Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Ķiksis PČ veterāniem kvalificējas pusfinālam sprinta distancē

Toms Markss
Toms Markss

Ķiksis PČ veterāniem kvalificējas pusfinālam sprinta distancē
Ainārs Ķiksis
Foto:masterscycling.com

Latvijas treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis sekmīgi turpina startēt pasaules veterānu čempionātā riteņbraukšanā trekā. Valmierietis, uzrādot ātrāko laiku kvalifikācijā, iekļuvis pusfinālā sprinta distancē.

Pasaules junioru čempions un Eiropas čempions trekā Ainārs Ķiksis veiksmīgi atgriezies šajā aizraujošā un dinamiskajā riteņbraukšanas veidā, un šogad jau kļuvis gan par Eiropas veterānu čempionu, gan arī pirms trijām dienām triumfēja pasaules čempionātā savā V40 -44 veterānu grupā.

Turpinot cīņas pasaules čempionātā, kas šogad norisinās populārajā Mančesteras trekā Lielbritānijā, Ķiksis uzsācis startus vienā no savām kroņa distancēm – sprintā. Sacensības valmierietis iesāka ar kvalifikācijas sacensībām. Tieši Ķiksim izdevās uzrādīt visātrāko rezultātu. Viņš 200 metrus gaitā veica 10,9 sekundēs, uzrādot vidējo ātrumu 66,04 kilometrus stundā. Par 0,27 sekundēm lēnāks rezultāts austrālietim Gevinam Vaitam, bet trešais kvalifikācijā bija mājinieks Nets Maklahlens, kurš no mūsu sportista atpalika par vairāk nekā 0,3 sekundēm.

Turpinājumā norisinājās izslēgšanas braucieni. Pirmajā kārtā „X Sports Cycling Team” kluba Latvijas trekistam Ķiksim pretim stājās nomināli vājākais no konkurentiem – brits Pauls Getēns. Šajā duelī bez pārsteigumiem uzvarēja Ainārs. Otrajā posmā viņa pretinieks jau bija Puertoriko sportists Amaurijs Hernandezs. Arī šeit Aināram, pietaupot spēkus, izdevās pārspēt savu konkurentu un iekļūt lielajā pusfinālā. Cīņa par medaļām norisinās šodien.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs