Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

"ZZ Čempionātā" uzvar skolas no Ventspils un Viļķenes

Andrejs Siliņš

Svētdien Vērmanes dārzā, sportiskās un radošās sacensībās "ZZ Čempionāts" starp 40 Latvijas sportiskākajām un draudzīgākajām klasēm, uzvarējušas Ventspils 4.vidusskolas 11. klase un Baumaņa Kārļa Viļķenes pamatskolas 8.klase, kas izcīnījušas zelta čemodānu – ceļojumu visai klasei uz Horvātiju un "Heide Park" Vācijā.

Savukārt 10.-11.klašu grupā 2.vietu un kruīza ceļojumu uz Stokholmu saņēma Pāvilostas vidusskolas 11.klase, un 3.vietu ar aizraujošu pārgājienu tepat pa Latviju izcīnīja Preiļu valsts ģimnāzija.

6.-8.klašu grupā 2.vietu un kruīza ceļojumu uz Stokholmu saņēma Irlavas vidusskolas 8.a klase, savukārt 3.vietu un līdz ar to iespēju doties aktīvā pārgājienā tepat pa Latviju ieguva Smiltenes ģimnāzijas 8.d klase.

„Kaut kas fantastisks!” skaļi apliecina visa Irlavas vidusskolas 8.a klase, „Mēs to nebijām gaidījuši! Pateicoties ZZ Čempionātam, esam kļuvuši saliedētāki, vienotāki un draudzīgāki. Šis noteikti ir labākais pasākums, kurā mūsu klase ir piedalījusies.”

Dažādas pārsteiguma balvas no Zelta Zivtiņas saņēma arī pārējie fināla dalībnieki. Paralēli sportiskajām aktivitātēm, skolēni uz Vērmanes dārza lielās skatuves demonstrēja savu mājas darbu – mūziklu „Kā sports un draudzība mūs stiprus dara”. Šogad radošo priekšnesumu žūrija par labākajiem, radošākajiem un skanīgākajiem mūzikliem atzina Rīgas Franču liceja 7.a klases un Rēzeknes Valsts ģimnāzijas 11.m 1 klases mūziklus.

Savu simpātijas balvu pasniedza arī "Reebok". Par labāko sporta spēles ideju tika apbalvota Balvu pilsētas ģimnāzijas 8.b klase. Savukārt, par labāko un radošāko ideju, kā savā pilsētā sakopt kādu vietu, kur visiem pilsētas iedzīvotājiem atpūsties, saņēma Preiļu Valsts ģimnāzijas 10.b klase.

Arī Britu padome apbalvoja savus favorītus, izvērtējot klašu radošos uzdevumus. Iespēju jauniešiem attīstīt līderības prasmes starptautiskā kursa “DREAMS+TEAMS” ietvaros saņēma Draudzīgā Aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskola, 8.b klase un Līvānu 1.vsk, 10.a klase.

Labāk noformētās klases titulu 6.-8.klašu grupā šogad izcīnīja Engures vidusskolas 8.a klase, savukārt 10.-11.klašu grupā šo titulu izcīnīja Jelgavas 1.ģimnāzijas 10.m 1 klase.

"ZZ Čempionāta" mājas lapā varēja nobalsot par interesantākajiem klašu radošajiem uzdevumiem: 10.-11.klašu jauniešiem bija jāaktivizē domu spēks un jāizdomā, kā "uztjūnēt" (uzlabot) savu rajonu. Savukārt, 6.-8.klašu skolēniem bija jāizdomā jautra spēle draugiem, tas ir, jāizdomā un jāapraksta ideja trakai un jautrai sporta spēlei kopā ar draugiem brīvā dabā. 6.-8.klašu grupā ar 13 016 balsīm tika nobalsots par Bauskas vidusskolas 7.klases spēli „Vinnija Pūka un draugu pankūku ballīte”, kura no Zelta Zivtiņas saņēma Ls 600 spēles integrēšanai skola vai pilsētas sporta sacensībās. Ar 8 837 balsīm 10.-11.klašu grupā uzvarēja Liepājas 15.vidusskolas 10.klases ideja – labiekārtot pašreiz neapgūtu teritoriju, pārveidojot to par parku bērniem un jauniešiem. Savas ieceres realizēšanai jaunieši no Zelta Zivtiņas saņēma Ls 1000.

Festivālu „ZZ Čempionāts” organizē: jauniešu organizācija „Avantis” un Latvijā populārākā priekšapmaksas karte „Zelta Zivtiņa”. Festivāla mērķis ir popularizēt sportu kā azartisku, interesantu un veselīgu laika pavadīšanas veidu.

Atbalsta: Tele2, Nokia, Sorosa fonds Latvija, Eiropas Komisijas pretsmēķēšanas kampaņa “Help: par dzīvi bez tabakas”, Reebok, Britu padome, Versis Ro, Zaķumuižas ūdens, Draugiem.lv, eSports.lv, Radio SWH, Radio SWH+, Diena.lv, 5min, žurnāls „Sports”, LTV7, Drink Me enerģijas dzērieni.

Vairāk informācijas: draugiem.lv

Informāciju sagatavoja
Sanda Brūna

  +1 [+] [-]

, 2009-05-31 23:27, pirms 15 gadiem
a mums vismaz tika Krekliņi :p

     [+] [-]

, 2009-06-01 08:25, pirms 15 gadiem
a mēs palikām 2 no 6-8 grupas braucam uz stoholmu.

     [+] [-]

, 2009-06-01 08:26, pirms 15 gadiem
Kaut kas fantastisks!” skaļi apliecina visa Irlavas vidusskolas 8.a klase, „Mēs to nebijām gaidījuši! Pateicoties ZZ Čempionātam, esam kļuvuši saliedētāki, vienotāki un draudzīgāki. Šis noteikti ir labākais pasākums, kurā mūsu klase ir piedalījusies.”
mans teksts

     [+] [-]

, 2009-06-02 00:44, pirms 15 gadiem
ar4iks rakstīja: a mēs palikām 2 no 6-8 grupas braucam uz stoholmu.
Apsveicu

     [+] [-]

, 2009-06-08 10:21, pirms 15 gadiem
Rihards09 rakstīja: Apsveicu
pld

     [+] [-]

, 2009-06-28 12:03, pirms 15 gadiem
Apsve

     [+] [-]

, 2009-06-28 12:03, pirms 15 gadiem
a
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja