Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Smukuļa komanda "Katusha" neizpratnē par licences atteikšanu

Agris Suveizda

Smukuļa komanda "Katusha" neizpratnē par licences atteikšanu
Gatis Smukulis "Katusha" komandas kreklā
Foto: www.katushateam.com

Latvijas riteņbraucēja Gata Smukuļa pārstāvētajai komandai "Katusha" atteikta "WorldTour" licence. Komandas vadība par šādu Starptautiskās riteņbraukšanas federācijas (UCI) lēmumu ir neizpratnē un ir gatava cīnīties par savu taisnību.

"Šobrīt "Katusha" komandai nav informācijas par iemesliem, kādēļ UCI atteica profesionālo licenci, kas komandai agrāk tika izsniegta līdz 2015.gadam. Pie tam komanda, kuras sastāvā ir pasaules braucējs Nr.1 un kas aizvadītajā sezonā pasaules rangā bija otrajā vietā, bija informēta par to, ka tā atbilst visiem kritērijiem, kas nepieciešami startam pirmajā divīzijā. Faktiski no dalības pasaules tūrē atstādināta vienīgā Krievijas komanda, kurā vairums braucēju ir krievi. Tādējādi UCI ar savu lēmumu Krieviju atstādinājusi no augstākā līmeņa riteņbraukšanas sacensībām," teikts "Katusha" paziņojumā komandas oficiālajā mājaslapā.

"Komandas vadība, braucēji un personāls ir neizpratnē par tik strauju lēmuma maiņu un UCI preses dienesta darbību nesaskaņotību. Lielu pārsteigumu izraisa pilnīgs paskaidrojuma trūkums. UCI vajadzētu aizstāvēt braucēju tiesības visā pasaulē, taču tās darbības, pilnīgi pretēji, pārkāpj jebkādu sporta ētiku un sportistiem pirms sezonas sākuma rada nelabojamu morālo un psiholoģisko kaitējumu, un iemeslu izskaidrošanas kavēšanās tikai norāda uz to nozīmības trūkumu," paziņojumā turpināts.

"Krievijas komandas vadība no savas puses tuvākajā laikā grasās veikt detalizētu notikušā izmeklēšanu, lai pirmām kārtām dotu visu iespējamo paskaidrojumu saviem braucējiem un komandas personālam, kā arī lai noteiktu tālākās attīstības stratēģiju. Bez tam, komanda neatkāpjas no noteiktajiem plāniem nākamajā sezonā un gatavojas oficiālai prezentācijai, kas 2012.gada decembra vidū ieplānota Itālijā. Krievijas komanda gatavojas aizstāvēt savas intereses ar visu iespējamo civilizēto instrumetu, ieskaitot tiesu, palīdzību," vēsta paziņojums.

"Katusha" advokāti jau nosūtījusi vēstuli Licencēšanas komisijas pārstāvim Pjēram Dzapelli un UCI prezidentam Petam Makveidam, kurā uzsvēra, ka novembra novērtējumā kā vienīgais neatbilstošais kritērijs ticis atzīts finansiālais kritērijs, taču 22.novembrī komanda iesniegusi visus prasītos dokumentus un informāciju. Turklāt auditoru firmas "Ernst&Young" pārstāvis Pjērandželo Beltrami apstiprinājis, ka paskaidrojums un iesniegtā informācija viennozīmīgi pieņemta un atzīta par pietiekamu. Vēstulē teikts, ka gadījumā, ja pieprasījums tiks noraidīts, "Katusha" vērsīsies Sporta arbitrāžas tiesā. Pilns vēstules teksts pieejams komandas lapā sociālo tīklu vietnē Facebook.

Izmantotie resursi:
Katusha Team | Russian global cycling project
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com

  +1 [+] [-]

, 2012-12-12 18:24, pirms 12 gadiem
Pavārs jānomaina.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja