Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Salaspils un Ventspils vidusskolas labākās frisbijā

Andris Vētra
Andris Vētra

Vakar Ogrē norisinājās Latvijas Republikas finālsacensības skolu komandām frisbijā. Meiteņu komandu konkurencē par uzvarētājām kļuva Salaspils 1. vidusskolas pārstāves, bet puišu komandām čempionu laurus plūca Ventspils 4. vidusskolas izlase.

Meiteņu turnīra spēlē par pirmo vietu salaspilietes ar 11:3 sagrāva Ventspils 6. vidusskolas frisbijistes, kas ierindojās otrajā vietā. Trešo vietu izcīnīja Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas komanda, kas izšķirošajā mačā ar 9:8 pārspēja Ventspils 1. vidusskolu.

Zēnu turnīrā visu goda pjedestālu aizņēma ventspilnieki. Par čempioniem jau trešo gadu pēc kārtas kļuva Ventspils 4. vidusskolas komanda, kas spēlē par pirmo vietu ar 9:5 uzvarēja savus novadniekus – Ventspils 5. vidusskolas frisbijistus. Bronzas medaļas ieguva Ventspils 6.vidusskolas puiši, kas izšķirošajā cīņā ar 10:7 pārspēja mājiniekus – Ogres 1. vidusskolas izlasi.

Sacensību galvenā tiesnese Dzirkstīte Žindiga pastāstīja, ka skolēnu frisbijā jau tradicionālie šī sporta veida centri ir Ventspils, Rīga, Salaspils un Ogre, bet aizraujošā un interesantā spēle turpina izplatīties visā Latvijā un nu, piemēram, entuziasti ir parādījušies arī Valmierā. Runājot par Ogrē notikušo spēļu kvalitāti, Žindigas kundze atzīmēja to, ka jaunie spēlētāji acīmredzami ir kļuvuši gudrāki un pieredzes bagātāki tieši taktikas ziņā, bija vērojamas daudzas skaistas kombinācijas, to starp arī, kā domājams, jau iepriekš sagatavotas lidojošā šķīvīša izspēles.

Sacensību organizatori Latvijas Skolu sporta federācija un Frīsbija federācija pateicas skolām par līdzdalību sacensībās un frisbija popularizēšanu Latvijas skolās.

Informāciju sagatavoja Ritvars Raits (portāls: www.ogresvestis.lv) un Artūrs Slišāns (Latvijas Skolu sporta federācija).

     [+] [-]

, 2008-02-23 18:54, pirms 16 gadiem
sen neesmu redzējis kā spēlē šo interesanto spēli,savā laika braukāju apkārt pa Latviju arī ar pasaules čempioniem Zviedriem izplatot šo sporta veidu Latvijā

     [+] [-]

, 2008-02-23 18:55, pirms 16 gadiem
Tiesnese? nafig tāda vajadzīga,cik atceros frisbijs bija spēle bez tiesnešiem?
Slēpts komentārs: psihs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-02-23 19:05, pirms 16 gadiem
----> hempo
Tajos sporta veidos, kurus tu minēji, ir nepiecišami visi iespējamie cilvēka fiziskie dotumi - ātrums, spēks, izturība, veklība un galvenais tehnika. Neesmu redzējis kaut kā frīsbiju pa Eurosport! Man nav nekādas antipātijas, ne simpātijas pret šo sporta veidu. Es vnk izteicu savu viedokli tādā formā, kas jums var nepatikt.

  +1 [+] [-]

, 2008-02-23 19:29, pirms 16 gadiem
futbols tāds ir jo maz skatāmu momentu labi ja puktus gūst,un tavai zināšanai spēles parasti notiek uz futbola laukumu,tikai punkti tiek gūti vairāk kā futbolā un vajadzīgi visi tie paši dotumi kā arī perfekti jāpārredz laukums kā basī,bumbiņu noķert jau var jebkurš amēģini iegriestu šķīvīti noķert,izgriežās ārā no rokām tikai tā

  +5 [+] [-]

, 2008-02-23 19:37, pirms 16 gadiem
psihs
Tev nav nekaadas nojausmas, kas ir frisbijs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-02-23 20:57, pirms 16 gadiem
Foto: FRISBIJS

  -1 [+] [-]

, 2008-02-23 21:54, pirms 16 gadiem
man ļoti daudzi paziņas nodarbojas ar frīsbiju.Sporta veids pietiekami interesants.Ieteiktu nodarboties arī citiem.
bet ir viens mīnuss,kura dēļ pats frīsbiju nespēlēju - frīsbijs nav kontakta sporta veids.