Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Piektdien „Sports ir mans dzīves stils!” viesosies Saulkrastos

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Biedrība „Streetbasket” sadarbībā ar basketbola klubu „VEF Rīga” un Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrību piektdien, 4. martā plkst. 11.45 viesosies Saulkrastu sporta centrā, kur „VEF Rīgas” basketbolists Mārtiņš Laksa, velotriālists Jānis Lācis, „Streetbasket” prezidents Raimonds Elbakjans un ielu vingrotāji tiksies ar Saulkrastu vidusskolas audzēkņiem.

Otro sezonu īstenotā projekta „Sports ir mans dzīves stils!” dalībnieki šoziem jau apciemojuši vairākas skolas Rīgā, stāstot skolniekiem par sportiskā dzīves veida nozīmi viņu dzīvē, atklājot savu atšķirīgo pieredzi profesionālās sportista karjeras veidošanā. Projekta dalībnieki ir ne tikai pašreiz aktīvie sportisti, bet arī bijušie profesionāļi, kuri dažādu iemeslu dēļ pielikuši punktu karjerai, taču palikuši sportā, piemēram, kā organizatori.

„Sports ir mans dzīves stils!” pasākumu apmeklētājiem ir iespēja klātienē iepazīt velotriālu Jāņa Lāča („Greentrials”) izpildījumā, arī pašiem izmēģinot braucienu ar īpašo velosipēdu. Jānis Lācis popularitāti ieguvis televīzijā – „LNT Zelta talantu šovā”, par kura uzvarētājiem pagājušajā gadā kļuva arī citi projekta dalībnieki ielu vingrotāji.

Amerikāņa Trevona Hjūdža un Mārtiņa Laksas pārstāvētais „VEF Rīga” pašreiz startē Baltijas Basketbola līgā un Latvijas Basketbola līgā. Piedaloties dažādos atraktīvos konkursos, jauniešiem ir iespēja izcīnīt dāvanas no „VEF Rīgas”, kā arī klātienē apmeklēt spēles.

Saulkrastu sporta centra atrodas līdzās Saulkrastu vidusskolai – Smilšu ielā 3. Šajā sporta zālē šosezon notiek Latvijas Basketbola līgas spēles.

Vairāk nekā mēneša laikā projekta aktīvisti apciemos pāris desmitus skolu ne tikai Rīgā, bet arī galvaspilsētas apkārtnē. Pagājušajā mācību gadā sekmīgi aizsāktā projekta „Sports ir mans dzīve stils!” ietvaros sportiskā komanda apceļoja daudzas skolas un sporta centrus, īpašu atsaucību izpelnoties Iecavā, kur apmēram 500 jauniešu klātienē vēroja ielu vingrotāju, basketbola frīstaila meistaru uzstāšanos, iesaistījās diskusijās ar basketbola slavenībām un citiem sabiedrībām zināmiem ļaudīm.

Izmantotie resursi:
Streetbasket.lv - Sports ir mans dzīves stils