Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Trekists Ķiksis izcīna pasaules veterānu čempiona titulu arī sprintā

Toms Markss
Toms Markss

Trekists Ķiksis izcīna pasaules veterānu čempiona titulu arī sprintā
AInārs Ķiksis izcīnīja zelta medaļu pasaules veterānu čempionātā riteņbraukšanā trekā sprinta distancē V40 -44 grupā

Trešdienas vakarā lielu panākumu sasniedzis Latvijas treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis, kurš izcīnījis zelta medaļu pasaules veterānu čempionātā riteņbraukšanā trekā sprinta distancē V40 -44 grupā. Jau vēstījām, ka Ķiksis triumfēja arī individuālajā braucienā.

Lielisku atgriešanos velotrekā šosezon piedzīvo viens no visu laiku izcilākajiem Latvijas trekistiem Ainārs Ķiksis, kurš augustā kļuva par Eiropas veterānu čempionu un vicečempionu V40 – 44 grupā, bet šobrīd savu veiksmīgo sniegumu turpina demonstrēt arī pasaules čempionātā.

Pirmajā sacensību dienā, Ainārs uzrādīja absolūti ātrāko rezultātu individuālajā braucienā, bet vakar sekmīgi iesāka arī savu kroņa disciplīnu – sprintu. Ainārs uzrādīja ātrāko rezultātu kvalifikācijā, bet tad pamazām pārspēja savus konkurentus izslēgšanas braucienos. Trešdien pusfinālā valmierietim stājās Lielbritānijas pārstāvis Džons Maklelands. Finālists tika noteikts cīņā līdz divām uzvarām. Pirmajā uzvarēja "X Sports Cycling team" kluba braucējs Ķiksis, kurš uzrādīja rezultātu 13, 9 sekundes. Arī otrajā braucienā, kas gan bija krietni lēnāks, Ainārs nodemonstrēja, ka ir pārāks pār mājinieku Maklelandu, un nopelnīja iespēju cīnīties par otro zelta medaļu.

Finālā latvietim pretim stājās austrālietis Gevins Vaits. Arī šajā duelī uzvarētājs tika noskaidrots cīņā līdz divām uzvarām. Pirmajā braucienā Ķiksis izcīnīja uzvaru spraigā cīņā, uzrādot rezultātu 11,7 sekundes. Vēl ātrāks bijušajam pasaules junioru čempionam bija otrais brauciens, kurā arī viņš pārspēja savu konkurentu un kļuva par pasaules čempionu. Šī bija jau otrā zelta medaļa Aināra kontā, kas vērtējams kā izcils sasniegums.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs

  +1 [+] [-]

, 2013-10-09 23:45, pirms 11 gadiem
Žēl,ka pēc Viestura Bērziņa un Aināra Lielais velotreks Latvijā nomira.

     [+] [-]

, 2013-10-09 23:57, pirms 11 gadiem
Tas bija tikai logiski. Nav treka , nav brauceju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-10 00:14, pirms 11 gadiem
Jā, tie tik bija laiki, kad Ķiksis ar Bērziņu grieza profos..

     [+] [-]

, 2013-10-10 08:07, pirms 11 gadiem
Treku var nodzert, bet meistarūbu nē...!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-10 18:24, pirms 11 gadiem
sandis44442 rakstīja: Ķikša karjerai punktu pielika kāds letāls negadījums ar moci šķiet.. tad arii beidzās vinja karjera.. žēl..
Tieshi taa....