Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Sezona noslēgsies ar Baibas Caunes piemiņas kausu

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Pēdējo reizi šosezon Evelostore.lv kausa izcīņas ietvaros riteņbraucēji vienkopus tiksies Biķernieku sporta kompleksa bāzē, kur gaidāmo trešdien, 9. augustā norisināsies seriāla septītais posms.

Šīs seriāla sacīkstes būs īpašas, pieminot latviešu izcilo riteņbraucēju Baibu Cauni-Morziku (1945-2014). Latvijas riteņbraukšanas vēstures grāmatas lappusēs Baiba veikusi vairākus spilgtus ierakstus, divas reizes izcīnot PSRS čempionāta zelta medaļas un divreiz kļūstot par pasaules vicečempioni šosejā - 1969. gadā Itālijā un pēc pieciem gadiem Kanādā. Latvijas čempiones godā šosejas un treka disciplīnās bijusi 55 reizes, kas ir pašmāju sportā unikāls sasniegums un līdzinās riteņbraukšanas leģendas Žanī Longo (Jeannie Longo) panākumiem Francijā.

Pēc aktīvā sporta gaitu noslēgšanas Baiba nodevusi savas zināšanas jaunajiem riteņbraukšanas censoņiem, strādājot par bērnu un jaunatnes treneri Salaspilī. Šajā arodā sagatavotas trīs PSRS jaunatnes čempiones un veicināta audzēkņu izaugsme ne tikai sportiskajā jomā. Caune-Morzika ir Triju Zvaigžņu ordeņa Zelta Goda zīmes kavaliere un iekļauta Uļjanas Semjonovas Olimpiešu fonda sastāvā.

Baibas Caunes piemiņas kauss tiek aizvadīts otro gadu pēc kārtas. Pērn par pirmo kausa ieguvēju kļuva Emīls Liepiņš ("Rietumu Banka-Rīga"), 120 kilometru distances finiša cīņā savā dzimtajā pilsētā Dobelē pārspēdams Kristoferu Bindemani un Andri Ponomarenko. Līdz ar uzvaru Liepiņš nodrošināja arī triumfu Evelostore.lv 2016. gada kausa izcīņas kopvērtējumā. Šogad sacīkstes norisināsies iecienītajos Biķernieku apļos, kur veicami 100 kilometri (18 apļi; pirmais no tiem tehniskais). Distances gaitā savas ātruma īpašības vairākkārt varēs apliecināt sprinteri, jo sagaidāmi četri starpfiniši - ceturtā, septītā, desmitā un 13. apļa noslēgumā.

EVELOSTORE.LV KAUSS 2017

KOPVĒRTĒJUMS (6 no 7 posmiem)

VSportistsKomandaPunkti
1.Kalvis EisaksDOLTCINI Cycling Team116p
2.Juris VisockisDOLTCINI Cycling Team96p
3.Kristers AnsonsMurjāņu Sporta Ģimnāzija95p
4.Mikus VeismanisVirsotne/Marmot85p
5.Arvis RendorsDobeles Dzirnavnieks/Focus Bike73p
6.Ģirts VēversEVELO TEAM70p
Jānis OzolsZZK70p

Braucienam starts tiks dots jau 18:00. Tiem, kuri plāno pieteikties uz vietas, reģistrēšanās būs atvērta no 16:30. Tikmēr iepriekšēja pieteikšanās par zemāku cenu būs pieejama līdz pirmdienas vakaram, reģistrējoties evelostore.com mājaslapā, kā arī EVELOSTORE veikalā Rīgā, Dzelzavas ielā 120G. Mājaslapā atrodams arī sacensību nolikums un pilns aizvadīto posmu rezultātu saraksts. Sezonas kopvērtējumā pēc sestā posma līderpozīcijas ieņem Kalvis Eisaks, kuram seko komandas biedrs Juris Visockis un junioru izlases līderis Kristers Ansons. Atgādinām, ka cīņā par uzvaru sezonas ieskaitē tiek ņemti vērā iegūtie punkti visos grupas braucienos, kā arī labākais no individuālajiem startiem. Ar šosejas startiem gan velo sezona nebūs noslēgusies, un rudens mēnešos aicinām visus piedalīties Salaspils atklātā velokrosa čempionāta posmos: 30. septembrī, 22. oktobrī un 15. decembrī.

Seriālu organizē evelostore.lv veikals, MDK Projekts SIA, Evelo Team un Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) apstiprināta tiesnešu kolēģija. Par veiksmīgu sacīkšu norisi sezonas gaitā gādā seriāla atbalstītāji: Salaspils novada pašvaldība, Salaspils sporta nams, ZZK, Lindström Group, Specialized, Kiin Products, Marmot, MDK Projekts, Bosch Latvija, Jacob's Creek, Latvijas Riteņbraukšanas federācija, Ainārs Ķiksis, Koblenz drošība, Puķu kurjers, Vēvers SIA, Song Wash, Schwalbe, SIS Latvija, DJ Kārlis Blumfelds, Bekubode Lēdmanē un 4Cyclists.