Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1593, Did:0, useCase: 3

Jelgava skrējēju pārņemta: notiek gatavošanās pirmajam nakts pusmaratonam

Andrejs Siliņš

Jelgava skrējēju pārņemta: notiek gatavošanās pirmajam nakts pusmaratonam
Foto: skrienlatvija.lv

Jelgavā, 12.jūlijā, notiks pirmais Sportland Jelgavas nakts pusmaratons, kas vienlaikus būs arī skriešanas seriāla „Skrien Latvija” 4.posms. Šis Latvijā ir unikāls skriešanas pasākums, jo dalībnieki startu uzsāks vēlu vakarā, kā arī šis pusmaratons būs pirmais lielākais masu skrējiens Zemgalē. Starts 5km, 10km un pusmaratona distancēm tiks dots plkst. 20:00 pilsētas centrā. Savukārt jau no plkst. 18:00 notiks bērnu skrējieni. Līdz ar maiju ir sākušies gatavošanās koptreniņi, kuros bez maksas var piedalīties ikviens interesents.

Par veselīga dzīvesveida popularizēšanu un ilglaicīgu sporta tradīciju iedibināšanu Jelgavā iestājas arī Jelgavas pilsētas dome, kas sagādājusi īpašu pārsteigumu jelgavniekiem pirmā nakts pusmaratona ietvaros. Dome nodrošinās bezmaksas dalību pirmajiem 500 jelgavniekiem, kas būs pieteikušies dalībai Sportland Jelgavas pusmaratonā un ir deklarējušies Jelgavas pilsētā. Domes piešķirtās bezmaksas kvotas tiks sadalītas visās disciplīnās – 5km 200 dalībniekiem, Nike 10km skrējiena dalībniekiem - 200 un atlikušās 100 vietas -pusmaratona dalībniekiem). Tāpat pašvaldība segs dalības maksu visiem bērniem līdz 12 gadu vecumam, kas būs pieteikušies SEB Bērnu skrējienam un ir deklarēti Jelgavas pilsētā. Pieteikšanās jāveic līdz 2014. gada 8. jūnijam Sportland veikalā, t/c Pilsētas Pasāža, Driksas ielā 4, Jelgavā.

Ikviens skriet gribētājs ir aicināts uzsākt savlaicīgus treniņus, trenējoties individuāli un piedaloties īpašajos koptreniņos. Jāatgādina, ka treniņi ir atslēga tam, lai skrējiens radītu dzīvesprieku, enerģijas pieplūdumu un jaunus spēkus, neradītu veselības problēmas. Treniņus Sportland Jelgavas nakts pusmaratonam nodrošina Nike Running Club treneri. Īpašs koptreniņš notiks jau 31.maijā, kad Jelgavas pilsētas sporta un veselības dienas ietvaros skriešanas treniņa dalībnieki aicināti pulcēties Jāņa Čakstes bulvārī. Treniņa īpašie viesi šajā dienā būs Olimpisko spēļu dalībnieki - modernās pieccīņas pārstāvis Deniss Čerkovskis un peldētājs Guntars Deičmanis. Pasākuma laikā darbosies informatīvā telts, kur varēs iegūt informāciju par Sportland Jelgavas nakts pusmaratonu un reģistrēties tam.

Gatavošanās koptreniņi, kas atvērti un pieejami ikvienam interesentam, notiek sestdienās plkst.10:00 pie Zemgales Olimpiskā centra (ZOC, Kronvalda ielā 24, Jelgavā) vai Jelgavas sporta halles (Mātera ielā 44a, Jelgavā). Tos vada Nike Running Club treneres Aļona Fomenko un Nataļja Gorškova. Aļona Fomenko ir kvalificēta vieglatlētikas trenere un bijusi Latvijas izlases dalībniece vidējās skriešanas distancēs. Savukārt Nataļja Gorškova ir Jelgavas 4. vidusskolas sporta skolotāja, kura sporta jomā strādā jau 20 gadus. Treniņu apmeklējums ir bezmaksas. Turpmāko treniņu grafiks: 31.05. - Jāņa Čakstes bulvāris, 07.06. - ZOC, 14.06. - Jelgavas sporta halle, 21.06. - ZOC, 28.06. - Jelgavas sporta halle, 05.07. - ZOC.

Sportland Jelgavas nakts pusmaratonu organizē biedrība "Baltic Events" sadarbībā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi „Sporta servisa centrs”. Vairāk informācijas var iegūt mājas lapā Jelgavas Pusmaratons .

Informāciju sagatavoja
Kaspars Jēkabsons