Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Jelgavā noslēgušās skolu olimpiskās stafetes peldēšanā

Jelgavā noslēgušās skolu olimpiskās stafetes peldēšanā
Skolu sacensību uzvarētāju trofejas
Foto: Jelgavas 1. ģimnāzija

Sporta skolotāju un klasesbiedru mudināti, Jelgavas pilsētas skolu olimpiskajās stafetēs parasti iesaistās ne vien peldēšanas treniņgrupu audzēkņi, bet arī bērni un jaunieši, kas ikdienā dod priekšroku citiem sporta veidiem vai nodarbībām.

"Manuprāt, šīs ir ļoti emocionālas sacensības, kuras arī finansiāli grūtos laikos noteikti vajadzētu saglabāt," norādot uz līdzjutēju pilnajām tribīnēm un uzmundrinošu saukļu pieskandēto peldbaseina telpu, saka sacensību rīkotāju - Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas - direktore Zelma Ozoliņa.

Līdz 27.oktobrim olimpisko stafešu sacensības notiks arī citās pilsētās, un līdz 7.novembrim pēc iesūtītajiem protokoliem kļūs zināmas 12 labākās skolu komandas, kas 11.novembrī Jelgavā mērosies spēkiem finālā.

Jelgavas 4.vidusskolas sporta skolotāja Dace Dombrovska neslēpj, ka tik specifiskām sacensībām kā peldēšana komandas savākt nav vienkārši. Īpaši tad, ja gaidāmi "par baseina garuma tiesu" spēcīgāki konkurenti. "Es viņiem saku – jūs vienalga esat labākie!", Dace atklāj savu pārliecību, kas acīmredzot ir skolēnu novērtēta, jo skola sacensībās tika pārstāvēta ar trim komandām.

"Mūs Agneses pierunāja," savukārt atklāj airētājs Marks Ozolinkēvičs un vieglatlēts Matīss Zuters no Jelgavas Valsts ģimnāzijas sešinieka. Peldētājām un Latvijas jaunatnes čempionāta medaļniecēm Agnesei Bikovičai un Agnesei Gedrovicai pēc komandas finiša varbūt mazliet kremta tās dažas sekundes simtdaļas, kuru pietrūka līdz pirmajai vietai, taču puišiem ļauts noprast, ka arī otrā ir godam nopelnīta un, kas zina, ļaus iekļūt sacensību Latvijas mēroga finālā.

Jelgavas pilsētas skolu olimpisko stafešu uzvarētāji peldēšanā:

1997. – 1999.gadā dzimušie (6 x 25 m)

VietaSkola
1.Jelgavas 4. vidusskola
2.Jelgavas 4. pamatskola
3.Jelgavas 5. vidusskola

1994. – 1996.gadā dzimušie (6 x 50 m)

VietaSkola
1.Jelgavas 5. vidusskola
2.Jelgavas Valsts ģimnāzija
3.Jelgavas 1. ģimnāzija

1991. – 1993.gadā dzimušie (6 x 50 m)

VietaSkola
1.Jelgavas 1. ģimnāzija
2.Jelgavas Valsts ģimnāzija
3.Jelgavas 5. vidusskola

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Zemgales Ziņas"