Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

BMX divriteni šķūnītī iestumj arī pasaules čempiona pilnvaras nolikušais van Gents

Emils Ozerinskis

BMX divriteni šķūnītī iestumj arī pasaules čempiona pilnvaras nolikušais van Gents
Tvans van Gents. Foto: Reuters/Scanpix

Pēc vakardien notikušā pasaules čempionāta par savu karjeras noslēgšanu paziņojis BMX riteņbraucējs Tvans van Gents, kurš pirms diviem gadiem kļuva par pasaules čempionu.

Papendālē notikušais pasaules čempionāts par pēdējām sacīkstēm kļuva ne tikai 31 gadu vecajam šveicietim Dāvidam Grafam, bet pēc sacensībām par savu lēmumu noslēgt karjeru paziņojis ar 29 gadus vecais Nīderlandes sportists Tvans van Gents, kurš pirms diviem gadiem kļuva par Eiropas vicečempionu Valmierā un pēcāk triumfēja pasaules čempionātā, nesot pasaules čempiona titulu līdz aizvadītajai svētdienai.

"BMX saime, paldies par pēdējiem 25 gadiem! Būdams mazs bērns sapņoju būt par profesionālu BMX braucēju. Tie ir bijuši amerikāņu kalniņi pa kalniem un lejām, un neaizmirstamiem mirkļiem. Es aizbraucu uz trīs olimpiskajām spēlēm, uzvarēju lielus starptautiskos mačus un pēdējos divus gadus varēju sevi saukt par pasaules čempionu. Esmu iedvesmojis daudz jaunu bērnu un caur sportu saticis daudzus brīnišķīgus cilvēkus. Esmu gatavs nākošajai nodaļai un jauniem izaicinājumiem. Sekojiet tam, ko es darīšu tālāk!" teikts van Genta ierakstā par karjeras noslēgšanu.

Olimpiskajās spēlēs Tvans van Gents labāko sniegumu parādīja savā debijā 2012. gadā Londonā, iegūstot piekto vietu. Četrus gadus vēlāk Rio spēlēs nīderlandietis palika aiz fināla robežas, klasificējoties desmitais. Savukārt Tokijā jau pirmajos divos pusfināla braucienos van Gentam neizdevās parādīt cerēto sniegumu, trešajā pusfināla braucienā iekļūstot smagā sadursmē, kurā cieta amerikānis Konors Fīlds. Tokijas spēles van Gents noslēdza 16. vietā.

Tvana van Genta karjeras lielākais sasniegums bija 2019. gada pasaules čempiona tituls, bet Eiropas meistarsacīkstēs nīderlandietis ieguvis divas sudraba medaļas. Pirms diviem gadiem Valmierā van Gents uzsvēra, ka Māra Štromberga trasē viņam esot bijis vislabākais starta uzrāviens starp visiem Eiropas čempionāta dalībniekiem. Šajā sezonā labāko sniegumu lielajos mačos van Gentam parādīt liedza sezonas ievadā Veronā piedzīvotais kritiens, kas lika sportistam iedzīvoties pleca savainojumā.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-23 14:25, pirms 3 gadiem
Paldies autoram par BMX info

     [+] [-]

, 2021-08-23 17:27, pirms 3 gadiem
cik tad ilgi var braukt ar bērnu riteni..

     [+] [-]

, 2021-08-23 20:25, pirms 3 gadiem
Un ko darīs mūsu olimpiete? Turpinās nopietnos mačos spēkoties pa priekšbraucieniem?

     [+] [-]

, 2021-08-23 22:42, pirms 3 gadiem
serbs rakstīja: cik tad ilgi var braukt ar bērnu riteni..
bērnu ritenim šķūņītis ir pārak liels pagodinajums ! To vienkārsi kaut kādā aizdir$tā pažobelē ir japakarina uz nagliņas !