Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies otrais ZZ Čempionāta Latgales pusfināls

30. aprīlī Jēkapils 3.vidusskolas sporta zālē noslēdzās otrais ZZ Čempionāta Latgales novada pusfināls, kurā skolnieki sacentās dažādās disciplīnās. Sportisko garu uzturēt palīdzēja Ufo, Zelta Zivtiņas seriāla varoņi, Liene Šomase un pasaules labākais aukliņlēcējs Buddy Lee (ASV).

6. – 8. klašu grupā otro vietu izcīnīja Lubānas vidusskolas 7.b klase, savukārt spēcīgākie šajā grupā otrajā Latgales pusfinālā bija Balvu pilsētas ģimnāzijas 8.b klase. 10. – 11. klašu grupā labākie šajā posmā bija Līvānu 1. vidusskolas 10.a klase, viņiem sekoja Preiļu Valsts ģimnāzijas 10.d klase. Visas šīs klases saņēma čemodānus pilnus ar dāvanām no Zelta Zivtiņas, kā arī ZZ Čempionāta krekliņus un kliņģerus. Bez balvām nepalika arī trešo un ceturto vietu ieguvēji.

„Šogad pirmo reizi izlēmām piedalīties ZZ Čempionātā, likās interesants pasākums. Atbraucām, klasē turējāmies cieši kopā un uzvarējām!” savu prieku par uzvaru pusfinālā pauda Līvānu 1. vidusskolas 10.a klases kapteinis Raitis.

Specbalvas par vislabāko noformējumu šajos posmos saņēma Jēkabpils 3. vidusskolas 7.a klase, kā arī Preiļu Valsts ģimnāzijas 11.d klase. Balvu pilsētas ģimnāzijas 8.a klases un Jēkabpils Agrobiznesa koledžas 11.2a klases sagatavotie mājasdarbi – saukļi, tika atzīti par labākajiem. Arī šo klašu skolēni saņēma labumus no Zelta Zivtiņas.

Sākot ar 2.maiju, LTV7 pl.13.00 katru sestdienu, ar atkārtojumiem ceturtdienu vakaros, būs iespēja sekot līdz ZZ Čempionāta spilgtākajiem reģionālo pusfinālu mirkļiem un jauniešu sportiskajam azartam, visai klasei cenšoties izcīnīt ceļa zīmi uz finālu Rīgā, 31.maijā Vērmanes dārzā. Savukārt ZZ Čempionāta Latgales pusfinālu varēsiet vērot 23.maijā, pl.13, LTV7, raidījumā “Rādi klasi!”.

Šis posms pulcēja 768 dalībniekus. ZZ Čempionāts turpināsies jau 5. maijā Dobelē. Pirmais Zemgales pusfināls risināsies Dobeles Sporta Centra hallē (Tērvetes 10). Atklāšanas ceremonijā pl. 17:30 piedalīsies Dobeles domes priekšsēdētājs Andris Elksnītis, sacensību sākums pl. 15:00.
Festivālu „ZZ Čempionāts – Rādi klasi!” organizē: jauniešu organizācija „Avantis” un Latvijā populārākā priekšapmaksas karte „Zelta Zivtiņa”. Festivāla mērķis ir popularizēt sportu kā azartisku, interesantu un veselīgu laika pavadīšanas veidu.

Paralēli šīm sacensībām šogad norit arī Zelta Zivtiņas SMS ātrrakstīšanas čempionāts sadarbībā ar Nokia, kura aicināts piedalīties ikviens. Katrā posmā ir iespēja balvās laimēt jaunu mobilo telefonu un aksesuārus no Nokia, kā arī kvalificēties finālam, kurā būs iespēja cīnīties par galveno balvu - 1000 latiem.

Vairāk informācijas: zzcempionats.lv

Informāciju sagatavoja:
Rūdolfs Budze