Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Lietuva Oskaram izvirza kopā ar latviešiem veidotu filmu par riteņbraukšanu

Ints Megnis
Ints Megnis

Lietuva Oskaram izvirza kopā ar latviešiem veidotu filmu par riteņbraukšanu
Kadrs no filmas "Brīnišķīgie lūzeri"

Lietuva pieņēmusi lēmumu ASV Kinoakadēmijas balvai Oskars kategorijā Labākā ārzemju filma virzīt kopā ar latviešiem "Giro d'Italia" riteņbraukšanas laikā radīto mākslas darbu "“Brīnišķīgie lūzeri. Cita pasaule" ("Wonderful Losers: A Different World”).

Dokumentālā filma fokusējas uz skatītājiem neredzamo "Giro d'Italia" pusi - smago riteņbraucēju ikdienu trīs nedēļas ilgajās sacensībās. Arūns Matelis kļuva par pirmo režisoru 40 gadu laikā, kurš saņēma atļauju ielūkoties sacensību iekšienē. Filmas centrā ir tā sauktie gregari - riteņbraucēji, kuri apgādā savas komandas līderus.

"“Brīnišķīgie lūzeri. Cita pasaule" radīšanā sadarbojās Lietuva, Latvija, Itālija un Beļģija. Filma savu pirmizrādi februārī piedzīvoja Lietuvā, bet aprīlī to prezentēja arī Latvijā. Triestes filmu festivālā darbs ieguvis labākās dokumentālās filmas balvu, tāpat pie tādas ticis arī Varšavas starptautiskajā filmu festivālā, Minskas starptautiskajā filmu festivālā ticis pie publikas simpātiju balvas un "Grand Prix" apbalvojuma, kā arī nosaukts par labāko dokumentālo darbu Lietuvas filmu apbalvošanas ceremonijā.

Latvijas pusi šajā projektā pārstāvēja operatori Valdis Celmiņš un Ivars Zviedris, montāžas režisors Gatis Belogrudovs un producents Uldis Cekulis. Ivars Zviedris, kurš pats savulaik bijis aktīvs riteņbraucējs, leģendāro velosacensību epicentrā filmēja, sēžot uz tiesnešu motocikla.

Uz nomināciju šajā kategorijā atbilstoši ASV Kinoakadēmijas balvas nolikumam, var pretendēt pilnmetrāžas filma, kas pirmizrādi savā valstī piedzīvojusi laika periodā no 2017. gada 1. oktobra līdz 2018. gada 30. septembrim, ir vismaz nedēļu pabijusi kinoteātru repertuārā un tās pamatvaloda nav angļu valoda. Lietuva 11. reizi izvirzījusi savu pretendentu labākajai ārvalstu filmai, bet līdz šim vēl nomināciju nav ieguvusi.

Izmantotie resursi:
https://www.hollywoodreporter.com/n...

  -4 [+] [-]

, 2018-08-29 08:23, pirms 6 gadiem
Visi baigie producenti palikuši.Kas ir Baltija riteņbraukšanā-nekas,bet filmas jāveido.Tas pats ar KP,un vēl citiem fruktiem.

  +8 [+] [-]

, 2018-08-29 08:31, pirms 6 gadiem
mellupietis rakstīja: Visi baigie producenti palikuši.Kas ir Baltija riteņbraukšanā-nekas,bet filmas jāveido.Tas pats ar KP,un vēl citiem fruktiem.
Vispār jau filma nav tikai par Lietuvas/Latvija riteņbraucējiem, bet par gregariem kā tādiem - melnā darba darītājiem, kas visa brauciena laikā sargā un palīdz savam līderim un viss tas tādēļ, lai komandas līderis varētu finišā cēli pacelt rokas.

     [+] [-]

, 2018-08-29 10:12, pirms 6 gadiem
mellupietis rakstīja: Visi baigie producenti palikuši.Kas ir Baltija riteņbraukšanā-nekas,bet filmas jāveido.Tas pats ar KP,un vēl citiem fruktiem.
Kāds sakars filmai par gregari Giro tūrē ar Baltijas riteņbraukšanu?

  +6 [+] [-]

, 2018-08-29 12:20, pirms 6 gadiem
apbrīnojami, jau pirmais komentārs ir tipiskais latvju skauģis, kuram pat nav poņas par ko vispār ir runa, bet vienalga viņš iekakās savu komentāru