Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Tour de France" turpina atgādināt Slovēnijas čempionātu, latvieši taupa spēkus

"Tour de France" turpina atgādināt Slovēnijas čempionātu, latvieši taupa spēkus
Daniels Martiness traucas pretī uzvarai. Foto: AFP/Scanpix

"Tour de France" 13. posmā pirmo uzvaru grandtūres etapā izcīnīja kolumbietis Daniels Martiness, kurš dienas sākumā devās atrāvienā. Tikmēr kopvērtējuma favorītu cīņā pēdējā kāpumā nepārspējami bija slovēņi Primožs Rogličs un Tadejs Pogačars, kuri palielināja pārsvaru pār tiešajiem konkurentiem. Savukārt latvieši Toms Skujiņš un Krists Neilands finišu sasniedza teju pusstundu pēc uzvarētāja, finišējot 100. un 121. vietā.

Dienas atrāvienā vēlējās doties daudzi, jo pastāvēja diezgan augsta iespējamība uzvarēt. Pēc neskaitāmiem uzbrukumiem apmēram 130 kilometrus pirms finiša nostabilizējās 17 braucēju liels atrāviens, kur bija tādi vīri kā Žiljēns Alafilips, Daniels Martiness, Lenards Kemna, Maksimiliāns Šahmans, Marks Solērs u.c.

Tā kā neviens no atrāviena neapdraudēja kopvērtējumu, tad bēgļu grupai tika dots liels handikaps. Diemžēl vēlāk peletona pirmajā daļā notika kritiens, kur cieta gan Romēns Bardē, gan Nairo Kintana, kuri spēja turpināt sacensības, tomēr nekavējoties no "Tour de France" izstājās Toma Skujiņa komandas biedrs Bauke Mollema, kurš bija viens no komandas līderiem.

Tuvojoties finišam, no atrāviena solo uzbrukumā devās Šahmans, iegūstot nozīmīgu pārsvaru, kamēr vēlāk viņam sekoja Martinesa un Kemnas duo. Tomēr, tā kā Šahmans un Kemna ir komandas biedri, tad viss ķeršanas darbs bija jāveic Martinesam, kurš šodien bija ļoti spēcīgs. Kolumbijas talants panāca gan Šahmanu, gan vēlāk pēdējos metros bija pārāks par Kemnu, izcīnot pirmo uzvaru "Tour de France" etapā.

Pirms nedaudz mazāk nekā mēneša Martiness uzvarēja "Criterium du Dauphine" kopvērtējumā, apliecinot savu talantu kalnos. Četras sekundes pēc kolumbieša finišēja Kemna, bet komandas biedrs Šahmans palika trešais.

Kamēr atrāviens noskaidroja uzvarētāju, peletonā notika kopvērtējuma līderu cīņas. Diezgan ātri no favorītiem kāpumā atpalika francūži Romēns Bardē un Gijoms Martēns, kā arī brits Adams Jeitss. Pēc tam paātrinājumu veica Tadejs Pogačars, kuram spēja sekot tautietis Primožs Rogličs. Šis uzbrukums salauza pagājušā gada "Tour de France" uzvarētāju Eganu Bernalu, kurš nespēja sekot slovēņiem.

Rogličs un Pogačars finišēja kopā. 13 sekundes vēlāk virsotni sasniedza arī Ričijs Ports un Mikels Landa, bet pēc viņiem finišēja Migels Anhels Lopess. Tikmēr Bernals izskatījās pavisam iznīcināts, cīnoties, lai zaudētu pēc iespējas mazāk laika abiem slovēņiem. Finišu viņš sasniedza 38 sekundes pēc Rogliča un Pogačara.

Pēc šodienas posma kopvērtējumā notika lielas izmaiņas. No labāko desmitnieka izkrita francūži Bardē un Martēns, kuri abi Rogličam zaudēja vairāk nekā divas minūtes izšķirošajos kāpumos. Tāpat "Top 10" iekļuva Toma Skujiņa komandas biedrs Ričijs Ports, bet vislielāko lēcienu veica Pogačars, kurš pakāpās no septītās uz otro vietu.

"Tour de France" divvadībā tagad atrodas divi slovēņi. Lieki pieblist, ka kas tamlīdzīgs nav redzēts, ka prestižākās sacensības riteņbraukšanā atgādina jūnijā notikušo Slovēnijas nacionālo čempionātu. Spriežot pēc šī un iepriekšējo posmu rezultātiem, Rogličs un Pogačars savstarpēji sadalīs titulu, ņemot vērā Bernala vājumu salīdzinoši īsajā, tomēr pēdējos divos kilometros stāvajā finiša kāpuma daļā. Vērts atzīmēt, ka no trešās līdz sestajai vietai atrodas tikai kolumbieši, kas ir ļoti spēcīgi augstkalnē un garos kāpumos. Līdzīgi šāda veida kāpumi gaidāmi trešajā nedēļā.

Latvieši Toms Skujiņš un Krists Neilands finišu sasniedza teju pusstundu pēc uzvarētāja, finišējot 100. un 121. vietā. Rītdien būs ne pārāk līdzens posms, tomēr gaidāms, ka par uzvaru varētu cīnīties sprinteri, kuri spēs tikt pāri diviem salīdzinoši īsiem un lēzeniem kāpumiem posma beigās.

Tour de France 13. posms:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Daniels MartinessKolumbijaEF Pro Cycling5:01:47
2.Lenards KemnaVācijaBora-Hansgrohe+0:04
3.Maksimiliāns ŠahmansVācijaBora-Hansgrohe+0:51
4.Valentīns MaduāFrancijaGroupama - FDJ+1:33
5.Pjērs RolānsFrancijaB&B Hotels - Vital Concept+1:42
6.Nikolā EdēFrancijaCofidis+1:53
100.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+28:31
121.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start-Up Nation+30:01

Tour de France kopvērtējums:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma56:34:35
2.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE-Emirates+0:44
3.Egans BernalsKolumbijaIneos Grenadiers+0:59
4.Rigoberto UransKolumbijaEF Pro Cycling+1:10
5.Nairo KintanaKolumbijaArkea Samsic+1:12
6.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+1:31
7.Adams JeitssLielbritānijaMitchelton-Scott+1:42
8.Mikels LandaSpānijaBahrain-McLaren+1:55
9.Ričijs PortsAustrālijaTrek-Segafredo+2:06
10.Enriks MassSpānijaMovistar+2:54
65.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+1:41:30
84.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start-Up Nation+2:18:57

  -1 [+] [-]

, 2020-09-11 19:00, pirms 4 gadiem
cerams, ka taupa spēkus - nevis minas pēdējiem spēkiem

forši - mazā Slovēnija vēl vienā sportā topā: 2 SLO + 4 COL

beidzot sākas skatāmie notikumi, šajos kalnos izšķiras tituls - īpaši svētdien, jāskatās!

     [+] [-]

, 2020-09-11 19:01, pirms 4 gadiem
50 metri un džigits pats būtu sprintējis, Kemnam nebij variantu.
Grenadierus arī var izsvītrot GC

  +1 [+] [-]

, 2020-09-11 20:58, pirms 4 gadiem
nepiekritīšu autoram - drīzāk Kolumbijas čempionāts, ja ieskatās tabulā !

     [+] [-]

, 2020-09-11 21:03, pirms 4 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: nepiekritīšu autoram - drīzāk Kolumbijas čempionāts, ja ieskatās tabulā !
Svarīga ir pirmā vieta. Slovēņi dominē kalnos, kamēr kolumbiešiem ir skaitliskais pārsvars. Jā, var arī tam piekrist, bet es izvēlos kvalitāti, nevis kvantitāti. Šodienas posms lieliski apliecināja, ka slovēņi ir neapturami, bet nezinu vai tā būs arī trešajā nedēļā, kad sakrāsies nogurums un gaidāmi lielāki un grūtāki kāpumi.

     [+] [-]

, 2020-09-11 21:15, pirms 4 gadiem
kalnainās Slovēnijas čempionāta sanāk divi riteņbraucēji tikai...

     [+] [-]

, 2020-09-11 21:18, pirms 4 gadiem
Kārlis Ozols rakstīja: Svarīga ir pirmā vieta. Slovēņi dominē kalnos, kamēr kolumbiešiem ir skaitliskais pārsvars. Jā, var arī tam piekrist, bet es izvēlos kvalitāti, nevis kvantitāti. Šodienas posms lieliski apliecināja, ka slovēņi ir neapturami, bet nezinu vai tā būs arī trešajā nedēļā, kad sakrāsies nogurums un gaidāmi lielāki un grūtāki kāpumi.
tieši tā.
un ja starpība nav liela, tad svarīgs arī individuālais brauciens (laikam 20.posms)