Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Rīgas atklātais čempionāts un jaunatnes meistarsacīkstes noslēdzas ar Kovgera uzvaru

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rīgas atklātais čempionāts un jaunatnes meistarsacīkstes noslēdzas ar Kovgera uzvaru
Pirmais trijnieks (no kreisās): Ģ.Harkinss, K.Kovgers, K.V.Grundulis. Foto: LRF.

Biķernieku trasē ar vairāk nekā 200 sportistu dalību aizvadīts Rīgas atklātais čempionāts un jaunatnes meistarsacīkstes šosejas riteņraukšanā. Grupas braucienā uzvaras svinēja Kristers Kovgers un Akvile Gedraitite, solo distancē ātrākie bija Ģirts Vēvers un Lāsma Elza Vaivode, bet kritērijā triumfēja – Edvards Vēvers un Eduards Eihmanis.

Valdot vasarīgi siltiem un ļoti patīkamiem laika apstākļiem, Biķernieku trasē pulcējās šosejas riteņbraukšanas cienītāji no visām trim Baltijas valstīm, lai sacenstos trešajā Rīgas atklātajā čempionātā un jaunatnes meistarsacīkstēs. Pasākuma galvenais atbalstītājs bija Rīgas dome. Dalībnieku skaitu kuplināja Parīzes Olimpisko spēļu dalībniece trekā Olīvija Baleišite un Lietuvas un Parīzes Paralimpisko spēļu dalībnieks Oskars Gailišs.

Riteņbraucēji sacentās grupas, kritērija un individuālajos braucienos. Grupas braucienā sportisti veica 71,5 kilometru garu distanci, kas bija sadalīta 13 apļos. Jau no paša sākuma sekoja viens uzbrukums, pēc otra. Aktīvi kopā ar elites un amatieru līmeņa braucējiem, priekšā brauca jaunieši, no kuriem izšķirošajā atrāvienā spēja iekļūt Toms Strēlis, ar kuru kopā bija vēl septiņi vīri. Atrāvienā spēja būt arī sprinteri – Ģirts Harkins un Kārlis Valters Grundulis. Jau tuvojoties, finišam Strēli piemeklēja tehnisks defekts, kas lika “NN Sporta klubs/ MSĢ/ RRS” sportistam izstāties. Tikmēr pie līderu grupas pārcelties spēja “KNSS/ Goldingen CA” jauniešu grupas braucējs Kristers Žukas un igaunis Miks Bauers.

Cīņa par uzvaru izšķīrās pēdējā aplī, kad sekmīgu uzbrukumu veica “Dako Ziemeļvidzeme” pārstāvis Kristers Kovgers. Apturēt jaudīgā alūksnieša braucienu pēc uzvaras nespēja neviens. Kovgers izcīnīja savu pirmo uzvaru Biķerniekos notiekošajās sacensībās šosezon. Trasē viņš pavadīja 1 stundu 34 minūtes un 33 sekundes. Otro vietu ieguva Ģirts Harkins (“Energus CT”), kurš trešajā vietā atstāja Kārli Valteru Grunduli (“ZZK AP Print”). Abi uzvarētājam zaudēja 4 sekundes. TOP6 iekļuva arī – Matīss Zērvēns, Miks Bauers un Riks Sipovičs.

Dāmu konkurencē uzvarēja Lietuvas izlases riteņbraucēja Akvile Gedraitite, kura finiša spurtā apsteidza savu tautieti Olīviju Baleišiti. 5 sekundes vēlāk finišēja Lāsma Elza Vaivode no “RRS”, kurai trešā vieta.

Jauniešu grupā pelnīti uzvarēja saldinieks no Kuldīgas sporta skolas Kristers Žukas, kurš par 46 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Arvīdu Loginu. Trešo vietu ieguva Helvijs Kancers (abi “MSĢ/ RRS”), uzvarētājam zaudējot 53 sekundes. Junioriem šoreiz pirmais Elvis Lielmanis (“MSĢ”). Viņam otrajā vietā sekoja Krišjānis Lejiņš (“Dobeles SS”) , bet trijnieku noslēdza rīdzinieks Jēkabs Zujevs. Juniorēm tikmēr uzvarēja Beāte Bula, kurai sekoja Amanda Reilija Zariņa.

Masters grupās tikmēr ātrākie bija – Jānis Šteins (M35 – 44), Jurita Rukmane (W35 – 44), Edvīns Reinholds (M45 – 54), Olga Ballo (W45 – 54) un Jānis Bruzinskis (M55+).

Individuālajā braucienā vīri veica 22 kilometrus, jeb četrus apļus, bet dāmas 11 kilometrus (2 apļus). Labāko rezultātu sasniedza nupat kā par Pasaules vicečempionu M50 – 54 grupā kļuvušais “Goldingen CT” riteņbraucējs Ģirts Vēvers. Viņš 22 kilometrus veica pēc 26 minūtēm un 48 sekundēm (vidējais ātrums – 49,2 kilometri stundā). Otrais laiks junioru grupas uzvarētājam Ralfam Vistiņam (+00:01:13), bet trešais grupas brauciena uzvarētājam Kristeram Kovgeram (+00:01:28).

Dāmām labāko laiku sasniedza Lāsma Elza Vaivode, kura 11 kilometrus veica pēc 16 minūtēm un 9 sekundēm. Otrajā vietā sekoja Beāte Bula no Dobeles (+00:00:00,9), bet trešā Dobeles SS sportiste Amanda Reilija Zariņa (+00:00:58).

Junioros otrais aiz Vistiņa palika Uvis Zvirbulis (+00:00:52), bet trešais Dāniels Apse (+00:00:59). Open vīru grupā uzreiz aiz Kovgera ierindojās Matīss Zērvēns (+00:00:25), bet trešais Gatis Luberts (+00:04:29). Pārējās grupās uzvarēja – Arvils Vikštrems (M35 – 44), Ģirts Vēvers (M45 – 54), Aivars Bardovskis (M55+) un Olga Ballo (W45+).

Ļoti skatāmas un aizraujošas cīņas notika jaunatnes meistarsacīkšu kritērija braucienā. M14 zēnu grupā jau paša sākuma solo atrāvienā spēja aizbraukt kuldīdznieks Edvards Vēvers, kurš ieguva vērā ņemamu pārsvaru punktu izteiksmē pār konkurentiem. Vēlāk viņu panāca “VeloLifestyle/ Smiltenes BJSS/ MSĢ” pārstāvis Roberts Judins, kurš dueļos ar Vēveru biežāk bija ātrāks starpfinišos un sadeldēja pārsvaru līdz 5 punktiem. Priekšpēdējā starpfinišā uzvarēja Vēvers, kas viņam nodrošināja priekšlaicīgu uzvaru sacensību noslēgumā. Beigās abus šķīra vien viens punkts. Trešo vietu ieguva Vēvera komandas biedrs no “KNSS/ Goldingen CT” Lūkass Sitņiks. W16 meiteņu grupā tikmēr uzvarēja Laura Klismete no “RRS”.

Jaunāko sportistu kritērijā ar vienu finišu viss izšķīrās lielās grupas finiša spurtā, kurā ātrākais izrādījās Dobeles sporta skolas riteņbraucējs Eduards Eihmanis. Viņš 15 kilometru garajā trasē pavadīja 24 minūtes un 39 sekundes. Otro vietu ieguva Otto Viļumovs (“EVELO team”), bet trešais ar tādu pat laiku kā uzvarētājam bija cits dobelnieks Renārs Vaitkevics.

Meitenēm W14 grupā uzvarēja Evelīna Vītiņa no Dobeles sporta skolas. Viņai otrajā vietā sekoja Samata Roziņa (“Latvian Cycling girls”), bet TOP3 noslēdza Lote Lange no “RRS”. W12 meiteņu grupā spraigā cīņā uzvarēja Šarlote Kļumele, otrā bija Katrīna Hansone, bet trešā Samanta Luberte (“VeloLifestyle/ Smiltenes BJSS”).

Izmantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija