Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Rietumu – Delfin" uzsāks sezonu Alžīrijā

Toms Markss
Toms Markss

"Rietumu – Delfin" uzsāks sezonu Alžīrijā
Rietumu Delfin komandas riteņbraucēji
Foto: teamrietumudelfin.com

Pirmdien, 11. martā, ar "Tour d'Algerie" daudzdienu velobraucienu Alžīrijā jauno sacensību sezonu uzsāks Latvijas kontinentālā riteņbraukšanas komanda "Rietumu – Delfin". Par jaunākajām aktualitātēm komandas sastāvā un gatavību gaidāmajām sacensībām vairāk pastāstīja "Rietumu – Delfin" komandas pārstāvis Linards Veide.

Kā norisinās treniņi Spānijā?
Spānijā aizvadām pēdējos sagatavošanās darbus pirms startiem Alžīrijā. Treniņnometnes sākumā tika veikts liela apjoma darbs, iekļaujot vispārējās fiziskās sagatavotības vingrinājumus. Salīdzinot ar pagājušo gadu, sacensību sezona sākusies vēlāk, tomēr tā būs intensīvāka daudzo startu dēļ. Pastiprināti strādājam pie komandas braukšanas tehnikas un individuālā ātruma celšanas, jo šī gada komandas sastāvā mums nav izteikta sprintera. Sportisti ir labā fiziskā kondīcijā un pilnībā gatavi pirmajām sacensībām.

Jau šonedēļ gaidāmas pirmās sacensības Alžīrijā? Kāds būs sastāvs tajās?
Komandu sacensībās pārstāvēs Armands Bēcis, Andirs Vosekalns, Ivars Prokofjevs, Toms Skujiņš, Peeter Tarvis un Lars Pria.

Kādi uzdevumi no komandas treneru un vadības puses braucējiem tiek doti Alžīrijas sacensībām?
Alžīrijā būs mūsu pirmās sacensības šajā sezonā, tādēļ galvenais mērķis ir vērsts uz komandas sastrādāšanos. Šo sacensību galvenais mērķis ir sagatavoties Nāciju kausam, kas norisināsies aprīļa sākumā. Katram no sportistiem tiks doti konkrēti uzdevumi, lai attīstītu viņu spējas pirms atbildīgākajiem startiem. Tā kā komanda ir gados jauna, netiks dots uzdevums cīnīties par uzvarām katrā startā.

Cik sacensības kopumā paredzēts aizvadīt Alžīrijā?
Kopumā mums paredzētas četras sacensības. Trīs daudzdienu braucieni un vienas viendienu sacensības. Starp sacensībām mums būs tikai viena brīvdiena.

Kādi ir tuvākie plāni tiem komandas braucējiem, kas nepiedalīsies sacensībās Alžīrijā?
Daļa komandas trenera Vitālija Smirnova vadībā aizvada treniņnometni Francijas Pirenejos. Šie braucēji, iespējams, aizvadīs kādas sacensības izlases sastāvā turpat Francijā un tālāk pievienosies pārējiem, lai startētu Nāciju kausa izcīņas sacensībās.

Vai ir kādas izmaiņas komandas sastāvā?
Pavisam nesen komandai pievienojies Vācijā dzīvojošs rumāņu riteņbraucējs Lars Pria. Lars iepriekšējos gadus aizvadījis Austrijas kontinentālajā komandā "Arbö Gebrüder Weiss – Oberndorfer" (KTM). Ar saviem kontaktiem viņš ievedis šo komandu dažādās augsta līmeņa sacensībās Āzijā un Dienvidamerikā. Lars pieņēma jaunu izaicinājumu un pievienojās mūsu komandai, būdams viens no pieredzējušākajiem sportistiem. No viņa mēs sagaidām lielu ieguldījumu komandas darba nodrošināšanā un jaunāko braucēju apmācībā, daloties ar savu pieredzi. Vēl viens no jaunpienācējiem ir Peeter Tarvis no Igaunijas, kuram daudzi igauņu riteņbraukšanas zinātāji prognozē spožu karjeru kā kalnu riteņbraucējam.

Izmantotie resursi:
teamrietumudelfin.com