Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Aizdomas par noziedzīgu sadarbību: "Astana" lauž līgumu ar Lopesu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Aizdomas par noziedzīgu sadarbību: "Astana" lauž līgumu ar Lopesu
Migels Lopess. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Riteņbraukšanas Pasaules tūres komanda "Astana" aizdomās par saistību ar noziedzīgā vidē strādājošu profesoru lauzusi līgumu ar kolumbieti Migelu Anhelu Lopesu.

Komandas paziņojumā teikts, ka tās rīcībā nonākuši jauni pierādījumi par Lopesa iespējamo saistību ar Ekstramaduras Universitātes profesoru Markosu Mainaru. Vasarā Mainars tika aizturēts aizdomās par neatļautu medikamentu kontrabandu un naudas atmazgāšanu, kas saistītas ar dopingu. Mainars savu vainu nav atzinis.

Tāpat arī Lopess vasarā tika aizturēts Madrides lidostā, taču tā kā Spānijas varasiestādes neguva pierādījumus, ka riteņbraucējs būtu iesaistīts kādās pretlikumīgās darbībās, "Astana" pēc nedēļas atcēla viņam piemēroto diskvalifikāciju.

Pēc diskvalifikācijas atcelšanas 28 gadus vecais Lopess izcīnīja trešo vietu Burgosas daudzdienās un rudenī finišēja ceturtais "Vuelta a Espana". Sezonas noslēgumā Lopess piedalījās vairākās vienas dienas sacensībās Itālijā.

"Tour de France" un "Vuelta a Espana" posmu uzvarētājs Lopess karjeras laikā uzvarējis arī Šveices, Katalonijas un Andalūzijas tūrēs, kā arī finišējis pirmais Milānas-Turīnas velobraucienā.