Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kazahstānas čempions Lucenko neapturams "Tour de France" atrāvienā, Skujiņš 89. vietā

Kazahstānas čempions Lucenko neapturams "Tour de France" atrāvienā, Skujiņš 89. vietā
Aleksejs Lucenko. Foto: EPA/Scanpix

"Tour de France" sestajā posmā pārliecinošu uzvaru no atrāviena izcīnīja "Astana" braucējs Aleksejs Lucenko, kamēr kopvērtējuma līderi šodien brauca salīdzinoši zemā tempā, iztiekot bez lielām izmaiņām. Latvieši Toms Skujiņš un Krists Neilands finišu sasniedza attiecīgi 89. un 121. vietā.

Posma sākumā izveidojās diezgan spēcīgs astoņu braucēju atrāviens, kurā bija olimpiskais čempions Gregs van Avermāts, Kazahstānas čempions Aleksejs Lucenko, Petera Sagana "labā roka" Daniels Oss, šodienas jubilārs Nīlsons Pauless, Francijas čempions individuālajā braucienā Remī Kavaņa, karjeras norietā esošais Edvalds Bosons Hāgens un neslikti kalnu speciālisti Nikolass Roučs un Hesuss Erada.

Atrāviens salīdzinoši ātri ieguva sešu minūšu pārsvaru pār peletonu. Ja posma pirmā daļa bija diezgan līdzena, tad pēdējos 30 kilometros bija trīs kāpumi, tomēr ne pārāk stāvi. Sākoties dienas smagākajam kāpumam (11,8 kilometri, stāvums 7,2%), atrāviena dalībnieki sāka cīnīties par uzvaru, jo peletons brauca diezgan zemā tempā un nebija ieinteresēts panākt līderu grupiņu.

Pārliecinoši spēcīgākais atrāvienā bija Lucenko, kurš 17 kilometrus pirms finiša kāpuma stāvajā daļā atbrīvojās no konkurentiem un devās pretī pirmajai uzvarai "Tour de France". Kazahstānas čempions nebija guvis panākumu teju veselu gadu, tomēr šodien viņš izskatījās neapturams, vismaz uz atrāviena dalībnieku fona.

Kā otrais finišu sasniedza Hesuss Erada, bet trešo vietu izcīnīja klasiku meistars Gregs van Avermāts, kurš sprintā apsteidza Nīlsonu Paulesu, kuram šodien ir 24. dzimšanas diena. Divas minūtes un 53 sekundes pēc uzvarētāja finišēja ātrākais vīrs no peletona Žiljēns Alafilips, tomēr viņš nebija dzeltenajā krekliņā, jo vakardien pieļāva muļķīgu kļūdu, paņemot pudeli no komandas locekļa mazāk nekā 20 kilometrus pirms finiša, kas nav atļauts drošības dēļ.

Tā kā temps peletonā nebija diez ko augsts, kopvērtējumā pēc šodienas lielu izmaiņu nebija. Līdera godu saglabāja Adams Jeitss, Sprinteru vērtējumā pārsvaru nedaudz palielināja Sems Benets, kurš šobrīd Peteru Saganu apsteidz par 12 punktiem. Jauno braucēju vērtējuma līderis ir slovēņu supertalants Tadejs Pogačars, kamēr Kalnu karalis šobrīd vēl ir mājinieks Benuā Kosnefrā.

Latvieši Toms Skujiņš un Krists Neilands finišu sasniedza attiecīgi 89. un 121. vietā, zaudējot uzvarētājam 18 un 26 minūtes.

Tour de France 6. posms:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Aleksejs LucenkoKazahstānaAstana4:32:34
2.Hesuss EradaSpānijaCofidis+0:11
3.Gregs van AvermātsBeļģijaCCC+2:15
4.Nīlsons PaulessASVEF Pro Cycling+2:17
5.Žiljēns AlafilipsFrancijaDeceuninck - Qucik Step+2:52
6.Bauke MollemaNīderlandeTrek-Segafredo+2:53
89.Toms SkujiņšLatvijaTrek - Segafredo+00:18:45
121.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start - Up Nation+00:26:47

Tour de France kopvērtējums:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Adams JeitssLielbritānijaMitchelton-Scott22:28:30
2.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma+0:03
3.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE Emirates+0:07
4.Gijoms MartēnsFrancijaCofidis+0:09
5.Egans BernalsKolumbijaIneos Grenadiers+0:13
6.Toms DumolēnsNīderlandeJumbo-Visma+0:13
78.Toms SkujiņšLatvijaTrek - Segafredo+00:40:46
85.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start - Up Nation+00:47:36

     [+] [-]

, 2020-09-04 00:15, pirms 4 gadiem
Kāds vēl Lutsenko? Uzvārds ir Lucenko (Луценко).

     [+] [-]

, 2020-09-04 00:27, pirms 4 gadiem
Papuass rakstīja: Kāds vēl Lutsenko? Uzvārds ir Lucenko (Луценко).
Paldies. Piemirsu, jo visu laiku redzu uzvārda angļu versiju, kur "c" ir aizstāts ar "ts", kas reāli skan gandrīz tāpat.