Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1593, Did:0, useCase: 3

Liepājas pusmaratons - jau sestdien

Jānis Pārums

Šo sestdien 20. jūlijā Liepājas Jūrmalas parka teritorijā notiks Liepājas pusmaratons, kas būs arī Skrien Latvija 4. posms, kurā piedalīsies ap 1200 dalībnieku. 20. jūlijā neatkarīgi no laika apstākļiem plkst. 13.00 tiks dots Lielais starts Jūrmalas ielā pie bērnu rotaļu laukuma pasākuma dalībniekiem, kas plāno skriet pusmaratonu 21.0975 km, stafetes skrējienu, NIKE skrējienu 10.7 km, tautas skrējienu 5.4 km, nūjotājiem un atbalsta gājienam 7km trasē.

Gatavošanās Liepājas Pusmaratonam sāksies jau 19. jūlijā, kad kafejnīcā Darbnīca (Lielā iela 8, Liepāja) no 12.00 – 21.00 varēs reģistrēties sev izvēlētajai distancei un arī jau reģistrētie dalībnieki saņemt savus numurus.
20. jūlijā lielā rosība notiks Jūrmalas ielā pie Jūrmalas parka. Pasākuma norisi visas dienas garumā komentēs Emīls Dreiblats un Normunds Atvars, par muzikālo noformējumu rūpēsies Laimonis Vaitelis, bet skrējējus uzmundrinās deju studijas „Extra” meitenes, biedrības "Mūzikas un mākslas centrs" audzēkņi, kā arī ritma veicinātāji – perkusionists un bungotājs.

Plkst. 9.00 sāksies reģistrēšanās un numuru izņemšana, kas noslēgsies pusstundu pirms skrējienu sākuma – bērnu skrējieniem reģistrēšanās beigsies plkst. 10.30, bet Lielajam startam visās pārējās disciplīnās – plkst. 12.30.

Plkst. 11.00 sāksies skrējieni bērniem. Tie tiks organizēti atbilstoši vecumam četrās grupās. Paši mazākie – 2009. gadā dzimušie un jaunāki skries 11.00, bet pārējās trīs grupas ar atsevišķiem startiem pēc tam.
Plkst. 13.00 atskanēs starta šāviens visiem, kuri skries pusmaratonu, NIKE skrējienu un tautas skrējienu, stafetes skrējienam, kā arī nūjotājiem un atbalsta gājiena dalībniekiem. No plkst. 13.00 aicinām skatītājus stāties trases malās, lai atbalstītu skrējējus, kuriem dalība šajā pasākumā ir liels izaicinājums un uzmundrinājums no malas noteikti noderēs!

No plkst. 15.00 un notiks laureātu apbalvošana.

Dalībniekiem būs iespēja no 9.00 līdz 16.00 atstāt mantas glabāšanā reģistratūras teltī, bet turpat blakus arī dalībniekiem būs iespēja uz pasākuma laiku novietot riteņus.

Vēl līdz 18. jūlijam iespējams reģistrēties elektroniski Liepājas pusmaratons: Sākums un Skrien Latvija vai veikalā Sportland, t/c Kurzeme 2. Stāvā un Sportland veikalā, t/c XLsala. 19. un 20. jūlijā elektroniskā reģistrēšanās būs slēgta. Dalības maksa līdz 19. jūlijam (ieskaitot) pusmaratona distancei ir Ls 15.00, NIKE skrējienam - Ls 12.00, tautas skrējienam - Ls 8.00, nūjošanai - Ls 4.00, stafetes skrējiens komandai -Ls 30, atbalsta gājienam – Ls 3.00, bērniem - Ls 2.00. Dalības maksa 20. jūlijā: Pusmaratonam Ls 20.00, Nike skrējienam Ls 15.00, tautas skrējienam Ls 10.00, stafetei Ls 35.00, nūjošanai Ls 4.00, atbalsta gājienam Ls 5.00 un bērniem Ls 3.00.

Trases maršrutā līdzīgi kā pagājušajā gadā būs ielas Jūrmalas parka un veloceliņa tuvumā, iekļaujot – Jūrmalas ielu (no veloceliņa līdz Dzintaru ielai), Dzintaru ielu (no Jūrmalas līdz Pērkones ielai), Pērkones ielu (no Dzintaru ielas līdz veloceliņam), Peldu ielu (no Kūrmājas prospekta līdz Ūliha ielai), Zvejnieku aleju, Roņu ielu (no Zvejnieku alejas līdz Roņu nr 5), Kūrmājas prospektu (no Zvejnieku alejas līdz Vites ielai), Vites ielu (no Kūrmājas prospekta līdz Peldu ielai), Peldu iela, Hika ielu, Liepu ielu (no Rožu līdz Jūrmalas ielai), kā arī velo celiņš no Pērkones līdz Peldu ielai un Jūrmalas parka celiņš, kas ved no Liepu un Peldu ielas krustojuma gar stadionu „Daugava” līdz Rožu un Liepu ielas krustojumam.

Vairāk par Liepājas pusmaratonu Liepājas pusmaratons: Sākums