Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Noskaidrotas Rīgas un Rīgas Rajona sportiskākās klases

Jānis Celmiņš

22. aprīlī Rīgā, Hanzas vidusskolas un 23. aprīlī Saulkrastu vidusskolas sporta zālēs norisinājās skolēnu sporta un kultūras festivāla „ZZ Čempionāts – Rādi Klasi!” Rīgas un Rīgas rajona pusfināli. Katrā klašu grupā tika noskaidrotas tās četras klases, kas dosies uz lielo finālu 31. maijā Rīgā, Vērmanes dārzā.

Rīgas pusfinālā 6. – 8. klašu grupā ceļazīmi uz finālu nopelnīja Rīgas 84. vidusskolas 8.c klase un Rīgas Franču liceja 7.a klase, kas izcīnīja attiecīgi pirmo un otro vietu. Savukārt Saulkrastos notikušajās sacensībās šajā klašu grupā uzvaru svinēja Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 8.c klase, viņiem sekoja Rīgas Angļu ģimnāzijas (RAĢ) 8.c klase. 10. – 11. klašu grupā Rīgas pusfinālā spēcīgākās izrādījās Rīgas 49. vidusskolas 11.a klase un Āgenskalna Valsts ģimnāzijas (ĀVĢ) 11.1 klase. Saulkrastos šajā klašu grupā finālam kvalificējās RAĢ 11.b klase un Ādažu vidusskolas 11.a klase. Visas šīs klases saņēma čemodānus pilnus ar dāvanām no Zelta Zivtiņas, kā arī ZZ Čempionāta krekliņus un kliņģerus. Pie balvām tika arī trešo vietu ieguvēji.

„Posms bija ļoti interesants. Beidzot sajutu to, ka klase savienojas kopā, lai panāktu rezultātu. Liekas, ka esam kļuvuši tuvāki pateicoties ZZ Čempionāta sacensībām,” savu prieku pauda Rīgas ĀVĢ 11.1 klases kapteine Emīlija.

Specbalvas par vislabāko noformējumu šajos posmos saņēma Rīgas 90.vidusskolas 8.a klase, Rīgas 84.vidusskolas 11.b klase, Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas 6.c klase un Rīgas 69.vidusskolas 10.b klase. Savukārt labāko saukļu autori izrādījās Rīgas ĀVĢ 7.2 klase, Jūrmalas Valsts ģimnāzijas 11.v1 klase, Sējas pamatskolas 6. klase un Siguldas 2.vidusskolas 10.a klase.

Spilgtākos ZZ Čempionāta Rīgas un Rīgas Rajona pusfinālu mirkļus un jauniešu sportisko azartu, visai klasei cenšoties izcīnīt ceļojumu uz Vācijas “Heide parku” vai Horvātiju, varēsiet vērot jau nākamsestdien, 2.maijā, plkst.13, LTV7, raidījumā “Rādi klasi!”.

Rīgas pusfinālu apmeklēja Zviedrijas populārā hokeja kluba „Djurgarden” jauniešu komanda, kas piedalījās World Select starptautiskajā hokeja turnīrā. Jaunie hokeja talanti iesaistījās sportiskās aktivitātēs arī ar ZZ Čempionāta dalībniekiem. Savukārt Saulkrastos ar savu klātbūtni sacensības pagodināja domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Pētersone, kas uzrunāja un palīdzēja apbalvot jaunos sportistus. Abos posmos kopā pulcējās ap 1500 dalībnieku. Nākamais pusfināls norisināsies Valmierā, Vidzemes olimpiskajā centrā, Rīgas ielā 91. Sacensību sākums pl. 15:00.
Festivālu „ZZ Čempionāts – Rādi klasi!” organizē: jauniešu organizācija „Avantis” un Latvijā populārākā priekšapmaksas karte „Zelta Zivtiņa”. Festivāla mērķis ir popularizēt sportu kā azartisku, interesantu un veselīgu laika pavadīšanas veidu. Paralēli šīm sacensībām šogad norit arī Zelta Zivtiņas SMS ātrrakstīšanas čempionāts sadarbībā ar Nokia, kura aicināts piedalīties ikviens. Katrā posmā ir iespēja balvās laimēt jaunu mobilo telefonu un aksesuārus no Nokia, kā arī kvalificēties finālam, kurā būs iespēja cīnīties par galveno balvu - 1000 latiem.

Informāciju sagatavoja:
Sanda Brūna

     [+] [-]

, 2009-04-25 21:08, pirms 15 gadiem
jēs.

sadevām.

Fināls, mēs jau nākam!

     [+] [-]

, 2009-04-26 11:26, pirms 15 gadiem
nē mūsējie nāk 84. vsk !!!!