Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands atraida Pasaules tūres komandas un paliek "Israel Cycling Academy"

Ints Megnis
Ints Megnis

Neilands atraida Pasaules tūres komandas un paliek "Israel Cycling Academy"
Krists Neilands pēc uzvaras Latvijas čempionātā
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Kuldīdznieks Krists Neilands, kurš pagājušajā nedēļas nogalē otro gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas čempionu šosejas riteņbraukšanas grupas braucienā, pagarinājis līgumu ar "Israel Cycling Academy" komandu.

Pro kontinentālā līmeņa komanda pavasarī aizvadīja savu pirmo "Grand Tour" velobraucienu, startējot "Giro d'Italia" sacensībās, turklāt uz starta stājās arī Neilands. Tagad vienība izteikusi apņēmību 2020. gadā piedalīties "Tour de France" sacensībās.

"Neskatoties uz ICA vēsturiskajiem sasniegumiem šīs sezonas pirmajā pusē, mēs jau plānojam nākamo gadu," izteicies vienības līdzīpašnieks Silveins Edamss. "Mēs jau pagarinām līgumus ar pamatgrupas braucējiem, ieskaitot Zeku, Kristu un Miku. Nākamgad mēs būsim vēl spēcīgāki un pieredzējušāki. Esmu lepns par mūsu braucējiem un komandu, ko esam izveidojuši."

Kopā ar Neilandu līgumus pagarinājuši arī austrālietis Zeks Dempsters un igaunis Mihkels Reims.

Neilands komandai pievienojās pirms pagājušās sezonas, pārnākot no "Hagens Berman Axeon" komandas. Pērn kuldīdznieks uzvarēja vienā no Azerbaidžānas tūres etapiem, bet jūnija vidū ar lielisku solo izrāvienu triumfēja "Dwars door het Hageland - Aarschot" velobraucienā Beļģijā. Tāpat viņš šogad veica atmiņā paliekošu uzbrukumu Milānas - Sanremo velobrauciena pēdējos kilometros, kā arī svētdien otro gadu pēc kārtas triumfēja Latvijas čempionātā.

Zīmīgi, ka šajā sestdienā, 7. jūlijā Neilandu būs iespēja vēlreiz redzēt klātienē, jo viņš Kuldīgā piedalīsies sacensībās "Čempionu kauss".

"Saņēmu piedāvājumus no Pasaules tūres komandām, man bija bezmiega naktis, bet izlēmu tos noraidīt un pateikt "Jā" manai ICA komandai, lai paliktu šeit vēl vienu gadu," citēts Neilands. "Man bija liela dilemma un tas bija tiešām smags lēmums. Tomēr redzēju kā šī komanda uzņēmusi mani, turklāt iegūstu iespēju braukt arvien lielākās sacīkstēs, kā arī cīnīties par uzvaru, kamēr lielajās komandās man būtu jāstrādā citu braucēju labā."

Izmantotie resursi:
cyclingnews.com

  +1 [+] [-]

, 2018-07-03 21:08, pirms 6 gadiem
Neilands pateica kāpēc nepieņēma nevienu piedāvājumu. Labāk savā mazajā komandā būt starp līderiem un ar iespēju uzvarēt, nevis kādā lielākā strādāt. Tas, ka ir līgumi no vairākām pasaules tūres komandām jau vien ir zīme, ka viņu ir pamanījuši.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-03 21:23, pirms 6 gadiem
Man patīk šī puiša ambīcijas! Labāk tā,nekā kā Smukulītis gregarē visu karjeru.....bet jauns bija ļoti perspektīvs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-03 22:09, pirms 6 gadiem
Ja tas piedāvājums bija no tās komandas par kuru es nojaušu,tad Krists ir malacis.Tai komandāir vāja līmena komandas direktori.Iepriekšejās Grandtūrēs bijuši fiasko un pieņemti apšaubāmi lēmumi.

     [+] [-]

, 2018-07-03 22:45, pirms 6 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Ja tas piedāvājums bija no tās komandas par kuru es nojaušu,tad Krists ir malacis.Tai komandāir vāja līmena komandas direktori.Iepriekšejās Grandtūrēs bijuši fiasko un pieņemti apšaubāmi lēmumi.
Un kura vai kuras komandas tās būtu? Man ir nojauta, bet nepamatota.

     [+] [-]

, 2018-07-04 00:19, pirms 6 gadiem
Nojaušu ka viena no Franču WT komandām