Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Ķiksis kļūst par pasaules meistaru čempionu trekā

Toms Markss
Toms Markss

Ķiksis kļūst par pasaules meistaru čempionu trekā
Ainārs Ķiksis (pa vidu)
Foto:cyclingmasters.com

Lielisku panākumu sasniedzis Latvijas treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis, kurš kļuvis par pasaules meistaru čempionu riteņbraukšanā trekā M40 -44 grupā braucienā ar atsevišķu startu. Šajā sezonā valmierietis triumfēja arī Eiropas čempionātā.

Pasaules meistaru čempionāts trekā dažādās vecuma grupās šogad no 6. – 12. oktobrim norisinās Lielbritānijas pilsētā Mančesterā. Vairāki simti dalībnieki no 28 valstīm cīnīsies par pasaules čempionu tituliem astoņās dažādās disciplīnās.

Sacensību pirmajā dienā uz starta izgāja arī titulētais Latvijas trekists Ainārs Ķiksis, kurš startēja trīs apļu (750 metru) individuālajā braucienā M40 -44 vecuma grupā. Jāpiebilst, ka vasarā Ķiksis jau kļuva par Eiropas meistaru čempionu un izcīnīja arī otro vietu. Pasaules čempionātam viņš gatavojās Maskavas velotrekā, kur tika ielikts labs pamats, lai sasniegtu arī labu rezultātu pasaules čempionātā.

Ķiksis 750 metru garo distanci Mančesteras trekā veica labā tempā un uzrādīja rezultātu 48, 9 sekundes. Jāpiebilst, ka valmierieša vidējais ātrums distancē bija 55,1 kilometrs stundā. Nevienam citam no konkurentiem pārspēt bijušo Eiropas pieaugušo un pasaules junioru čempionu tā arī neizdevās, tādējādi Ķiksis izcīnīja pirmo zelta medaļu pasaules čempionātā. Otrais bija brits Niels Potters, kurš no mūsu sportista atpalika par 0,7 sekundēm. Tikmēr bronzas medaļu ieguva Allens Vugrinčičs no ASV.

Pasaules čempionāts trekā meistariem: Individuālais brauciens

M40 -44 grupa

VietaVārds UzvārdsValstsLaiks
1.Ainārs ĶiksisLatvija48.9
2.Neil PotterLielbritānija49.6
3.Allen VugrincicASV50.6
4.Joseph SantanielloNorvēģija50.8
5.Gavin WhiteAustrālija51.2
6.Harri RajaniemSomija51.3

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs

  +5 [+] [-]

, 2013-10-07 17:35, pirms 11 gadiem
Ehh, kā pietrūkst tie laiki, kad trekā Ķiksis ar Bērziņu minās pa eliti. Visvairāk patika sprints un kerings, ne tikai plika mīšanās, bet arī taktiskās spēles!

  +2 [+] [-]

, 2013-10-07 19:48, pirms 11 gadiem
Tradicionāli gan iegājies latviski šādus čempionātus saukt par "veterānu", nevis "meistaru"... Bet Aināram- visu cieņu!