Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Štrombergs ziedos 10 tūkstošus smagas traumas guvušā BMX braucēja Pētersīļa ārstēšanai

Andrejs Siliņš

Štrombergs ziedos 10 tūkstošus smagas traumas guvušā BMX braucēja Pētersīļa ārstēšanai
Māris Štrombergs aplūko BMX trasi Mežaparkā
Foto: PUBLIC ID GROUP

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs sadarbībā ar Eiropas BMX čempionāta organizatoriem Latvijā atvēlēs 10 tūkstošus latu smagas traumas guvušā BMX braucēja Gustava Pētersīļa ārstēšanai.

Par to Štrombergs pavēstīja piektdien preses konferencē, kas notika saistībā ar nedēļas nogalē gaidāmo Eiropas BMX čempionāta 9.un 10. posmu Mežaparka trasē.

"BMX ir vienlaikus ir spožs un skatāms sporta veids, bet ir arī medaļas otra puse, kas ir saistīta ar riskiem gūt traumas. Tāpēc ir svarīgi, lai mēs būtu kopā ar sportistiem visos laikos, gan atbalstot, kad viņi uzvar, gan sniedzot palīdzīgu roku, kad tas viņiem ir visvairāk nepieciešams," sacīja planētas labākais BMX braucējs.

17 gadu vecais Pētersīlis, kurš pagājušajā gadā Eiropas rangā bija 24. labākais junioru BMX riteņbraucējs, kā arī izcīnīja uzvaru Baltijas kausā junioru konkurencē, februārī guva kakla skriemeļa lūzumu, mugurkaula smadzeņu bojājumu un paralīzi. Viņam nepieciešama ilga un dārga ārstēšanās.

Runājot par savu pašreizējo sezonu, Štrombergs atzina, ka tā ir mierīgāka nekā iepriekšējā, jo olimpiskais gads ir aiz muguras. Sportists šajā sezonā piedalās Eiropas BMX čempionātā, kurā guvis uzvaras septiņos no astoņiem posmiem, un ir sagaidāms, ka viņš kopvērtējumā būs visa čempionāta līderis.

BMX meistars pastāstīja, ka piedalās arī ASV BMX čempionātā, kur gan pagaidām startē bez uzvarām.

"Tomēr esmu cieši apņēmies uzvarēt arī ASV BMX čempionātā, lai gan vairākus posmus nācies izlaist," pauda Štrombergs.

Savukārt čempionāta organizators Latvijā sporta kluba "Rīgas Favorīts" prezidents Aigars Ernstsons preses konferencē sacīja, ka šīs sacensības ir liels notikums gan Rīgas, gan visas Latvijas sporta dzīvē.

"Tās veicinās Latvijas kā BMX lielvalsts atpazīstamību pasaulē un kļūs par pirmo soli pretim iecerei mūsu valstī pēc vairākiem gadiem pirmoreiz sarīkot BMX Pasaules čempionāta posmu," viņš uzsvēra.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) prezidents Igo Japiņš pauda prieku, ka federācijai ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Latvijas BMX klubiem. Šā sporta veida attīstība Latvijā turpina uzņemt apgriezienus - pieaug BMX klubu un sportistu skaits, kā arī dažādās pilsētas tiek rekonstruētas esošās un būvētas jaunas BMX trases, viņš teica.

Japiņš pavēstīja, ka federācija patlaban strādā pie programmas, kas paredz pilnveidot esošās un būvēt jaunas trases vairākās Latvijas pilsētās, tostarp Tukumā un Liepājā.

"Mūsu uzdevums abās pilsētās ir atjaunot arī šosejas riteņbraukšanas centrus. Turklāt šosejas riteņbraukšanu atjaunosim tradīcijām bagātajā Smiltenē, kur darbojas arī BMX klubs," teica LRF vadītājs.

Viņš norādīja - ja tiks atbalstīta un uzbūvēta plānotā BMX trase Valmierā pie Vidzemes Olimpiskā centra, tas būs liels panākums starptautiskā līmenī, kas Latvijai dos iespēju pilntiesīgi kandidēt uz BMX pasaules čempionāta un pasaules kausa rīkošanu.

"Trase atbildīs visiem starptautiskajiem standartiem. Šāds projekts BMX vajadzībām būs unikāls pasaules mērogā!" uzsvēra Japiņš.

Ja projekts īstenosies, Latvija kļūs par pirmo Austrumeiropas valsti, kur varētu notikt pasaules kausa un pasaules čempionāta posmi BMX riteņbraukšanā," viņš piebilda.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-07 19:00, pirms 11 gadiem
Es noņemu cepuri šī cilvēka priekšā. Tas ir tik labi, ka dod jaunietim cerību. Ticu, ka izveseļosies!

  +3 [+] [-]

, 2013-06-07 19:15, pirms 11 gadiem
īsts olimpietis un kārtīgs vīrs ar Lielu sirdi!!!!!!!!!!!!!Tieši tadas reizēs parliecinies,ka ar mūsu tautu ir viss kārtibā un vari būt lepns par tādiem čaļiem!!!!!!

     [+] [-]

, 2013-06-07 22:31, pirms 11 gadiem
vot tas ir vecis!!!! un šeit paradas smuki musu skaisto komentetaju un pargudro sekspertu limenis-pie sada raksta 3komentari...NO COMENT!!! tikai pad..sties,pacakaret vienam otram pratu un izmest žulti

  +1 [+] [-]

, 2013-06-07 23:17, pirms 11 gadiem
bayern rakstīja: īsts olimpietis un kārtīgs vīrs ar Lielu sirdi!!!!!!!!!!!!!Tieši tadas reizēs parliecinies,ka ar mūsu tautu ir viss kārtibā un vari būt lepns par tādiem čaļiem!!!!!!
Labāk nevarētu pateikt!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-08 11:39, pirms 11 gadiem
malacis, cerams ka jaunietis izveseļosies un kādu dienu mūs priecēs ar uzvarām tāpat kā MĀRIS.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja