Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Hinkapijs pēdējos posmus veicis ar lauztu atslēgas kaulu

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Hinkapijs pēdējos posmus veicis ar lauztu atslēgas kaulu
Džordžs Hinkapijs
Foto: AP

Amerikāņu riteņbraucējs Džordžs Hinkapijs (Team Columbia-HTC) pēdējos četrus šī gada "Tour de France" velobrauciena posmus veicis ar lauztu atslēgas kaulu, pēc šodien veiktiem rentgenuzņēmumiem atklājis pats sportists.

36 gadus vecais Hinkapijs, kurš pārstāv "Team Columbia-HTC" komandu, smago savainojumu guva velobrauciena 17. posmā, kad sportists piedzīvoja kritienu. Nākamās dienas rītā, kad riteņbraucējiem 18. posma ietvaros bija jāveic 41 kilometru garš brauciens ar atsevišķu startu, Hinkapijs medijiem atzina, ka viņu iepriekšējā posma beigu daļā mocījušas sāpes.

"Galvenais ir izdzīvot un cerēt, ka turpmākajās dienās būs labāk. Nezinu, cik veiksmīgi varēšu aizvadīt šo posmu. Vakar pēdējos 70 kilometrus veicu ar savainojumu, taču es varēju braukt. Mani nomocīja sāpes, taču es biju spējīgs uzkāpt uz sava velosipēda. Ceru, ka būšu spējīgs uz to arī atlikušajos posmos."

Neskatoties uz gūto savainojumu, Hinkapijs veiksmīgi aizvadīja pēdējos četrus velobrauciena posmus un sasniedza Elizejas laukus Parīzē, kopvērtējumā ieņemot 19. vietu. Pieredzējušajam amerikāņu sportistam šis bija 12. starts "Tour de France". Šo otrdien uzņemtajos rentgenuzņēmumos Hinkapijam tika konstatēts atslēgas kaula lūzums, ko šorīt pats sportists paziņoja Twitter interneta vietnē.

Jāpiemin, ka četras dienas pirms piedzīvotā kritiena Hinkapijs aizvadīja teicamu 14. posmu, un velobrauciena kopvērtējumā izvirzījās otrajā pozīcijā, vien par piecām sekundēm piekāpjoties tā brīža līderim Rinaldo Nočentīni ("Ag2r-La Mondiale"). "Esmu neapmierināts, ka neieguvu dzelteno krekliņu, jo es biju tik tuvu, un šī, iespējams, bija viena no pēdējām iespējām to iegūt," toreiz izteicās Hinkapijs.

Izmantotie resursi:
cyclingnews.com

  +1 [+] [-]

, 2009-07-28 21:25, pirms 15 gadiem
Tikai apsveicami! Bet nu pieļauju, ka arī es pēc nobrauktiem gandrīz 2000 km neizstātos un smērētu visas iespējamās ziedes, lai tikai finišētu.