Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Arbitrāžas tiesa atstāj spēkā Riko 12 gadu diskvalifikāciju

Jānis Pārums

Arbitrāžas tiesa atstāj spēkā Riko 12 gadu diskvalifikāciju
Rikardo Riko
Foto: AP/Scanpix

Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) noraidījusi Itālijas velobraucēja Rikardo Riko apelāciju, atstājot spēkā Itālijas Antidopinga tribunāla piešķirto 12 gadu diskvalifikāciju par atkārtoties antidopinga kodeksa pārkāpumiem.

Tik smagu diskvalifikāciju rekomendēja Itālijas Olimpiskā komiteja, bet antidopinga tribunāls 2012.gada aprīlī to arī piešķīra.

Liecības pret 29 gadus veco Riko sniedza sportista personīgais ārsts, kurš paziņoja policijai, ka velobraucējs nodarbojās ar asins pārliešanu.

Pirms nepilniem pieciem gadiem Riko bija diskvalificēts uz 20 mēnešiem par aizliegtā preparāta CERA lietošanu (sportists tika pieķerts 2008. gada "Tour de France" laikā, tajā pašā gadā Riko "Giro d'Italia" kopvērtējumā izcīnīja otro vietu - aut.), bet 2011.gada februārī nokļuva slimnīcā pēc neveiksmīgi veiktas asins pārliešanas.

Izmantotie resursi:
Tribunal Arbitral du Sport / TAS - CAS