Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Pārsteigums liek sariesties asarām acīs: Stūriška nonāk "Red Bull" saimē

Emils Ozerinskis

Pārsteigums liek sariesties asarām acīs: Stūriška nonāk "Red Bull" saimē
Veronika Monika Stūriška. Foto: Santa Sinka

Svētdien īpašu mirkli piedzīvoja 18 gadus vecā Latvijas BMX riteņbraucēja Veronika Monika Stūriška, kuru savā mājas trasē Silvā pārsteidza Latvijas pludmales volejboliste Anastasija Samoilova, uzņemot Stūrišku prestižajā "Red Bull" atlētu saimē.

Pērn Veronika Monika Stūriška kļuva par pasaules junioru čempioni, bet šogad savam panākumu sarakstam pievienoja triumfu U-23 pasaules čempionātā. Tāpat "Silvas ziķeru" kluba pārstāve vasarā debitēja Parīzes Olimpiskajās spēlēs, ieņemot 20. vietu.

Pie Smiltenes esošajā Silvas BMX trasē sportistei negaidīti tika paziņots par viņas iekļaušanu enerģijas dzērienu koncerna atbalstīto atlētu sarakstā. Stūriška pirmajā brīdī palika bez vārdiem, Pēc pirmās fotosesijas "Red Bull" ķiverē, Stūriška komentēja savu pārsteigumu portālam Sportacentrs.com: "Man bija pat asaras acīs un sāku raudāt. Tas parāda to, cik liels pārsteigums tas bija. Es neko nezināju. Jā, tas ir iespaidīgi. Tagad kļūst saprotami, kādēļ šeit ir lielā "Red Bull" arka un telts. Atbraukusi mašīnīte un arī daudz enerģijas dzērieni apkārt. Nebija ne jausmas, ka būs kas šāds."

"Red Bull" mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka bez Stūriškas starp koncerna atbalstītajiem sportistiem ir vēl pieci Latvijas sportisti. Nonākšanu sarkanā bullīša paspārnē novērtē arī 18 gadus vecā BMX riteņbraucēja: "Tagad būt starp sešiem no Latvijas - tas ir liels gods startēt kā "Red Bull" atlētam, kas pasaulē ir ļoti atpazīstami, īpaši ekstrēmo sporta veidu vidū. Tas ir liels gods."

"Tā kā šis ir pārsteigums, tad vēl nezinu visu, ko tas sevī iekļauj. Zinu to, ka tagad man būs smuka ķivere. Man būs forši dzērieni. Tāpat būs jauns statuss un iespēja sevi pierādīt vēl augstākā līmenī, lai ļautu "Red Bull" lepoties ar mani," emocionāli atzīmēja Stūriška, kurai jau bija sastājusies gara jo gara rinda parakstu alkstošo jauno BMX riteņbraucēju.

Šobrīd ar Stūriškas kļūšanu par "Red Bull" sportisti, Latvija kļūst par visplašāk pārstāvēto Baltijas valsti "Red Bull" atlētu sarakstā. Lietuvai ir divi sportisti, bet Igaunijai pieci. Šī brīža "Red Bull" atlētu sarakstā no Latvijas ir pludmales volejbolistes Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa, rallijsportists Mārtiņš Sesks, skeitbordists Madars Apse un parkūrists Pāvels Petkuns.

Anastasija Samoilova. Foto: Volleyball World

Stūrišku "Red Bull" saimē uzņēma Anastasija Samoilova. Parīzes olimpisko spēļu piektās vietas ieguvēja pārī ar Tīnu Graudiņu atklāja, ka ir priecīga redzēt vēl vienu Latvijas sportisti starp "Red Bull" atbalstītajiem atlētiem: "Man tiešām ir liels prieks un gods, ka mums pievienojas vēl viena meitene, kas pārstāvēs "Red Bull" no Latvijas. Tas ir liels gods, tādēļ ka "Red Bull" sportisti vienmēr ir jaunie, potenciāli labākie un stiprākie. Ne tikai tie, kuriem ir potenciāls, bet tie, kuri jau sevi ir parādījuši pasaules arēnā. Tas ir ļoti forši, ka Veronika jau piedalījās olimpiskajās spēlēs, esot tikai 18 gadus veca."

Samoilova portālam Sportacentrs.com arī pastāstīja, ko šis statuss sevī iekļauj: ""Red Bull" sportisti ir tie labākie, tādēļ ir jātur līmenis. No otras puses "Red Bull" ne tikai prasa rezultātus, bet arī dod atpakaļ. Mēs varam izmantot Zalcburgā esošo "Red Bull" sportistu snieguma centru [Athlete Performance Center - no angļu val.]. Tur ir ārsti un fizioterapeiti, kuri parūpēsies par to, lai mēs ar Tīnu notestētos un varētu uzlabot savu sniegumu. Tāpat sportistiem ir pieeja mācību platformām, kur var iegūt informāciju par sociālo tīklu lietošanu, sportista zīmola veidošanu un to, kā runāt ar medijiem. Tas ir ļoti vērtīgi, ka viņi ir izveidojuši bāzi sportistiem, kur mācīties un attīstīt sportistam sevi arī kā personību."

Sociālie tīkli ir neatņemama mūsdienu sportista darba sastāvdaļa. Pludmales volejboliste apstiprināja, ka bez vērā ņemama sociālo tīklu klātbūtnes ir grūti piesaistīt papildus finansējumu: "Bez sponsoru atbalsta mēs nevarētu aizbraukt uz visām sacensībām un samaksāt treneriem, lai piedalītos visās sacensībās un trenētos tā, kā tas ir jādara pasaules līmeņa sportistēm. Sponsori dod mums lielāko atbalstu. Bez sociālajiem tīkliem, kur to var parādīt un par to pastāstīt, nevienam nav interesanti ņemt sportistu, kam ir mazs sekotāju skaits. Ir sporta veidi, kuros TV redzēt sacensības ir ļoti sarežģīti. Mums pludmales volejbolā ir Volleyball World TV, ko nevar atrast televizorā. Tādēļ sociālie tīkli ir tie, caur kuriem sevi parādi un pastāsti par sevi pasaulei. Ļaujam par sevi uzzināt, kas palīdz piesaistīt papildu naudiņas."

  +1 [+] [-]

, 19:55, pirms 4 stundām
nevajadzētu sportistei aizrauties ar enerģijas dzērienu dzeršanu

     [+] [-]

, 20:45, pirms 3 stundām
Kur tad palicis Georgs Tjumins, šoseja riteņbraukšana?
https://lrf.lv/soseja/soseja-aktual...

     [+] [-]

, 21:07, pirms 2 stundām
parazutis rakstīja: Kur tad palicis Georgs Tjumins, šoseja riteņbraukšana?
https://lrf.lv/soseja/soseja-aktualitates/2827-georgs
lasu, ka pats Tjumins izsakās Sporta Avīzē. https://www.diena.lv/raksts/sporta-...

     [+] [-]

, 21:22, pirms 2 stundām
no sportistu puses dzerti viņi tiek tikai PR pasākumos.

šovasar Herbārijā ļoti labi aizgāja zaļie redbull ar prosecco, turējām līdz pašam rītam!

     [+] [-]

, 21:46, pirms 2 stundām
Pozitīvi. Lai meičai izdodas sasniegt virsotnes!

     [+] [-]

, 21:48, pirms 2 stundām
Parkūristam Petkunam gan jau pietiek ar ugunīgās sieviņas sniegto enerģiju un dzērienu nemaz nevajag. Hm, bet varbūt tieši pretēji?