Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Giro d'Italia" direktors tiek turēts aizdomās par 13 miljonu eiro piesavināšanos

Jānis Pārums

"Giro d'Italia" direktors tiek turēts aizdomās par 13 miljonu eiro piesavināšanos
Mikele Akvarone
Foto: Roberto Bettini / cyclingnews.com

Daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" un kompānijas "RCS Sport" direktors Mikele Akvarone uz laiku atstādināts no amata uz aizdomu pamata par krāpniecību.

Kompānijas neatkarīgais audits atklāja, ka Akvarone, iespējams, piesavinājies naudas līdzekļus aptuveni 13 miljonu eiro apmērā."RCS Sport" izpilddirektors Džakomo Katano un administratīvā direktore Laura Bertinoti arī uz laiku atstādināti no amatiem. Jāpiebilst, ka tieši "RCS Sport" organizē "Giro d'Italia" velobraucienu, kā arī vienas dienas sacensības "Tour of Lombardy".

Jāatgādina, ka nākamnedēļ plānota "Giro d'Italia" 2014.gada sacensību maršruta prezentācija. Akvarone, sakarā ar atstādināšanu, tajā, visticamāk, nepiedalīsies.

Akvarone "RCS Sport" un "Giro d'Italia" direktora amatu pārņēma pēc 2011.gada sacensībām, kad atlaists tika iepriekšējais direktors Andželo Zomenjans. Viņš amatu zaudēja pēc tam, kad 2011.gada sacensībās dzīvību zaudēja beļģu riteņbraucējs Vouters Veilands.

Izmantotie resursi:
AP