Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Eiropas kausa sezona BMX turpināsies Zolderā

Toms Markss
Toms Markss

Eiropas kausa sezona BMX turpināsies Zolderā
Kristens Krīgers (otrais no kreisās) cīņā par pozīciju
Foto: Mārtiņš Tūters

No sestdienas līdz pirmdienai Beļģijas pilsētā Zolderā ar trešā un ceturtā posma sacensībām turpināsies UEC Eiropas kausa sezona. Gaidāmajos posmos startēs 52 Latvijas sportisti. Sacensības tiešraidē būs vērojamas interneta kanālā tv.uec.ch.

Latvijas bērnu, jaunatnes un amatieru grupu sportisti pirmajos UEC Eiropas kausa posmos izcīnīja 16 godalgas. No elites, junioru un U23 vecuma grupu sportistiem jāizceļ “BMX Valmiera” sportista Kārļa Pedraudža septītā vieta U23 vīru pirmā posma sacensības.

No siltās Itālijas UEC Eiropas kauss pārceļas uz Beļģiju, kur vienā no Eiropas lielākajiem BMX centriem – Zolderā – notiks trešā un ceturtā posma sacensības. Tām pieteikti vairāk nekā 1500 sportisti kā no Eiropas, tā citiem pasaules reģioniem. Kā allaž kupli pārstāvēta arī Latvija. Mūsu valsti dažādās vecuma un meistarības grupās pārstāvēs 52 sportisti.

Elites vīru konkurencē īkšķi jātur par Kristenu Krīgeru un Mikusu Dāvidu Strazdiņu. U23 konkurencē līdz cīņai par godalgām centīsies aizsniegties trenera Olafa Lakuča audzēkņi – Kārlis Pedraudzis un Emīls Mārtiņš Treimanis. Junioru puišu grupā savu potenciālu apliecināt gatavs jauniešu grupās dominējušais “BMX Rīga/ RRS” pārstāvis Edgars Langmanis, kamēr pirmo lielo startu junioru meiteņu grupā aizvadīs Paula Kibare, kura nesezonas periodu pavadīja treniņnometnēs, lai apgūtu vairāku pasaules BMX centru lielās trases un sagatavotos debijai Pasaules kausa izcīņā BMX superkrosā.

Ir skaidrs, ka latvieši par visaugstākajām vietām cīnīsies “Challange” grupās. Jāizceļ “Mītavas kumeļu” pieredzējušā braucēja Ģirta Jonkusa dominance pirmajos posmos, kur viņš uzvarēja visos braucienos.

Kā Zolderā pieņemts, sacensības risināsies trīs dienu garumā. Sestdien no pulksten 10:50 trešo posmu aizvadīs elites, U23 un junioru grupu sportisti, kā arī jauniešu puišu, un meiteņu B15/16 braucēji. No pulksten 16:00 sekos jaunāko grupu sportistu un krūzeru sacensības.

Svētdien dienu pulksten 10:40 pēc Latvijas laika iesāks elites, U23, junioru un B15/16 klašu braucēji, bet no 17:05 trešo posmu aizvadīs jauniešu 13 – 14 un amatieru 17+ grupu pārstāvji. Visbeidzot, pirmdien no pulksten 10:45 pēc Latvijas laika ceturtā posma sacensības veiks bērnu, jauniešu un amatieru braucēji.

Tiešraidē Zolderas posmi būs pieejami Eiropas Riteņbraukšanas savienības oficiālajā platformā tv.uec.ch.

Izmantotie resursi:
lrf.lv