Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Zināmi otrās kārtas uzvarētāji

Šonedēļ noslēgusies konkursa "Sportiskākā klase. Sveika Pekina!" otrā - priekšpēdējā kārta.

Apkopojot rezultātus, žūrijas komisija konstatējusi, ka visās trijās klašu grupās rit ļoti asa cīņa par sportiskākās klases titulu. Spriedze dalībnieku vidū pieaug, un konkursam atsūtītie darbi jau otro gadu apliecina skolēnu neizsīkstošo izdomu un vēlmi iesaistīties sportiskās aktivitātēs.

"1. - 4.klašu grupā par kārtas uzvarētājiem kļuvušas sešas klases. Diviem sākumskolas klašu kolektīviem - Ādažu vidusskolas 4. klasei un Madonas rajona Kalsnavas pamatskolas 3. klasei, izdevies uzvarēt gan pirmajā, gan otrajā kārtā," informēja žūrijas komisijas priekšsēdētājs, Latvijas Olimpiskās delegācijas Pekinā vadītājs Žoržs Tikmers.

"Atkārtoti konkursā uzvarēt izdevies arī Balvu pilsētas ģimnāzijas 11b klasei vidusskolas grupā," stāstīja Tikmers.

Viņš arī pastāstīja, ka šo ceturtdien pie Ādažu vidusskolas konkursa dalībniekiem viesosies Latvijā labi zināmie BMX braucēji Ivo Lakučs un Artūrs Matisons, kuri augustā plāno startēt Olimpiskajās spēlēs Pekinā. Ivo ir arī konkursa "Sportiskākā klase" žūrijas komisijā.

"Radošu izdomu demonstrēja Kalsnavas pamatskolas 3. klases skolēni, kuri ar īpašu cieņu raksta par savu sporta skolotāju Andri Kupču," iespaidos dalījās žūrijas komisijas loceklis Māris Avotiņš. "Īpaši jāatzīmē, ka skolēni sportiskajās aktivitātēs iesaistīja savas ģimenes un martā rīkoja "Olimpiskās spēles 2008", kā arī ziemas pārgājienu "Es, mežs un globālā sasilšana"."

Savukārt Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps ar gandarījumu konstatēja, ka Mežciema pamatskolas 1. klases skolēni konkursā veiksmīgi iekļāvuši ministrijas un Latvijas Olimpiešu kluba pilotprojektu pareizas stājas mācībā: "Skolēni vērtēšanai atsūtījuši pašu izveidotu grāmatu "Staltas stājas rokasgrāmata" un rīta vingrojumu video ierakstu "Vingrosim katru rītu". Šo materiālu nodosim pilotprojekta vadītājai, pirmajai Latvijas olimpiskajai čempionei un Olimpiešu kluba vadītājai Inesei Jaunzemei."

Vairākas klases tiešām pārsteidza ar atraktīviem veidiem, kā popularizēt veselīgu un aktīvu dzīves veidu. Piemēram, lauku skolās tika veikti pārgājieni, kuri iekļāva klasesbiedru saimniecību apskati.

1.-4. klašu grupā lielāko punktu skaitu un otrās kārtas uzvarētāju godu ieguvušas sešas klases: Rīgas rajona Ādažu vidusskolas 4.a klase, Jēkabpils rajona Brāļu Skrindu Atašienes vidusskolas 2. klase, Madonas rajona Kalsnavas pamatskolas 3. klase, Rīgas Mežciema pamatskolas 1.a klase, Valkas rajona Smiltenes Trīs pakalnu pamatskolas 4.a klase un Alūksnes rajona Strautiņu pamatskolas 4. klase.

5.-8. klašu grupā triumfēja Aizkraukles rajona Jaunjelgavas vidusskolas 7.a klase, bet 9.-12 klašu grupā augstāko punktu skaitu ieguva Balvu pilsētas ģimnāzijas 11.b klase.

5.-8.klašu grupā visvairāk punktus ieguva:
Aizkraukles rajona Jaunjelgavas vidusskolas 7.a klase

9.-12.klasšu grupa augstākais punktu skaits ir:

Balvu pilsētas ģimnāzijas 11.b klase

Līdz 28.aprīlim konkursa trīs kārtās spēkiem mērosies 304 klases no 161 skolas.

Vērtēti tiek nevis labāko skolēnu sportiskie rezultāti un atzīmes, bet gan sporta nodarbību apmeklējums un klases kolektīva kopīgā piedalīšanās sporta pasākumos. Īpaši novērtētas skolēnu radošās idejas un realizētās aktivitātes olimpisko ideju popularizēšanā skolā un pilsētā. Šogad skolēniem jāatbild arī uz viktorīnas jautājumiem, kas katru mēnesi publicēti konkursam speciāli izveidotā mājas lapā olimpiade.lv: Sportiskākā klase

Izvērtējot klašu iesūtīto informāciju, tiks noteikta "Sportiskākā klase" 1.-4., 5.-8. un 9.-12. klašu grupās. Jaunākās vecuma grupas uzvarētājiem "Hansabanka" dāvinās ceļojumu uz Latvijā modernāko Olimpisko sporta centru (OSC) Rīgā, pamatskolas klašu grupā uzvarējušie dosies uz Ventspili, lai piedalītos Latvijas II Olimpiādes atklāšanas pasākumos, bet 9. - 12. klašu grupas galvenajā balvā ir ceļojums uz Lietuvu, kļūstot par basketbola kluba "Lietuvas Rytas" īpašajiem viesiem.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Olimpiskā komiteja

     [+] [-]

, 2009-07-31 00:10, pirms 15 gadiem
1 koments

     [+] [-]

, 2009-07-31 00:10, pirms 15 gadiem
fg

     [+] [-]

, 2009-07-31 00:10, pirms 15 gadiem
rhygb

     [+] [-]

, 2009-07-31 00:10, pirms 15 gadiem
reyh

     [+] [-]

, 2009-07-31 00:10, pirms 15 gadiem
hda