Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Stūriška izcīna sudraba medaļu pasaules čempionātā BMX riteņbraukšanā juniorēm

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Stūriška izcīna sudraba medaļu pasaules čempionātā BMX riteņbraukšanā juniorēm
Veronika Monika Stūriška (no kreisās)
Foto: uci.ch

Pēdējo gadu lielāko panākumu Latvijas BMX riteņbraukšanā sasniegusi ''Silvas ziķeru'' klubu ikdienā pārstāvošā Latvijas izlases sportiste Veronika Monika Stūriška, kura svētdien Francijas pilsētā Nantē notiekošajā pasaules čempionātā BMX riteņbraukšanā izcīnīja sudraba godalgu junioru meiteņu grupas sacensībās. Dāmu elitē sekmīgākais starts karjerā arī Vinetai Pētersonei, kura pusfinālā izcīnīja piekto vietu, sacensības noslēdzot desmitajā pozīcijā.

Čempionāta klašu sacensības Francijas pilsētā Nantē notiekošajā pasaules čempionātā BMX riteņbraukšanā norisinājās divu dienu garumā. Sestdien notika pirmā kārta, kam sekoja pēdējās cerības braucieni un astotdaļfināli. Tikmēr svētdien labākie aizvadīja izšķirošos izslēgšanas braucienus.

No Latvijas sportistiem pirmo kārtu sekmīgi pārvarēja trīs no sešiem braucējiem. Elites dāmu grupā Vineta Pētersone pēc piektās vietas pirmajā kārtā, uzvarēja pēdējās cerības braucienu, nodrošinot vietu starp 16 labākajām braucējām. Ļoti pārliecinoši ceturtdaļfinālam kvalificējās cita izlases sastāvā iekļautā “Silvas ziķeru” braucēja Veronika Monika Strūriška, kura būdama pirmā gada juniore, pārliecinoši uzvarēja savā kvalifikācijas braucienā.

Junioru puišu grupā tikmēr astotdaļfinālā iekļuva Kārlis Pedraudzis (“Tālava/ VSS”). Pārējiem trim latviešiem – Mikum Strazdiņam, Mārtiņam Emīlam Treimanim un Rinaldam Jānim Kārkliņam – sacensības noslēdzās jau kvalifikācijā. Svētdienas izšķirošajām cīņām nekvalificējās arī Kārlis Pedraudzis, kurš, lai arī labi cīnījās, tomēr palika uzreiz aiz ceturtdaļfināla barjeras.

Svētdiena iesākās ar ceturtdaļfināliem, kur savā braucienā Veronika Monika Stūriška turpināja būtu nevainojama, izcīnot drošu uzvaru. To pašu trenera Ģirta Kātiņa audzēkne paveca arī pusfinālā, tādējādi nodrošinot labāko celiņa izvēli lielajam finālam.

Dienas izšķirošajā braucienā Veronika ļoti sīvi spēkojās par līderes godu ar franču vadošo juniori Leā Branžū un beļģieti Aiko Gommērsu. Nonākusi trešajā vietā no Jaunpiebalgas nākusī sportiste nepadevās, trases vidū tiekot garām beļģietei. Lai arī Stūriška ievērojami pietuvojās arī līderei, tomēr apsteigt viņu neizdevās.

Izcīnītā sudraba medaļa ir pēdējo gadu lielākais panākums Latvijas BMX riteņbraukšanā pasaules čempionātos. Sasniegtais rezultāts ir liels Veronikas ieguldītā darba treniņos auglis. Lielā apņēmība liek domāt, ka arī turpinājumā no šīs sportistes varam sagaidīt visaugstākā līmeņa panākumus.

Ļoti sekmīgi sevi pusfinālā apliecināja arī otra trenera Ģirta Kātiņa audzēkne Vineta Pētersone. Pēc starta Vineta bija vien septītā, tomēr turpinājumā viņa spēja pacelties uz trešo vietu. Trases otrajā pusē Vineta gan zaudēja divas pozīcijas un finišēja piektā.

Tas neļāva sasniegt savu pirmo elites pasaules čempionāta finālu. Tomēr arī iegūtā desmitā vieta ir jāvērtē kā labs panākums.

Vīru elitē par pasaules čempionu kļuva Simons Makvārts no Šveices, kamēr dāmām uzvarēja ASV sportiste Felicija Stencila.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2022-07-31 15:17, pirms 2 gadiem
Finālā par Alisi!

     [+] [-]

, 2022-07-31 15:21, pirms 2 gadiem
Un beigās tikai koks

     [+] [-]

, 2022-07-31 15:27, pirms 2 gadiem
Krize veljoprojam turpinās jenkijiem-neviena džeka finala..

  -1 [+] [-]

, 2022-07-31 15:44, pirms 2 gadiem
amatiere

     [+] [-]

, 2022-07-31 16:44, pirms 2 gadiem
Nebiju pēdējā laikā par Pētersones varēšanu augstās domās, taču šoreiz viņa patīkami pārsteidza. Reāli pirmais dāmu desmitnieks šogad pasaulē, tas nav maz. Un pusfinālā tā bija stabila piektā vieta nevis mīšana visām no muguras. Tā kā atzīstams sniegums dāmu Elitē,

     [+] [-]

, 2022-07-31 16:49, pirms 2 gadiem
Par Stūrišku - izcils panākums uz pēdējā laikā pliekanā Latvijas jaunekļu varējuma fona. Starp citu, ar savu pusfināla laiku Veronikai būtu vieta Elitas dāmu finālā. Un zaudēja viņa finālā mājiniecei, kur visi franči visu bija piebraukuši pēc pilnas programmas. Priecāsimies, mums aug labs materiāls dānu Elitei! Malacīte!

     [+] [-]

, 2022-07-31 16:53, pirms 2 gadiem
Autoram - labs virsraksts ir puse raksta. Manuprāt, šoreiz galvenā varone nebūt nav Pētersone, tā ir Stūriška ar PASAULES JUNIORU VICEČEMPIONES SUDRABA MEDAĻU! Mācies, puisi, salikt pareizos uzsvarus!

     [+] [-]

, 2022-07-31 17:23, pirms 2 gadiem
Veronika Monika pieļāva startā kļūdu līdzarko uzsēdās uz pirmā pampaka un neieguva paātrinājumu. Žēl, ka nācās palaist garām mājnieci, lai saķertu, vajadzēja vēl 5m trases.