Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Rīgā nodibināts Baltijas Skolu sporta fonds

Andrejs Siliņš

28. augustā Rīgā tikās Baltijas Skolu sporta federācijas dalīborganizācijas un Ziemeļvalstu Skolu sporta federācijas pārstāvji, lai apspriestu sadarbības iespējas starp Baltijas valstīm uz Ziemeļvalstīm 2009. gadā un organizējot Baltijas jūras Skolēnu spēles 2010. gadā.

Pie sarunu galda sēdās Latvijas Skolu sporta federācijas valdes locekļi, Igaunijas Skolu sporta federācijas pārstāvji un kolēģi no Lietuvas. Ziemeļvalstu Skolu sporta federāciju pārstāvēja Somijas Skolu sporta federācijas valdes loceklis Jani Kangasniemi, kurš Latvijā ieradās reizē ar Pekinas Olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvēju Māri Štrombergu.

Četru valstu pārstāvji panāca vienošanos par Baltijas Skolu sporta fonda izveidi, kas būtiski atvieglotu uzsākto darbu pie Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbības projektiem skolu sportā. Skolu sporta pārstāvji apmainījās ar pieredzi un idejām turpmākai kopējai sadarbībai un skolu sporta attīstībai katrā valstī atsevišķi. Sarunas laikā divkārtējā olimpisko spēļu čempione Igaunijas Skolu sporta federācijas prezidente Erika Salumae uzsvēra, ka pirmkārt nepieciešams mainīt sabiedrības viedokli par skolu sporta nozīmīgumu.

Sabiedrībai jāsaprot, ka skolu sports ir ļoti nozīmīgs sabiedrības veiksmīgai attīstībai dažādos veidos. Skolu sports ir pamats bērnu, jauniešu un nākotnē visas sabiedrības veselībai. Skolu sports ir arī profesionālā sporta sākums. Šodien Baltijas un Ziemeļvalstis ir olimpisko medaļu ieguvējas, bet vai tā būs arī pēc desmit gadiem? Atbilde ir meklējama skolu sportā un veselīgā un aktīvā dzīvesveidā.

Veselīgs un aktīvs dzīves veids jāpadara moderns un pieprasīts arī pašu jauniešu un bērnu vidū, turklāt svarīgi, lai jaunieši redzētu, ka līdzīgi domā arī citviet, tāpēc ļoti svarīga ir starptautiskā sadarbība un starpvalstu projekti, kas domāti bērniem un jauniešiem – sportiskām aktivitātēm, kvalitatīvi pavadītam brīvajam laikam, sarunas laikā uzsvēra Latvijas Skolu sporta federācijas prezidents Māris Simanovičs. Igaunijas Skolu sporta federācijas ģenerālsekretārs Madis Pettai arī norādīja, ka pieredzes apmaiņa dažādu valstu starpā ir ļoti vērtīga.

Arī Ziemeļvalstu Skolu sporta federācijas pārstāvis Jani Kangasniemi uzsvēra pieredzes un ideju apmaiņas nozīmīgumu un nodēvēja to par „legālo zagšanu”. Sanāksmes laikā vairāk kārt varējām pārliecināties par Igaunijas skolu sporta plašu attīstības spektru, daudzveidīgiem projektiem, kuros iekļauti gan skolotāji, gan skolēni, kā arī bērnu vecāki un pārējā sabiedrība.

Tikšanās laikā Baltijas Skolu sporta federācija izveidoja darbības plānu, lai 2010. gadā Baltijas valstu un Ziemeļvalstu jaunieši pirmo reizi varētu tikties Baltijas jūras Skolēnu spēlēs Lietuvā, bet 2009. gadā jau aizsāktu pirmos sadarbības projektus.

     [+] [-]

, 2008-08-29 13:13, pirms 16 gadiem
tas skan daudzsološi!! Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2008-08-29 13:59, pirms 16 gadiem
Ideāli. Beidzot arī šajā jomā kaut kas kustas. Varētu, piemēram, Rīgas Domes kausam basketbolā būt kāds turpinājums. Citos sporta veidos. Kopējas sporta spēles jau ir labi, bet prasītos arī tāda pastāvīgāka sadarbība.

     [+] [-]

, 2008-08-29 14:36, pirms 16 gadiem
Lai izdodas