Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti "Lāses kauss 2015" uzvarētāji

Noskaidroti "Lāses kauss 2015" uzvarētāji
Foto: volejbols.lv

Sestdien, 21.martā "Skonto" hallē, Rīgā tika sadalīti medaļu komplekti divās vecuma grupās zēniem un meitenēm jauniešu volejbola sacensībās „Lāses kauss”. Sacensības vispārizglītojošo skolu komandām šogad tika organizētas jau četrpadsmito reizi.

Sacensību atklāšanā piedalījās LR Veselības ministrs Guntis Belēvičs, LSFP prezidents Einars Fogelis, Valsts Robežsardzes priekšnieks, ģenerālis Normunds Garbars, RTU rektors Leonīds Ribickis, LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, VAS „Latvijas dzelzceļš” prezidenta padomes biroja vadītājs Rolands Keršulis, LR Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edgars Severs, LR Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone – Godmane, Valsts pārvaldes un pašvaldību lietu komisijas sekretārs Ainārs Mežulis, biedrības „Klubs „Lāse-R”” prezidents Ivars Strautiņš, Londonas Olimpisko spēļu bronzas medaļu ieguvēji Jānis Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš un Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis.

„Šīs sacensības varētu dēvēt par tautas veselības svētkiem, jo kustēšanās, sports un fiziskās aktivitātes ir mūsu veselības pamatā. Pasaules veselības organizācija norāda, lai bērns izaugtu vesels, stiprs un attīstīts, viņam ar sportu ir jānodarbojas vienu studndu katru dienu. Tāpēc Veselības ministrijas vārdā gribu teikt paldies šīs kustības aizsācējiem - Atim Sausnītim un Ivaram Strautiņam. Paldies Latvijas Volejbola federācijai, vecākiem un treneriem, kā arī dalībniekiem par tautas veselības stiprināšanu,” norādīja Veselības ministrs Belēvičs.

Vidusskolas grupa - Jaunieši (1995-1998)
1.vieta - Daugavpils tehnikums
2.vieta - Jēkabpils valsts ģimnāzija
3.vieta - Ilmāra Gaišā Kokneses vidusskola

Jaunietes (1995-1998)
1.vieta - Mārupes vidusskola
2.vieta - Daugavpils 3.vidusskola
3.vieta - Rīgas Purvciema vidusskola

Pamatskolas grupa - Zēni (1999-2002)
1.vieta - Rekavas vidusskola
2.vieta - Skrundas vidusskola
3.vieta - Jēkabpils valsts ģimnāzija

Meitenes (1999-2002)
1.vieta - Daugavpils centra vidusskola
2.vieta - Ādažu vidusskola
3.vieta - Jaunsilavas pamatskola

visi rezultāti jaunatnesvolejbols.lv

„Šodien nav mūsu komandas veiksmīgā diena. Kaut kā neiet mums ar saspēli laukumā, bet ja neskaita šo, tad pasākums mums patīk, jo te ir arī dažādi konkursi un citas izklaides,” saka Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolnieces Diāna un Amēlija.

Sacensībām ir divi posmi – atlases kārta un finālsacensības. Pirmajā posmā jeb atlases kārtā šogad piedalījās 74 pilsētas un novadi, no kuriem tika pārstāvēta 251 skola – 613 komandas, kopskaitā 5820 dalībnieki. Tiesības startēt finālsacensībās izcīnīja 123 komandas, kas kopskaitā ir 1353 dalībnieki no 89 Latvijas un no trim Igaunijas skolām. Jaunieši visas dienas garumā uz 16 laukumiem sacentās par „Lāses kausa” galvenajām godalgām.

Šogad „Lāses kauss” notika ar VAS „Latvijas dzelzceļš” meitas uzņēmuma SIA „LDz infrastruktūra”, Rīgas domes, Food Union un citu uzņēmumu atbalstu.

Vairāk LĀSES KAUSS FINĀLS

     [+] [-]

, 2015-03-23 21:59, pirms 9 gadiem
Šis ir labs pasākums, atceros savu Lāses kausu.
Volejbols laikam ir viens no retajiem sportaveidiem, kuram no masveida sacensību organizēšanas viedokļa, ir mazas vajadzības un prasības.