Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pluto arī nākamajā sezonā pārstāvēs Nīderlandes komandu ''À Bloc''

Toms Markss
Toms Markss

Pluto arī nākamajā sezonā pārstāvēs Nīderlandes komandu ''À Bloc''
Mārtiņš Pluto
Foto: A Bloc team komandas arhīvs

Latvijas šosejas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto pagarinājis līgumu ar vienu no Nīderlandes labākajām UCI kontinentālā līmeņa komandām ''À Bloc''. Šajā gadā Pluto ieņēma 29. vietu Eiropas U23 čempionātā grupas braucienā.

Mārtiņš Pluto riteņbraucēja gaitas sāka Rīgas Riteņbraukšanas skolas Purvciema nodaļā pie trenera Jāņa Krišlauka. Karjeras sākuma posmā Mārtiņš kļuva par “Cerību kausa” ieguvēju, triumfējot arī citās pašmāju šosejas riteņbraukšanas sacensībās. Pēc zēnu vecuma noslēguma Pluto pārcēlās uz dzīvi Nīderlandē, kur ''Monkey Town'' jaunatnes riteņbraukšanas klubā turpināja savas sportiskās gaitas. Tika gūti virkne panākumu augsta mēroga jaunatnes sacensībās.

Šī latviešu riteņbraucējam bija noslēdzošā sezona U23 vecuma grupā. Visas četras sezonas viņš pārstāvējis Nīderlandes kontinentālo šosejas riteņbraukšanas komandu ''Monkey Town'', kas pērn mainīja nosaukumu uz ''À Bloc'' vienību. Pēdējos divos gados Eiropas U23 čempionātā grupas Pluto ieņēma attiecīgi 29. un 26. vietu. Aizvadītas arī virkne citas sekmīgas UCI līmeņa sacensības, kurās sportists pats finišēja labāko desmitniekā, gan arī sekmēja komandas biedru triumfus.

Arī 2021. gada sezonu Mārtiņš pavadīs Nīderlandē un turpinās pārstāvēt ''À Bloc'' vienības krāsas. Mūsu sportistam būs iespēja startēt UCI Pro sērijas, kā arī 1. un 2. kategorijas viendienu, un daudzdienu velobraucienos.

Izmantotie resursi:
lrf.lv