Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Smirnovs "Tour of Hainan" velobraucienu pabeidz ar septīto vietu

Toms Markss
Toms Markss

Smirnovs "Tour of Hainan" velobraucienu pabeidz ar septīto vietu
Andris Smirnovs
Foto: teamrietumudelfin.com

Latvijas sprinteris Andris Smirnovs pirmdienas rītā izcīnījis augsto septīto vietu "Tour of Hainan" (UCI 2.HC) daudzdienu velobrauciena noslēdzošajā devītajā etapā.

Astotais "Tour of Hainan" velobrauciens Ķīnas vismazākajā provincē Hainanā norisinājās no 20. līdz 28. oktobrim, ietverot deviņus etapus ar 1 433 kilometru kopējo distances garumu. Riteņbraucējiem gleznainajā Vuži (Wuzhi) kalnu apvidū bija iespēja pārbaudīt, cik spēka rezervju palicis kājās sezonas noslēgumā, bet netrūka padaudz līdzenuma posmu - šeit tika dota izcelties sprinteriem un eksplozīviem braucējiem. Sacensību organizatori peletonā bija sapulcējuši 20 vienības, to skaitā mūsu "Rietumu-Delfin" un vienu no UCI WorldTour komandām - "Belkin Pro Cycling". No citām Eiropas blicēm izceļama poļu "CCC Polsat Polkowice" un franču "La Pomme Marseille".

Ja "Belkin" uz Ķīnu devās ar šosezon gūtām 28 uzvarām, tad šodien šis skaits pieaudzis līdz 38 panākumiem. Īsi sakot, Nīderlandē bāzētā vienība pilnībā dominēja šā gada "Tour of Hainan" un neatstāja it nekādu variantu konkurentiem, triumfējot ikkatrā no deviņiem etapiem, kā arī nodrošinot individuālo uzvaru tūres kopvērtējumā - perfekta nedēļa! Sešas uzvaras sprintos izcīnīja neviens cits kā ātrais Boss, un viņš līdz ar to ielauzās sezonas piecu produktīvāko sprinteru topā - aiz Petera Sagana, Marka Kavendiša, Marsela Kitela un Andrē Graipela. Vēl trīs triumfus "Belking" kontā ieskaitīja Moreno Hoflands, kurš arīdzan pārliecinoši ieņēma pirmo vietu Hainanas tūres kopvērtējumā. 22 gadus vecais Hoflands par vienu minūti un septiņām sekundēm apsteidza beļģi Frederiku Amorisonu no 'Crelan-Euphony", bet attiecīgi trešo un ceturto vietu aizņēm vēl divi "Belkin" pārstāvji.

No mūsējiem sprintos pacīnījās ventspilnieks Andris Smirnovs. Nedēļas gaitā Andris divreiz ierindojās desmitajā vietā, tam sekoja jau astotā pozīcija, bet šodien tūres noslēdzošajā 148km etapā Latvijas sprinteris iekaroja augsto septīto vietu. Kopvērtējumā Smienovam 42. pozīcija (sprinteru ieskaitē velna ducis jeb 13. vieta), bet stabili visus deviņu etapus tikmēr aizvadīja "Rietumu-Delfin" igauņu leģionārs Pēters Prūss. Tūres kopējā ieskaitē Igaunijas sportists noslēdza labāko divdesmitnieku - nepilnas divas minūtes aiz uzvarētāja. "Tour of Hainan" finišu sasniedza arī Dimitrijs Sorokins, Uldis Ālītis un Armands Bēcis (izcēlās atsevišķā etapā ar 15. vietu), bet sestajā dienā no sacensībām izstājās Andris Vosekalns un rumānis Larss Prija.

"Tour of Hainan 2013"

Kopvērtējums

VietaVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Moreno HoflandNīderlande"Belkin Pro Cycling"33:44:00
2.Frederic AmorisonBeļģija"Crelan-Euphony"+0:01:07
3.Tom LeezerNīderlande"Belkin Pro Cycling"+0:01:14
4.Jos van EmdenNīderlande"Belkin Pro Cycling"+0:01:17
5.William WalkerAustrālija"Drapac Cycling Team"+0:01:21
6.Mykhaylo KononenkoUkraina"Ukraine National Team"+0:01:22
20.Peeter PruusIgaunija"Rietumu-Delfin"+0:01:52
42.Andris SmirnovsLatvija"Rietumu-Delfin"+0:04:55
77.Dmitrijs SorokinsLatvija"Rietumu-Delfin"+0:06:16
84.Uldis ĀlītisLatvija"Rietumu-Delfin"+0:08:09
96.Armands BēcisLatvija"Rietumu-Delfin"+0:25:12
DNF.Lars PriaRumānija"Rietumu-Delfin"6. etaps
DNF.Andris VosekalnsLatvija"Rietumu-Delfin"6. etaps

Devītais etaps (148km)

VietaVārds UzvārdsValstsKomanda
1.Theo BosNīderlande"Belkin Pro Cycling"
2.Thomas RogersAustrālija"Synergy Baku Cycling Project"
3.Michael KurthVācija"Team Quantec-Indeland"
4.Andreas MullerAustrija"Arbo Gebruder Weiss-Oberndorfer"
5.Kevin PeetersBeļģija"Crelan-Euphony"
6.Thomas PalmerAustrālija"Drapac Cycling Team"
7.Andris SmirnovsLatvija"Rietumu-Delfin"
14.Peeter PruusIgaunija"Rietumu-Delfin"
73.Uldis ĀlītisLatvija"Rietumu-Delfin"
74.Dmitrijs SorokinsLatvija"Rietumu-Delfin"
87.Armands BēcisLatvija"Rietumu-Delfin"

Izmantotie resursi:
evelo.lv