Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Notiks pavasara kross ar Jeļenu Prokopčuku

Notiks pavasara kross ar Jeļenu Prokopčuku
Jeļena Prokopčuka
Foto: V. Sailer

Piektdien sporta centrā Anniņmuiža notiks Latvijas Skolu sporta federācija (LSSF) rīkos lielākās pavasara sacensības skolēniem – ikgadējo "Pavasara krosu". Jau otro reizi pasākuma patronese būs šī gada Bostonas maratona ceturtās vietas ieguvēja Jeļena Prokopčuka.

Pavasara kross tiek organizēts jau 61.reizi un šogad atsaucība ir necerēti liela. Savu dalību pasākumā jau apstiprinājušas 70 skolu komandas ar vairāk nekā 1000 skolēniem no visas Latvijas. Pavasara krosā tiks noskaidroti Latvijā skolu labākie skrējēji gan individuāli, gan skolu komandas.

"Krosa mērķis ir ne tikai labāko skrējēju sacensības, bet iespēja ikvienam skolēnam izkustēties svaigā gaisā pēc garās, telpās pavadītās ziemas, satikt draugus un popularizēt aktīvu dzīvesveidu," skaidroja LSSF prezidents Māris Simanovičs

Pavasara krosa atklāšana paredzēta plkst.12. Pasākumu atbalstīt aicināts ikviens, lai tādējādi paustu atbalstu veselīgam dzīvesveidam. Paralēli sacensībām notiks dažādas aktivitātes pasākuma dalībniekiem.

Pasākumā tiks uzstādīta firmas "Asics" apavu laboratorija, kur dalībniekiem būs iespēja saņemt konsultācijas pareizu skriešanas apavu izvēlē. Lai šādu iespēju izmantotu, skolēniem jāuzrāda personas apliecinošs dokuments.

Gan dalībniekiem, gan pasākuma apmeklētājiem būs iespēja vērot arī deju grupas "Aggressive" uzstāšanos, kā arī pašiem pilnveidot deju prasmes deju darbnīcā. Brīvajā laikā gan skolēni, gan skolotāji varēs piedalīties "Laimas" konkursā "Esi aktīvs", kā arī "Fructis" matu veidošanas darbnīcā.

"Ārpusstundu sporta aktivitāšu apjoms un kvalitāte ir viens no galvenajiem faktoriem, kas veido skolēna izpratni par sportu un veselīgu dzīvesveidu. Tā ir viena no Izglītības un zinātnes ministrijas prioritātēm sporta nozarē. Pavasara kross pierāda, ka, organizējot atraktīvas sacensības, iespējams veicināt interesi par veselīgu dzīvesveidu un panākt, ka arvien vairāk skolēnu iesaistās sporta aktivitātēs. Tas liecina, ka 2008.gadā nodrošinātais valsts finansējuma pieaugums LSSF aktivitātēm tiek izmantots mērķtiecīgi, dod pozitīvus rezultātus un apstiprina, ka strādājam pareizajā virzienā," gandarīts par plašo dalībnieku atsaucību ir Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps.

Pasākuma noslēguma daļā plkst.15 būs iespēja saņemt autogrāfu, kā arī nofotografēties ar trīskārtējo Latvijas labāko sportisti Jeļenu Prokopčuku.

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Slišāns, sacensību organizators

     [+] [-]

, 2008-04-23 20:26, pirms 16 gadiem
Tomēr būs?! Forši...