Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Saramotinam Beļģijā labākais rezultāts šosezon

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Saramotinam Beļģijā labākais rezultāts šosezon
Aleksejs Saramotins vēl "Team Columbia-HTC" formastērpā
Foto: Christian Defrance

Trešdien savu līdz šim augstāko vietu velosacensībās šosezon izcīnīja Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins ("Cofidis"), kurš Beļģijā notiekošajā "Le Samyn" viendienas memoriālā (UCI 1.1 kategorija) finiša līniju sasniedza augstajā 10. pozīcijā.

Ikgadējais "Memorial Jose Samyn" velobrauciens, nosaukts par godu bijušajam franču riteņbraucējam, kurš 1969. gadā mira sacensību laikā, trešdien norisinājās 43. reizi. Lai pieveiktu 193.1 kilometra garu distanci, uz starta izgāja 174 profesionāļi, to skaitā arī Saramotins un Gatis Smukulis ("HTC-Highroad"). Jāpiemin, ka 2008. gadā, vēl pārstāvot Latvijas vienību "Rietumu Banka - Riga", Aleksejs šajās pašās sacensībās izcīnīja godpilno trešo vietu.

Uzvaru šī gada velobraucienā izcīnīja vācietis Dominiks Klemme ("Leopard Trek" pirmais panākums sezonā), kurš pēdējā kilometrā veica izšķirošo atrāvienu un finišā savu tuvāko sekotāju, Saramotina komandas biedru "Cofidis" vienībā beļģi Kevinu Istu, apsteidza par astoņām sekundēm. Distancē Klemme pavadīja četras stundas, 43 minūtes un 44 sekundes.

Kamēr Smukulis distances gaitā izstājās no sacensībām un finišu nesasniedza, Saramotinam izdevās iekļauties vienā no bēgļu grupām, un pēdējos kilometros "Cofidis" pārstāvis turējās vadošajā grupā. Noslēgumā Aleksejs finišu šķērosoja augstajā 10. vietā, uzvarētājam piekāpjoties par 12 sekundēm. Lielā grupa (braucēji no 32. līdz 108. vietai) tikmēr finišēja veselas trīs minūtes un 36 sekundes pēc Klemmes.

Jāpiemin, ka gaidāmajā nedēļas nogalē Francijā sāksies prestižais daudzdienu velobrauciens "Parīze-Nice", kas norisināsies laika posmā no 6. līdz 13. martam. "HTC - Highroad" komandas sastāvā kā rezervists iekļauts arī mūsu Smukulis.

Izmantotie resursi:
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com