Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Smukulim veiksmīgs starts "Paris –Nice" prologā

Toms Markss
Toms Markss

Smukulim veiksmīgs starts "Paris –Nice" prologā
Gatis Smukulis
Foto: Bettini Photo

Svētdien, 3. martā, Francijā tika dots starts prestižajam "Paris – Nice" daudzdienu velobraucienam. Sacensību pirmajā dienā sportisti sacentās 2, 9 kilometru garā prologā, par kura uzvarētāju kļuva francūzis Damjenas Žudīns no "Europcar". Vienīgais Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, uzvarētājam zaudējot septiņas sekundes, ierindojās augstajā 20. vietā.

Pilnā sparā rit jaunā šosejas riteņbraukšanas sezona. Svētdien, 3. martā, Francijas galvaspilsētā Parīzē sākās prestižais daudzdienu velobrauciens "Paris – Nice", kurā „Katushas” komandas sastāvā startē arī Latvijas profesionālais riteņbraucējs Gatis Smukulis. Sacensībās šogad piedalās arī tādi pasaulē labi zināmi riteņbraucēji kā Ivans Basso, Lēvs Vestra, Deniss Menšovs, Andreas Klodens un citi.

"Paris – Nice" velobrauciena pirmajā dienā sportisti sacentās 2,9 kilometru garajā prologā. Lai arī īsajā distancē nebija vērā ņemamu pauguru, tomēr riteņbraucējiem bija jārēķinās ar daudziem pagriezieniem, kas saraustīja uzņemto tempu. Šī prologa distance vairāk bija piemērota ne tik daudz individuālā brauciena speciālistiem, cik sprinteriem. Kopumā uz starta nepilnus trīs kilometru garajā distancē stājās 184 dalībnieki no 23 komandām.

Visātrāk prologu veica "Europcar" komandas riteņbraucējs francūzis Damjenas Žudīns, kurš distancē pavadīja 3 minūtes un 37 sekundes. Vienu sekundi uzvarētājam zaudēja Silvēns Šavanels ("Omega Pharma-Quick-Step") un viens no favorītiem nīderlandietis Lēvs Vestra ("Vacansoleil-DCM"). Ne pārāk veiksmīgs starts padevās vieniem no prologa galvenajiem favorītiem Tomam Bonenam un Filipam Žilbēram, kuriem attiecīgi 24. un 34. vieta.

Veiksmīgi velobraucienu izdevās iesākt 2012. gada Latvijas čempionam individuālajā braucienā Gatim Smukulim, kurš uzvarētājam zaudējot septiņas sekundes, izcīnīja augsto 20. vietu. Gatis Smukulis arī kā pēdējais nopelnīja vienu ieskaites punktu.

Šodien sacensību dalībnieki aizvadīs 195 kilometru garo pirmo posmu, kurā uzvarētājs ,visticamāk, noskaidrosies grupas finišā, jo distancē nav izteiktu kāpumu un citu šķēršļu.

Izmantotie resursi:lrf.lv

     [+] [-]

, 2013-03-04 14:35, pirms 12 gadiem
Gatis Smukulis arī kā pēdējais nopelnīja vienu ieskaites punktu - tie laikam ir UCI punkti, jo WorldTour punktus dod tikai pirmajām piecām vietām.

Kāpēc man visus riteņbraukšanas rakstus var vaļā mobilo pārlūku skatā?