Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Miris "Tour de France", "Giro d'Italia" un "Vuelta a Espana" uzvarētājs Džimondi

Miris "Tour de France", "Giro d'Italia" un "Vuelta a Espana" uzvarētājs Džimondi
Feliče Džimondi 1967. gada "Giro d'Italia". Foto: Allsport Hulton

76 gadu vecumā mirusi 20. gadsimta 60. un 70. gadu riteņbraukšanas zvaigzne itālietis Feliče Džimondi, kurš triumfējis kopvērtējumā visās trīs lielajās tūrēs.

Leģendārais braucējs esot atpūties Sicīlijas pludmalē, bet pēc peldes piedzīvojis sirdstrieku un mediķi vairs nespēja itālieti atdzīvināt.

Feliče Džimondi piedzima 1942. gada septembrī Bergamo provincē. Viņš ir tikai viens no septiņiem braucējiem, kuriem izdevies uzvarēt "Tour de France" (1965. gads), "Giro d'Italia" (1967., 1969., 1976.) un "Vuelta a Espana" (1968.) kopvērtējumā.

Tomēr ar to Džimondi sasniegumi nebeidzas. Universālais itālietis izcīnījis uzvaras arī riteņbraukšanas monumentos jeb leģendārās viendienas sacensībās. Vispirms 1966. gadā triumfēja "Giro di Lombardi", ko atkārtoja septiņas sezonas vēlāk, pēc tam tajā pašā gadā triumfēts smagajā "Parīze-Rubē" bruģa klasikā, bet karjeras norietā 1974. gadā pievienots "Milāna-Sanremo" tituls.

1973. gadā Džimondi Barselonā kļuva arī par pasaules čempionu. Par Fēniksu dēvētāis itālietis karjeras laikā izcīnīja 78 profesionālās uzvaras, pārstāvot "Bianchi" un "Salvarani" komandas.