Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Skolēnu stafetēm liela atsaucība

Ceturtdien Anniņmuižā ar nepieredzēti lielu 1400 dalībnieku skaitu noslēdzās Latvijas Skolu sporta federācijas (LSSF) lielākās rudens sacensības skolēniem - "Hanzas Maiznīcas Latvijas Skolu krosa stafetes".

Sacensību kulminācija bija Pekinas Olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja svarcelšanā Viktora Ščerbatiha dalība apbalvošanas ceremonijā.

Rudens stafetēs dalībnieki startēja četrās vecuma grupās no 1989. līdz 1999.dzimšanas gadam. Spītējot mainīgajiem laika apstākļiem, 210 labākās Latvijas rajonu un pilsētu skolu komandas plecu pie pleca azartiski cīnījās trasē četru stundu garumā, no kurām tika apbalvotas labākās skolas un komandas. Par deviņkārtējiem kausa ieguvējiem vidusskolu grupā kļuva Jēkabpils 3. vidusskola, Pamatskolu grupā Preiļu 1.pamatskola , mazo pamatskolu grupā, tāpat kā 2007.gadā, uzvaru izcīnīja Ozolkalna pamatskola. Savukārt ģimnāziju grupā ir jauni uzvarētāji, un goda pjedestālu aizņēma visas Rīgas rajona skolas.

Viktora Ščerbatiha ierašanās radīja pamatīgu burziņu un 100 metru garu autogrāfu mednieku rindu. Viktors ar apbrīnojamu pacietību dalīja autogrāfus, kā arī fotografējās vairāk nekā stundu. "Sports ir būtiska ikviena skolēna dzīves sastāvdaļa un šādas iniciatīvas noteikti ir jāatbalsta," norādīja Viktors Ščerbatihs.

Tā kā viens no stafešu mērķiem, sākot ar šo gadu, ir izveidot Latvijas skolēnu izlasi dalībai "Nordea Rīgas maratonā", izlozes kārtā tika noteikti uzvarētāji. Laikā līdz pavasara sacensībām tiks noteikts pilns komandas sastāvs.

Latvijas Skolu krosa stafetes tika rīkotas jau 62.reizi. Skolu krosa stafetes līdz ar pavasara krosu ir lielākais ikgadējais jauniešu skolu sporta pasākums visas Latvijas mērogā. Skolu sacensībās rajona līmenī piedalās vairāki tūkstoši skolēni, no kuriem līdz rudens un pavasara fināla sacensībām katrā nonāk līdz1000 jauniešu.

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Slišāns

  +2 [+] [-]

, 2008-10-03 12:22, pirms 16 gadiem
Latvijas Skolu sporta federācija izsaka atvainošanos par nespēju nodrošināt pilnīgu apbalvošanu.
Iemesls bija necerēti lielā skolēnu atsaucība (plānots ap 800, ieradās 1400) un tādējādi nepietiekošais finansējums tā nodrošināšanai. Visi rezultāti 3.oktobrī tiks ievietoti lssf.lv mājas lapā un ar skolām, kuras nesaņēma balvas laika trūkuma dēļ mēs sazināsimies personīgi.
Paldies par sapratni un uz tikšanos Pavasara krosā!
Artūrs Slišāns
Sacensību organizators

  +2 [+] [-]

, 2008-10-03 15:14, pirms 16 gadiem
un kapēc par to, ka nebūs pilnīga apbalvošana, nevarēja paziņot uzreiz. savādāk visi tur gaida 2 un pat vairāk stundas, lai saņemtu balvas un beigās pasaka, ka tādu vispār nav. un arā līst lietus, ir stiprs vējš un visi ir pārsaluši. tas tiešām no organizācijas puses bija ļoti, ļoti nesmuki + vēl rezultātu apstrīdēšana... nevajag gatavoties kkādam konkrētam skitlim, bet vienmēr gatavoties ar rezervi. galu gala lābāk, lai paliek pāri, nekā pietrūkst.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-04 09:36, pirms 16 gadiem
Šodien jau 4.oktobris, bet šī gada rezultātus lssf.lv mājas lapā vēl neredz!

     [+] [-]

, 2008-10-04 12:01, pirms 16 gadiem
AlexUSA rakstīja: Izskatās, ka kriish neko tik nopietnu nekad nav organizējis!
jaa, neesmu organizeejis... bet ja nevar izpildiit reglamenta nosaciijumus, tad nevajag riikot... un ne jau no taa, ka nebij paredzeets tik daudz daliibnieku, mainijaas balvu daudzums... vnk tie daliibnieki piedalijaas tajaas pashaas discipliinaas un no taa palielinaajaas vieniigu daliibnieku skaits, nevis godalgoto vietu skaits, kuraam vajag balvas..

     [+] [-]

, 2008-10-11 19:35, pirms 16 gadiem
Piekrītu kriisham! Ja nevar nest- tad nevar celt! Masu pasākumi paši par sevi nenoris - tur pat uz 300 dalībniekiem lielāks sekretatiāta darbinieku skaits bija vajadzīgs! Pavasara un rudens krosi nu ir pārvēsti par kautkādu balagānu. Ja Rīgai ir vajadzīga paskriešanās āra apstākļos - rīkojiet balagānu, bet rudens un pavasara krosus lūgums organizēt Latgales pusē. Tur atbrauks tie, kas grib sacensties un nevis paskraidīt. Zilupieši nogaidīja gandrīz divas stundas un nekā, bet mājās jābrauc 5 stundas. Sveiciens Luksa kungam , kurš sacensību laikā stāvēja maiņas zonā iekšējā malā kopā tiesnešiem un fotografēja, tādējādi vienam no skrējieniem liekot vismaz pāris metrus skriet šiem apkārt. Balagāna ietvaros tas varbūt arī der....

     [+] [-]

, 2008-10-11 19:40, pirms 16 gadiem
Jā! un to,ka būs tieši tik dalībnieku es jau uzzināju iepriekšējā dienā... Kautkā nelīmējas atvainošanās...