Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Sorokins ar triumfu Salaspilī pieliek punktu Evelostore.lv kausa sezonai

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Sorokins ar triumfu Salaspilī pieliek punktu Evelostore.lv kausa sezonai
Dmitrijs Sorokins pieveic Rīgas HES dambi
Foto: Kaspars Suškevičs (labafotostudija.lv)

Nedēļas nogalē Salaspils pludmalē rudenīgi vēsos un vējainos laikapstākļos aizvadītas Evelostore.lv kausa sezonas noslēdzošā 9. posma sacīkstes, kurās dalībnieki spēkojās aizraujošajā velokrosā (cyclo-cross).

Uz Salaspili sabraukušie riteņbraukšanas cienītāji varēja iepazīt un nogaršot velokrosa īpatnējo piegaršu, jo izveidotā trase Daugavas krastā bija Latvijai unikāla un iekļāva šai riteņbraukšanas disciplīnai specifiskus elementus. Distancē bija pārvarams pludmales smilšu sektors, koka šķēršļi, tehniski līkumi, īsi un asi kāpumi pa zāli, kā arī stāvs uzrāviens Rīgas HES dambī. Turklāt tas viss - ar skatu uz likteņupi un tās viļņiem. Atmosfēru papildināja zilās debesis un rudens saule, kas kompensēja auksto vēju.

Vējainā brauciena garākajā distancē uzvaras laurus plūca Dmitrijs Sorokins no "Rietumu Banka-Riga" komandas. 13 apļus pieredzējušais sportists veica 44 minūtēs un 30 sekundēs, pārliecinoši apsteidzot tuvākos sekotājus. Velna duci veikto apļu skaita ziņā sasniedza arī Kristaps Kancers (+1:32) un Guntars Arklons (+2:26), kamēr pārējie dalībnieki uzvarētājam piekāpās vismaz par vienu apli. Pilns rezultātu saraksts pieejams ŠEIT, bet sacīkšu foto galeriju varam aplūkot ŠEIT.

Sestdienas sacīkstes bija Salaspils atklātais čempionāts velokrosā un noslēdza Evelostore.lv kausa 2017. gada sezonu. No aprīļa līdz augustam septiņi šosejas etapi norisinājās Biķernieku trasē, kur riteņbraucēji sacentās grupas un individuālajos braucienos, kopvērtējumā triumfējot Kalvim Eisakam ("Doltcini Latvia Cycling Team"). Rudens mēnešos seriāls pārcēlās uz Salaspils velokrosu - diviem posmiem Nacionālajā Botāniskajā dārzā un Daugavas krastā.

"Evelo Team" un Salaspils sporta nams izsaka pateicību par atbalstu sacensību organizācijā Salaspils komunālajam dienestam un Rīgas HES, kas palīdzēja realizēt aizraujošos velo svētkus un nodrošināt unikālu trasi. Tikmēr draudzīgu atbalstu seriālam sezonas gaitā sniedza MDK Projekts, Salaspils sporta nams, Salaspils novada dome, Song Wash, 4Cyclists, Schwalbe, SiS Latvija, Kiin Products, Marmot, Bosch Latvija, Jacob's Creek, Ainārs Ķiksis, Koblenz Drošība, Puķu kurjers, Ģirts Vēvers, DJ Kārlis Blumfelds, ZZK, Specialized Bicycles un Lindström.