Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Parakstīts līgums par Eiropas BMX čempionāta rīkošanu Valmierā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Parakstīts līgums par Eiropas BMX čempionāta rīkošanu Valmierā
Veronika Stūriška kopā ar treneri Ģirtu Kātiņu

LETA. Parakstīts līgums par Eiropas čempionāta BMX rīkošanu Valmierā 2025. gadā, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Monta Freivalde.

Piektdien, 16.decembrī, Valmieru apmeklēja Eiropas Riteņbraukšanas savienības (UEC) prezidents Enriko Della Kasa un Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents (LRF) Sandis Āķis.

Vizītes laikā trīspusēji tika parakstīts līgums par 2025. gada Eiropas BMX čempionāta rīkošanas tiesību piešķiršanu Valmierai. Otro reizi sešu gadu laikā rīkot Eiropas čempionātu ir lielisks novērtējums kā visai BMX saimei Latvijā, tā arī Valmieras novada pašvaldībai, uzsver vietvarā.

Freivalde atgādina, ka 2019. gada čempionāts Valmierā izpelnījās augstu novērtējumu no dalībniekiem, komandu vadītājiem un UEC. Arī šīs tikšanās laikā izskanēja solījumi, ka 2025. gada Eiropas čempionātā viss noritēs visaugstākajā līmenī, savukārt no organizatoru puses - apņemšanās, ka notiks nopietna gatavošanās, lai godam aizstāvētu izteikto uzticību. Kā apliecinājumu tam, ka Māra Štromberga BMX trase "Valmiera" atbilst augstākajiem standartiem, UEC prezidents Della Kasa pasniedza arī UEC Ziemeļeiropas BMX centra goda zīmi.

Papildus tam vizītes laikā tika pārrunāta gatavība arī 2023. gada UEC Eiropas BMX kausa posmu norisei Valmierā - 6. maijā un 7. maijā, kad notiks seriāla piektā un sestā posma sacensības. Eiropas kausa rīkošanas tiesības Valmierai būs arī 2024. gadā.

Vizītes noslēgumā UEC prezidents Della Kasa kopā ar Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvjiem apmeklēja un atzinīgi novērtēja arī atjaunoto Jāņa Daliņa stadionu un jauno vieglatlētikas manēžu.

Eiropas BMX čempionāta norise Valmierā būs iespēja vietējiem iedzīvotājiem klātienē vērot augstākā līmeņa BMX riteņbraukšanas sacensības, kā arī piesaistīs ārvalstu apmeklētājus, radot pozitīvu ietekmi uz tūrisma un viesmīlības nozari, pašvaldības un valsts ekonomiku. Sacensības tiks pārraidītas Eiropas lielākajos sporta medijos, kas savukārt veicinās gan Valmieras novada atpazīstamību, gan arī Latvijas vārda izskanēšanu starptautiskajā sporta arēnā, prognozē pašvaldībā.