Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Solers uzvar "Vuelta a Espana" posmā, favorīti finišē kopā

Agris Suveizda

Solers uzvar "Vuelta a Espana" posmā, favorīti finišē kopā
Marks Solers. Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Spānijas riteņbraucējs Marks Solers trešdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" piektajā posmā, kurā favorīti finišēja kopā, tādējādi par kopvērtējuma līderi kļūstot francūzim Rudī Molāram.

Trešdien riteņbraucējus sagaidīja 187,2 kilometrus gara distance ar pieciem kategorizētajiem kāpumiem posma otrajā pusē. Tuvojoties pirmajam kāpumam, atrāvienā aizbrauca 17 riteņbraucēji, bet nedaudz vēlāk Solers (UAE) devās tiem pakaļ. Priekšā esošā grupa pakāpeniski sadalījās un Solers pievienojās vadošajiem sportistiem.

Pēdējā kāpumā apmēram 14,5 kilometrus pirms finiša Solers devās solo atrāvienā un vairs netika panākts, finišējot četrās stundās 15 minūtēs un 23 sekundēs. Četras sekundes vēlāk finišēja tuvāko sekotāju grupa, kuras priekšgalā bija Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) riteņbraucējs Darils Impejs ("Israel - Premier Tech") un brits Freds Vraits ("Bahrain - Victorious").

Iepriekšējo trīs gadu čempions, slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma"), kurš bija kopvērtējuma līderis pirms šodienas posma finišēja kopā ar saviem konkurentiem cīņā par titulu. Grupa ar Rogliču atpalika piecas minūtes un deviņas sekundes.

Par līderi kopvērtējumā kļuvis Molārs ("Groupama - FDJ"), kurš par divām sekundēm apsteidz Raitu. Molārs pērnā gada tūrē piedzīvoja kritienu un tika nogādāts slimnīcā. Rogličs atkāpies uz piekto vietu vairāk nekā četras minūtes aiz līdera, bet slovēnis ar saviem konkurentiem par vadību tūrē cīnīsies kalnu posmos.

Iepriekšējos trīs gadus Spānijas daudzdienu velobraucienā uzvarēja Slovēnijas riteņbraucējs Rogličs. Otro gadu pēc kārtas "Vuelta a Espana" nestartē neviens no Latvijas riteņbraucējiem. "Vuelta a Espana" norisināsies līdz 11.septembrim, kad riteņbraucēji 21.posmā finišēs Madridē.

Izmantotie resursi:
LETA