Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1593, Did:0, useCase: 3

a/s „Aldaris” dalībniekus nodrošinās ar „Vichy” dzeramo ūdeni

Atbalstot aktīvu dzīvesveidu un rūpējoties par skrējēju labsajūtu, a/s „Aldaris” šogad Latvijā paredzēto lielāko maratonu un pusmaratonu dalībniekus nodrošinās ar „Vichy” dzeramo ūdeni. „Nordea” Rīgas maratona un „Skrien Latvija” pusmaratonu un maratonu posmu dalībniekiem kopumā tiks nodrošināti aptuveni 73 tūkstoši litru dzeramā „Vichy” ūdens.

Strauji tuvojoties šī gada maratonu sezonai, uzsākta arī aktīva gatavošanās – arvien pieaug to skriešanas entuziastu skaits, kas ik svētdienu piedalās maratonu treniņos Mežaparkā, kā arī trenējas individuāli. Jau pēc 10 dienām – 29.aprīlī Rīgā norisināsies biedrības „Skrien Latvija” organizētais Rīgas pusmaratons, kam aicināti reģistrēties visi skriešanas entuziasti. Savukārt līdz lielākajam skriešanas notikumam Latvijā - „Nordea” Rīgas maratonam atlicis tieši mēnesis.

Aicinot ikvienu iesaistīties aktīva dzīvesveida popularizēšanā un atgādinot par ūdens būtisko nozīmi, it īpaši sportojot, šogad a/s „Aldaris” Latvijas pusmaratonu un maratonu dalībniekiem dāvās aptuveni 55 000 litru „Vichy Clasique Still” dzeramā ūdens un 18 000 litru „VivaSport” sporta dzēriena, kas organismam palīdzēs atjaunoties pēc fiziskas slodzes.

A/s „Aldaris” komunikāciju direktore Laura Krastiņa:„„Aldaris” jau vairākus gadus atbalsta sportistus un rūpējas par slāpju veldzēšanu fizisko aktivitāšu laikā. Esam priecīgi, ka Latvijā skriešanas sports iedzīvotāju vidū kļūst arvien populārāks, tāpēc šogad esam nolēmuši atbalstīt arī maratonu un pusmaratonu sacensības, kuru dalībniekus nodrošināsim ar dzeramo ūdeni, palīdzot sasniegt skrējējiem arvien labākus rezultātus.”

Vislielākais ūdens apjoms paredzēts biedrības „Skrien Latvija” pusmaratonu un maratonu dalībniekiem, kam labāku rezultātu sasniegšanai būs pieejami aptuveni 40 000 litru „Vichy Clasique Still” dzeramā ūdens un aptuveni 8000 litru „VivaSport” sporta dzēriena. Savukārt jau pēc mēneša paredzētā un starptautisku popularitāti ieguvušā „Nordea” Rīgas maratona dalībnieki tiks nodrošināti ar 15000 litru „Vichy Clasique Still” dzeramā ūdens un 10000 litru „VivaSport” sporta dzēriena.
„Cilvēka ķermenī 60-70% ir ūdens, un jebkuras fiziskās aktivitātes laikā ķermenis svīst, tādējādi zaudējot šķidrumu un sāļus, kas organismā ir jāatjauno gan fiziskās slodzes laikā, gan arī pēc tās. Ja tā ir vienmērīga fiziskā aktivitāte, piemēram, skriešana, ūdens nelieliem malkiem ir jāuzņem ik pēc 15-20 minūtēm. Pirms starta skrējējiem nebūtu vēlams dzert vairāk par 200 mililitriem, lai tas neapgrūtinātu pašu maratonistu, turpretī pēc finiša slāpes jāremdē vienmērīgi un pamazām. Sportistam aktīvas fiziskās slodzes apstākļos dienā būtu vēlams uzņemt 4 litrus ūdens (visas dienas laikā). Ja sportists dienā lieto nepietiekamu ūdens daudzumu, viņa ķermenis dehidratizējas, cilvēks izjūt vājumu, var pat zaudēt samaņu, tāpat var tikt traucēta arī dzīvībai svarīgu orgānu darbība, tādēļ sportojot ir īpaši būtiski sekot līdzi ūdens patēriņam,” norāda Latvijas Basketbola savienības fiziskās sagatavotības treneris Viktors Lācis.

Tāpat „Vichy” atbalsts neizpaliks arī „Skrien Latvija” un „Nordea” Rīgas maratonu treniņu dalībniekiem gan Rīgā, gan reģionos, kas uzsākuši intensīvu gatavošanos, lai veiksmīgi startētu paredzētajos skrējienos.

„Skrien Latvija” pusmaratona skrējieni notiks Rīgā (29.04.), Ventspilī (16.06.), Liepājā (15.07.) un Kuldīgā (04.08.), maratona skrējiens norisināsies Valmierā (16.09.), savukārt noslēdzošais pusmaratons - Siguldā (13.10.). Savukārt uz „Nordea” Rīgas maratona starta līnijas skrējēji stāsies jau 20.maijā.

Dzeramā ūdens zīmolu „Vichy” pārstāv A/S „Aldaris”, kas šopavasar dzeramā ūdens „Vichy” ražošanā ieviesis jaunu tehnoloģiju, piedāvājot vēl kvalitatīvāku un veselīgāku dzeramo ūdeni, kas dzidrināts sudrabā. „Aldaris” ir „Carlsberg” grupas uzņēmums, un tā produktu portfelī ir aptuveni 40 dažādu dzērienu, kas pārstāv piecas grupas – alu, dzeramo ūdeni, alkoholiskos kokteiļus, bezalkoholiskos dzērienus un enerģijas dzērienus.