Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

„Sports ir mans dzīves stils!” startē Rīgas 47. vidusskolā

Renārs Buivids
Renārs Buivids

„Sports ir mans dzīves stils!” startē Rīgas 47. vidusskolā
"Sports ir mans dzīves stils!" sportiskākie jaunieši kopā ar viesiem Rīgas 47. vidusskolā
Foto: Renārs Buivids

Biedrība „Streetbasket” sadarbībā ar basketbola klubu „VEF Rīga” un Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrību trešdien Rīgas 47. vidusskolā atsāka veselīgā un sportiskā dzīvesveida popularizēšanas projektu „Sports ir mans dzīves stils!”. Vairāk nekā mēneša laikā projekta aktīvisti apciemos pāris desmitus skolu ne tikai Rīgā, bet arī galvaspilsētas apkārtnē.

Pagājušajā mācību gadā sekmīgi aizsāktā projekta „Sports ir mans dzīve stils!” ietvaros sportiskā komanda apceļoja daudzas skolas un sporta centrus, īpašu atsaucību izpelnoties Iecavā, kur apmēram 500 jauniešu klātienē vēroja ielu vingrotāju, basketbola frīstaila meistaru uzstāšanos, iesaistījās diskusijās ar basketbola slavenībām un citiem sabiedrībām zināmiem ļaudīm.

Šoziem par projekta „Sports ir mans dzīves stils!” pirmo pieturvietu kļuva basketbola tradīcijām bagātā Rīgas 47. vidusskola, kur kopā ar „Streetbasket” prezidentu Raimondu Elbakjanu viesojās basketbola kluba „VEF Rīga” basketbolisti Tailers Keins un Bojans Bakičs, LTV7 raidījuma „Basketbola apskata” vadītājs Renārs Zeltiņš, „Zelta Talantu šova” uzvarētāju Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības vadītājs Māris Šlēziņš.

Daudzajiem pasākuma apmeklētājiem bija iespēja iepazīties ar atšķirīgo pieredzi profesionālas sporta karjeras veidošanā, jo Keins ar basketbolu sāka nodarboties ASV, bet Bakičs – Melnkalnē. Sporta stundas laikā Keins atzina, ka ”basketbolu sāku spēlēt salīdzinoši vēlu – 13 gados pagalmā kopā ar saviem draugiem. Laikam ejot, sapratu, ka vēlos basketbolu ne tikai par savu dzīves stilu, bet arī nodarboties ar to profesionāli. Šodien varu teikt, ka tas ir labākais, kas ar mani līdz šim ir noticis, jo profesionālais sports man ir devis iespēju ne tikai ceļot, bet arī iepazīt cilvēkus no dažādām kultūrām!”

Savukārt nu jau bijušie basketbolisti Elbakjans un Zeltiņš atklāja veidus, kā arī pēc profesionālajām gaitām basketbolā palikt sportā.

Ielu vingrotāju vadītājs Šlēziņš sniedza paraugdemonstrējumus pirmajiem soļiem ielu vingrošanā, kā arī izaicināja sportiskākos puišus uz dažādiem konkursiem. Interesanti, ka pumpēšanās un citu izturības vingrinājumā konkursā labākais bija „VEF Juniors” basketbolists Ivars Rihards Žvīgurs. Sportiskākie jaunieši saņēma dāvanas no „Streetbasket” un basketbola kluba „VEF Rīga”.

Projekta „Sports ir mans dzīves stils!” turpinājumā 15. februārī tā dalībnieki viesosies Rīgas 66. speciālajā vidusskolā, 18. februārī – Rīgas 90. vidusskolā, 24. februārī – Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijā.