.

Mača sākumā nekas gan neliecināja par iespējamo sagrāvi, jo arī Koups, lai arī spēlēja daudz labāk, arī mēdza kļūdīties pietiekami bieži. Bet tik un tā sanāca tā, kā sanāca – pārliecinošā vadībā ar 4:0 izvirzījās Koups.

Pēc pārtraukuma Kinga 102 punktu klīrenss vēl viesa cerības uz kādu negaidītu pavērsienu, tomēr tas izrādījās tikai neliels pozitīvs uzplaiksnījums. Kinga pašaizliedzību gan nevar apstrīdēt, jo nākamajos divos freimos spēlētājs cīnījās pat jau gandrīz bezcerīgās situācijās un nepadevās arī tad, kad bija nepieciešami pat četri snūkeri. Tomēr brīnumi nenotika, un galarezultātā Koups svinēja pārliecinošu uzvaru ar 6:1.

Piektdien (14. janvārī) par divām atlikušajām vietām pusfinālā cīnīsies Marks Alens un Nīls Robertsons, kā arī Marko Fu un Pīters Ebdons.

     [+] [-]

, 2011-01-13 21:05, pirms 13 gadiem
Pastāv iespēja ka būs ķīniešu fināls. Tas būtu diezgan interesanti.

     [+] [-]

, 2011-01-14 01:10, pirms 13 gadiem
14 maija, baigi ilgi jagaida

     [+] [-]

, 2011-01-14 08:32, pirms 13 gadiem
būtu smieklīgi, ja visi Koupa pretinieki spēlētu tik sūdigi pret viņu un viņš mierīgi paņemtu turnīru nerādot nekādu dižo sniegumu

     [+] [-]

, 2011-01-14 10:17, pirms 13 gadiem
Luca Toni rakstīja: būtu smieklīgi, ja visi Koupa pretinieki spēlētu tik sūdigi pret viņu un viņš mierīgi paņemtu turnīru nerādot nekādu dižo sniegumu
komentētāji jau teica - ja Koupam tik ļoti veicas jau otro spēli pēc kārtas, varbūt, ka viņam ir lemts paņemt titulu
baigi daudz tīri veiksmīgu epizožu pa šiem abiem mačiem viņam (kā lai neatceras izšķirošo brūno pret Mērfiju)