Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Konkursā uzvar astoņas klases

Noslēgusies konkursa "Sportiskākā klase. Sveika Pekina!" pirmā kārta, kurā uzvarējuši astoņi no 304 konkursam pieteiktajiem klašu kolektīviem

""Sportiskākās klases" konkurss skolu dzīvē ieņēmis nopietnu vietu. Šogad, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, konkursantu skaits ir gandrīz dubultojies. Tāpēc pirmās kārtas uzvarētājus noteikt bija sarežģīti. Iesūtītie darbi par klašu sportiskajām aktivitātēm februārī bija ne tikai interesanti, bet arī radošas izdomas bagāti," atzina Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents un konkursa žūrijas loceklis Aldons Vrubļevskis.

"Mani personīgi pārsteidza konkursa vērtēšanai atsūtītais vidusskolēnu radio raidījums par olimpisko spēļu vēsturi un Latvijas olimpiešiem. Šo raidījumu tā veidotāji translēja caur skolas radiomezglu un mācību starpbrīžus piepildīja ar, manuprāt, labu saturu," stāstīja Vrubļevskis.

Arī citi konkursa darbi ir interesanti un veidoti ar milzīgu izdomu. Vieni no konkursa dalībniekiem atsūtījuši grāmatu ar, kurā publicētas intervijas ar mammām un tētiem par sportu un sporta skolotājiem laikā, kad vecāki paši mācījušies skolā.

Konkursa dalībnieki organizējuši arī dažāda veida sporta pasākumus skolasbiedriem – Olimpiskās dienas, tautas bumbas, futbola un basketbola sacensības, organizējuši olimpiskās viktorīnas un debates par sportu.

Salīdzinājumā ar pagājušā gada konkursu, šogad atsūtīti daudz foto materiāli, kas vizualizē klases aprakstītās sporta aktivitātes.

1.-4. klašu grupā lielāko punktu skaitu un I kārtas uzvarētāju godu ieguvušas četras klases: Ādažu vidusskolas 4a klase, Elejas vidusskolas 2a klase, Kalsnavas vidusskolas 3.klase, Vecpiebalgas vidusskolas 4.klase.

5.-8.klašu grupā visvairāk punktus ieguva Cieceres internātpamatskolas 5a klase.

9.-12.klašu grupā augstākais punktu skaits ir Zemgales vidusskolas 12.klasei, Jēkabpils valsts ģimnāzijas 10d klasei un Balvu pilsētas ģimnāzijas 11b klasei.

Jau otro gadu a/s "Hansabanka" sadarbībā ar LOK, Izglītības un zinātnes ministriju un Latvijas skolu sporta federāciju aicināja Latvijas klašu kolektīvus pieteikties konkursam.

Arī šogad konkursa rīkotāju galvenais mērķis ir veicināt jauniešu nodarbošanos ar fiziskajām aktivitātēm un palielināt sporta nodarbību apmeklējumu skolā.

Konkurss notiek no 2008. gada 1.februāra līdz 28. aprīlim trīs kārtās. Tajā tiek vērtēti nevis labāko skolēnu sportiskie rezultāti un atzīmes, bet gan sporta nodarbību apmeklējums un klases kolektīva kopīgā piedalīšanās sporta pasākumos. Īpaši novērtētas skolēnu radošās idejas un realizētās aktivitātes olimpisko ideju popularizēšanā skolā un pilsētā. Šogad skolēniem jāatbild arī uz viktorīnas jautājumiem, kas katru mēnesi publicēti konkursam speciāli izveidotā mājas lapā olimpiade.lv

Izvērtējot klašu iesūtīto informāciju, tiks noteikta "Sportiskākā klase" 1.-4., 5.-8. un 9.-12. klašu grupās. Jaunākās vecuma grupas uzvarētājiem "Hansabanka" dāvinās ceļojumu uz Latvijā modernāko Olimpisko sporta centru (OSC) Rīgā, pamatskolas klašu grupā uzvarējušie dosies uz Ventspili, lai piedalītos Latvijas II Olimpiādes atklāšanas pasākumos, bet 9. - 12. klašu grupas galvenajā balvā ir ceļojums uz Lietuvu, kļūstot par basketbola kluba "Lietuvas Rytas" īpašajiem viesiem.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Olimpiskā komiteja

     [+] [-]

, 2008-04-10 21:03, pirms 16 gadiem
kkadi dzeraji un pipmani no internatskolas tikusi? interesanti...